5.9.2011

Rutiinien rikkominen

Ruokajuttuja taas pitkästä aikaa…:) Viime viikko meni ihan miten sattuu syömisten suhteen, koska arkirytmi muuttui työstä opiskeluksi. On se jännä miten rutiinien rikkominen vaikuttaa niin paljon.. Välillä unohdin syödä kokonaan ja välillä tuli syötyä ihan kauheat määrät. Kävinpä kerran heselläkin ja eilen haettiin sunnuntaimätöksi kebabit… Huh! Olokin on sen mukainen. Pitää todellakin alkaa keskittyä miten saa pidettyä ruokailut järkevänä nyt opiskelujen ohella.. 
Eilen aamupala onneksi oli todella täyttävä ja myöskin terveellinen;) On se vaan ihanaa sunnuntai aamuisin nautiskella rauhassa kahvia, syödä iso aamupala ja lueskella ihastuttavia blogeja:)
100% ruisleipä
luomuvoi
juusto
kurkku+tomaatti
luomu kaurapuuro
psyllium 1 rkl
mustikoita
n. 8g neitsytkookosöljyä
1/2 banaani
cacao nibs
kahvi maidolla
Tänään on tullut syötyä seuraavanlaisesti:
aamu
maitorahkaa 125g
mustikoita ja mansikoita
1/2 banaani
cacao nibs
1 keitetty kananmuna
kahvi maidolla
lounas
Amarillon loubas buffet
kanaa, kasviksia, lohkoperunoita ym ym.
kotona “välipala”
tomaatti
cashew pähkinöitä
Illalla tutustumisbileissä cokista.
Aikamoista.. Ei tällaisella tahdilla kovin kauaa jaksa pötkiä..
Petrattavaa löytyy siis paljon!!  Nyt pitää siis alkaa kehittää eväsideoita joita on helppo kantaa mukana.
Pähkinöitä pitää ainakin hommata laukkuun, kun niitä on niin helppo syödä missä vaan, samoin hedelmä voisi olla helppo välipala.
Miten te saatte järjestettyä epäsäännöllisen päivärytmin ja ruokailut yhteen? :)


You Might Also Like

18 Comments

  • Reply
    Anonymous
    5.9.2011 at 20:11

    Psylium 1 rkl?
    Itse olen alkanut käyttää ja eikö annostus ole 1-2 tl? Minä laittelin kerran 2 tl ja oikein tunsin kuinka möykky kulki suolistossa. Ihan siis mielenkiinnosta kysyn, että pystytkö käyttämään siis 1rkl kerrallaan?

  • Reply
    Mona
    5.9.2011 at 20:16

    Anonyymi,
    Moikka!:) Juu ehdottomasti kannattaa pitää se siinä 1tl pitkään!!!:) Kestää aika kauan ennen kuin maha tottuu. Itse oon jo sen verran kauan käyttäny että maha jo melkein kaipaa sitä;) Joten saatan joskus käyttää kaksikin ruokalusikallista päivän aikana. Ja juon myöskin TODELLA paljon vettä päivittäin. Vähintään kaksi litraa tulee juotua normaalina päivänä.
    Eli mikäli sinulla on sellainen tunne että se “jää myökyksi” suolistoon, lisää huomattavasti vettä päivittäin:)

  • Reply
    Lauran
    5.9.2011 at 20:39

    Miulla meinaa nykyään myös mennä ruokailut ihan miten sattuu. Esimerkiksi tänään söin koulussa kyllä lämpimän ruuan, mutta kun tulin kotiin en enää kehdannut käydä tekemään ruokaa koska jumppaan oli enää kaksi tuntia aikaa. Kun sitten jumpan jälkeen tulin kotiin, en enää millään jaksanut syödä kunnolla. Välipalojen voimalla siis mentiin. Onneksi salin ja lenkkeilyn voi sentään ajoittaa vaikka heti koulun jälkeen tai myöhemmäksi illalla, niin saa syötyä vähän järkevämmin.

    Ne välipalat on kyllä tosi tärkeitä. Itelläni on yleensä omenaa tai jotain muuta hedelmää koulussa mukana. En kyllä tosiaankaan saa tätä päivärytmiä ja ruokailua soviteltua yhteen järkevästi, mutta ehkä se tästä pikkuhiljaa alkaa sujua. :)

  • Reply
    Hanilo
    5.9.2011 at 20:40

    Opiskeletko sä jotain? Mulla on ollut ihan sellainen kuva että et opiskele, vai ootko nyt syksyllä aloittanu? :)

  • Reply
    Maria
    5.9.2011 at 20:47

    En saa järjestettyä epäsäännöllistä päivärytmiä ja ruokailuja oikein mitenkään. Oon kaupassa töissä ja iltavuoron jälkeen kun tulee kotiin on ihan hirvee nälkä ja sit tulee vaan vedettyä ruokaa naamaan..

  • Reply
    Tuulenkosija
    5.9.2011 at 21:07

    En saa yhdistettyä niitä mitenkään:D Kello puoli viiden jälkeen (eli töistä kotiuduttua) tulee syötyä suurin osa päivän sapuskasta, mikä ei vastaa todellakaan suosituksia eikä se maalaisjärjellä ajateltunakaan ole mistään kotoisin…

    Sulla on jotenkin mukavan elämänmakuinen ja positiivinen blogi. Olisi mukava kuulla myös opiskeluistasi, mutta toki ymmärrän jos et halua alaa tms. sen enempää valoittaa blogilukijoille. Hyvää syksyn alkua sinulle, oot piristys :)

  • Reply
    Anonymous
    5.9.2011 at 21:16

    Miten sait sitten luettua pääsykokeisiin töiden ohella? Ja miksi yhtäkkiä päätit palata koulun penkille?

  • Reply
    Mona
    5.9.2011 at 21:23

    Laura,
    Joo nimenomaan pikku hiljaa!:) Täytyykin ottaa nyt oikein haasteeksi se että pystyy syömään terveellisesti ja suht säännöllisesti epäsäännöllisestä rytmistä piitanen:)

    Hanilo,
    Joo, aloitin nyt viikko sitten opiskelut yliopistolla:) Oon aivan innoissani uudesta elämäntavasta;) Hassua miten arki muuttuu kun ei käy normaalissa päivätyössä:D

    Maria,
    Siinä on kyllä haastetta! Pitänee yrittää keksi keinoja miten saisi pidettyä edes kohtuulliset välit ruokailuissa ja mikä ruoka olisi helppo syödä silloinkin kun aikaa ei syömiselle ole….

  • Reply
    Niina
    5.9.2011 at 21:27

    Juu, kuulostaa tutulta. Minä ahmaisin tänään omenan välipalaksi, kun en päässyt kiireiltäni syömään kuin vasta kahden aikaan iltapäivällä. Eihän se omena pidä nälkää, mutta ei ainakaan tullut huono olo, vaikka en ajoissa ruokaa saanutkaan. :)

  • Reply
    Mona
    5.9.2011 at 21:31

    Tuulenkosija,
    Hih, tässä todella siis monelle meistä haastetta!;) Kokeillaan josko saataisiin joitain ideoita heräämään:) Yritän pistää postauksia tulemaan ja toivottavasti saadaan vuorovaikutusta kommenttiboxin puolella!:)
    Ja kiitos kauniista sanoistasi, todella mukavaa kuulla jos blogini välittää positiivista ilmaa<3
    Yksityiskohdat opiskeluista ja työstä haluan tarkoituksella jättää blogin ulkopuolelle, koska koen ettei ne jotenkin sovi blogin aihealueeseen. Mitään salaista niissä ei ole joten mielelläni kirjoittelen vaikka aiheesta sähköpostitse:)

    Anonyymi,
    Valitettavasti en koe mukavaksi kirjoittaa blogin puolella sen tarkemmin opiskeluista ja työstä vaikkeivat todellakaan ole salaisuuksia.
    Koitan pitää blogin aihealueet suht pintapuolisina naisten hömppä juttuina;)
    Toki voin sähköpostitse kertoa enemmän mikäli sinua askarruttaa esimerkiksi kouluun haku ja olet itse suunnittelemassa asiaa!:) Milloin vain voit laittaa mailia:)

  • Reply
    BrettyRomance
    5.9.2011 at 21:37

    Syömishäiriöstä kun yritän parantua on ihan extra tärkeää pitää kiinni säännöllisistä ruoka ajoista vaikka opiskelijana se kyllä kieltämättä vaikeaa on! Juuri tänään väänsin ison satsin itsetehtyä pähkinä-mysli sekoituksen jota tykkään aamuisin syödä luonnonjogurtin/maitorahkan kanssa tai vaikka vaan sekoittaa raejuuston joukkoon, mutta nyt olen muutamana päivänä ottanut mysliä purkkiin mukaan evääksi ja nauttinut lasin maitoa sen kanssa. =)

    Kokeilin joskus myös keitettyä kananmunaa eväänä, mutta en suosittele! Haisee laukussa! =D

    Energia patukat ovat käteviä, mutta tuoteselosteessa niin paljon kaikenlaisia koodeja niin jäivät nekin nyt syömättä, mutta ajattelin käydä ruohonjuuressa tutkimassa välipala patukoita jos olisi jotain vähän terveellisempiä vaihtoehtoja vaikka!

    Jos keksit jotain hyviä välipala/eväs vinkkejä niin kerro ihmeessä koska ideoita kaivataan! =)

  • Reply
    KRIS
    5.9.2011 at 22:34

    Täytyy vaan joka päivä suunnitella etukäteen syömiset ja kattoo et tulee se 5 kertaa syötyä.. mulla tää oli ainoa keino saada toimiin että mä edellisenä iltana suunnittelin missä välissä syön kun 3-vuorotyötä tein :D haha.

    mut nyt ku oon työtön niin eipä oo tätäkään ongelmaa enää.. :D

  • Reply
    Venla
    6.9.2011 at 00:15

    Itellä myös rutiinien sekoituttua, niin tulee myös syötyä miten sattuu. :( Nytkin, kun olen ollut lomalla, niin on kyllä ruokailut ollut huonolla mallilla, että sen puolesta jo odottaa töihin paluuta ja sitä tiettyä arkirutiinia syömisen suhteen. :) Sillon olokin on parempi!

    Kiva blogi sulla, pitkään jo seuraillut, mutta kommentointi on aikasemmin tainnut jäädä välistä. :)

  • Reply
    Mona
    6.9.2011 at 16:42

    Niina,
    Mulla oli tänään bansku mukana ja se oli kyllä hyvä lisäenergian tuoja :)

    BrettyRomance,
    Sulla on tosi hyviä ideoita!!!:) Kiitos siis vinkeistä:) Ja hienoa että oot saanu pidettyä rytmin ja löytänyt terveellisen ruokavalion:)
    Hih, toi kananmuna nauratti:DD
    Kiitos vielä paljon kommentistasi ihana <3

    KRIS,
    TOTTA!!!:) Kiitos sun mä kirjotin jo aamulla ruokapäiväkirjaan ajat millon pitää tänään syödä, ja toistaseksi menny just eikä melkein!!;)
    Toi suunnitelmallisuus todellakin auttaa pitämään ruokailuvälit järkevinä!

    Venla,
    Se tosiaan helposti menee niin, mutta niin kuin Kris tuossa kertoi, niin suunnitelmallisuus auttaa tosi paljon pitämään ruokailuvälit järkevinä:)
    Ja kiitos paljon, mukavaa kun jätit viestiä:)

  • Reply
    tintsi
    6.9.2011 at 19:25

    vaikutat hirmu suloiselta tytöltä!:) tykkään lukea blogiasi juuri sen takia että susta huokuu iloisuus hyväntahtoisuus muita kohtaan!päivän piristykseni olet!

  • Reply
    Mona
    6.9.2011 at 19:52

    tintsi,
    Voi sinä se suloinen olet <3 Kiitos aivan ihanasta kommentistasi <3:)

  • Reply
    Anonymous
    7.9.2011 at 07:25

    Opiskeletko oikeustiedettä?

  • Reply
    Elli
    7.9.2011 at 12:38

    Itse olen syönyt Nuttrilett-ateria patukoita sellaisina päivinä kun en ole kerennyt oikein lounaalla syömään mitään tai sitten en ole halunnut käydä töiden lähellä olevassa kaupassa ja sortua epäterveellisyyksiin.

    Minun veikkaukseni on että opiskelet joko taloustieteitä (kauppis) tai oikeustieteitä. Musta olisi erittäin mukavaa tietää opiskelustasi.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *