30.7.2014

Kauppakassin sisältö

Terveys- ja ruokajuttuja toivotaan usein, joten tässä tulisi eilisen kauppareissun ostokset listattuna. Normaalisti ei tule ostettua näin paljon karralla kaikkia erikoisjuttuja, mutta nyt sattui vähän kaikki olemaan loppu. Terveellinen ruoka on kyllä tuhottoman kallista,  mutta minulle puhdas ja ravintorikas ruoka ovat sen verran korkealla arvostuksessa, että niihin rahan laittaminen ei tunnu yhtään pahalta. Tämä kassillinen maksoi Ruohojuuressa 10% opiskelija-alennuksen jälkeen 78,37€. Itse ajattelen aina niin, että koska en juo lainkaan alkoholia tai polta tupakkaa voin laittaa ruokaan hyvillä mielin enemmän rahaa. Terveyttä ei myöskään voi mitata rahassa, joten tingin mieluummin sitten muissa jutuissa.

Tältä siis näytti eilinen ruokasaalis.

 

1. Cocovi Stevia jauhe

Tämä sopii jälkkäreihin ja muihikin juttuihin, kun haluaa extra makeutta. Steviaa käytän vain silloin tällöin, en siis läheskään päivittäin.

13,75€

2. Biona Maapähkinävoi

Cashewpähkinävoita meiltä löytyy aina kaapista ja se on suurinta herkkuani. Nyt päätin kokeilla myös luomu maapähkinävoita herkkupäiville! Uunibanaanin kanssa tämä lienee täydellistä. Maapähkinöitä en syö lainkaan, mutta tällä voin silloin tällöin herkutella ;)

6,70€

3. Luomu Aduki Parapähkinöitä

Parapähkinät ovat super terveellisiä ja äärimmäisen hyvä seleenin lähde! Suosittelen näitä kaikille. Ihana maku ja muutama päivässä riittää.

12,95€

4. Utekram Tahini

Rakastan tahinia!!! Tämä taitaa jakaa mielipiteitä, mutta itse voisin käyttää tätä seesamisiementahnaa ihan joka paikassa. Mun lemppari yhdistelmä on tahini omenan kanssa!

4,35€

5. Cocovi Kookosöljy

Tätä ilman ei voi elää. Käyttötavat ovat loputtomat :D

10,95€

6. Luomu Sonnentor Kaneli

Kaneli on ihana mauste <3 Luomuna sitä voi käyttää surutta paljonkin! :)

2,95€

7. Biona Kookosmaito

Kookosmaito on jotain niiiiin hyvää. Se tosin sisältää paljon energiaa, joten käyttöä kannattaa vähän rajoittaa. Itse rakastan kookosmaitoa etenkin pirtelöiden seassa.

2,37€

8. Luomu Macrobios Cashewpähkinöitä

Nam nam nam. Cashewpähkinät taitaa olla pähkinöistä kaikkein parhaimpia mun makunystyröille. Ne sopii sellaisenaan tai esimerkiksi salaatin seassa ovat täydellisiä.

21,70€

9. Aduki Amarantti 

Ravintorikas vaihtoehto esimerkiksi riisille. Loistava lisuke.

3,55€

10. Kookosvesi

Kookosvesi on ihana juoma esimerkiksi heti treenin jälkeen juotavaksi. Sopii myös hyvin pirtelöihin lisättäväksi!

5,45€

 

Mitä mieltä olette tällaisista kauppakassi- postauksista?  Mietein myös postausta jääkaapin sisällöstä – miltä se kuulostaa?

You Might Also Like

27 Comments

  • Reply
    Empressfleur
    30.7.2014 at 10:56

    Tämä oli mielenkiintoinen postaus ja mieluusti tällaisia lisää :) Ja jääkaapin sisältö myöskin kiinnostaa. Mulle on tärkeää, että ruoka on hyvää. Nykyään tulee ihan etova olo sellasista kauheista valmisruoista :’D Kyllä tulee niitä epäterveellisiäkin ruokia syötyä, kuten esim ranskalaisia yms, mutta kuitenkin pääpaino on terveellisellä. Ja mielestäni tuo on paljon parempi laittaa rahaa terveelliseen ruokaan kuin alkoholiin tai tupakkaan :) Miltä tuo amarantti oikein maistuu? Ruohonjuuressa on kyllä monia ihania juttuja, mutta aika kallista myös.. :)

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:02

      Tosi kiva kuulla!! :)
      Todellakin – valmisruuista ei kovin hyvä olo tuu:/ Amarantti on vähän pähkinäinen. Mä tykkään sen koostumuksesta. Sit niitä on myös sellasia popamarantteja, niitä en oo vielä testannu koskaan, pitäs nekin kokeilla:)

  • Reply
    Heidi
    30.7.2014 at 11:17

    Hei! Tällaisia postauksia mieluusti lisää!:) itse voisin kierrellä luontaistuotekauppojen hyllynvälejä tuntitolkulla ja muutenkin tykkään tutkiskella kaupoissa erilaisia tuotteita ja tutkiskella niiden ravintosisältöjä -rasittava tapa kauppaseuralaisesta;) Tälläisistä postauksista voi saada itselle jotain kokeilu vinkkejä!:)

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:04

      Hyvä hyvä hyvä, super kiva kuulla!! :)
      Tuo tutkiskelu on kyllä huippua!! :) Tosin Eetu puolestaan jaksaisi tutkiskella ruokakaupoissa jo niin pitkään et sen kanssa palaa kyllä käpy välillä kun kaikki pitää kääntää ja vääntää :D :D Joten todellakin tiedän kauppaseuralaisenkin tunteen, vaikka itsekin tykkään tutkiskella :D

  • Reply
    LadyBlue
    30.7.2014 at 11:24

    Olen samaa mieltä, hyvään ja terveelliseen ruokaan voi hyvillä mielin panostaa. Itsekään en polta enkä juurikaan alkoholia käytä, niin eipä mene niihin rahaa. Mulla on vain sellainen ongelma, että jos ostan vaikka pussillisen cashew-pähkinöitä, käyn kaapilla niin kauan, että ne on loppu! Niinpä en oikein tuollaisia “hekkuja” voi ostaa, Hyviä vinkkejä itsekurin kasvattamiseen? ;)

    • Reply
      LadyBlue
      30.7.2014 at 11:25

      …siis herkkuja. Kirjoitushärö iski :D

      • Reply
        Mona
        31.7.2014 at 09:06

        Mulla on niin maan huonoin itsekuri, että oon aika huono antamaan sen suhteen vinkkejä :’D
        Mutta mulla auttaa hyvän ruokavalion ylläpitämisessä nimenomaan se ajatus hyvinvoinnista ja sitten myös säännöllisyys. Kun ruokavälit pitää jatkuvasti säännöllisinä (itse syön 4-5 krt päivässä) ei tule naposteltua. Tuo riittävän usein syöminen on mulle ehkä kaikkein tärkein asia, koska silloin pysyy hyvä olo koko päivän, eikä tuu järkkyä väsymystä ja pahaa oloa.

  • Reply
    Mervi Lahti
    30.7.2014 at 11:32

    Tämä oli just hyvä ja mielenkiintoinen, näitä lisää :) Tuo amarantti on mullekin uusi, täytyypä tutustua. Ruohonjuuri on ihana kauppa, mutta olen ilolla huomannut monien erikoisempien tuotteiden lisääntyneen tarjonnan mm Länsikeskuksen cittarissa ja Prismoissa & s-marketeissa, hyvä niin.

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:07

      Jei kiva juttu:)
      Ehdottomasti testaamaan amaranttia! :) Se on hyvää ja terveellistä.
      Tosiaan kaupoissakin alkaa olla hurjan hyvin valikoimaa niin luomun kuin spesiaalimpien tuotteiden suhteen:) Ihan huippua! :)

  • Reply
    Kristiina
    30.7.2014 at 11:39

    Puhdas ruoka on myös täällä se tärkein juttu! Meidän takapiha on viljelymaa, löytyy mansikkaa, pensasmustikoita, valkosipulia, sipulia, yrttejä, tomaattia, paprikaa, chiliä ja äitin antama kukka :D

    Keväällä vuokrasin kaupungilta viljelypalstan ja omaa satoa on jo saatu mm. kesäkurpitsaa :) Siellä on myös papuja, perunaa, purjosipulia, yrttejä vähän lisää ja sipulia. Paljon tuo harrastus vie aikaa, mutta on se niin mukavaa olla cityviljelijä :)

    Ahhh tahini ja omena, siinä myös mun ehdoton suosikki!

    Kookosvesi on helteisen kesän herkku, mutta hinnat ei oo kohdillaan! Enkä montaa purkkia malta kesän aikana ostaa. Brasiliassa ostin aamulenkin jälkeen kookoksen ja join sen rannalla ennen aamusuihkua ja se maksoi niin vähän, alle euron!!

    Hui tulipa tästä pitkä tarina, makaan aurinkotuolissa ja nautin viimeisistä lomapäivistä. Elokuun puolivälissä alkaa taas arki :) kivaa sekin, saa taas järjestyksen tähän löhöilyyn :)

    Pus Mona <3

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:08

      Oiiii oma viljelymaa on kyllä jotain ihan täydellisyyttä <3 :)
      Ja oon samaa mieltä tosta kookosvedestä – ihan naurettavan hintaisia:/ Ulkomailla munkin tulee sitä aina juotua, kun on niin edullista:) Suomessa ei kyllä ihan joka viikko malta ostaa.
      Ihan super mega ihania viimeisiä lomapäiviä itse auringolle <3<3 Nauti täysillä:)
      haleja <3

  • Reply
    Moma
    30.7.2014 at 12:01

    Just hyvä postaus :) Ja puhdas&terveellinen ruoka on paras käyttötarkoitus rahalle <3

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:09

      Voi miten kiva kuulla:) <3

  • Reply
    Mate
    30.7.2014 at 13:08

    Mä alankin käyttää tota samaa perustelua, kun välillä tulee huono omatunto, kun ostan kalliita luomutuotteita ja itsekin käytän noita samoja tuotteita. Varsinkin cashewpähkinät ja parapähkinät on pähkinöistä suosikkeja, cashewpähkinävoi jotain aivan taivaallista. Olen itse lopettanut tupakoinnin ja alkoholiakin menee nykyään huomattavasti vähemmän, et jatkossa ostan “säästyneillä” rahoilla hyvillä mielin luomua ja superfoodeja ja nyt kaikkia mahdollisia marjoja torilta! :)

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:10

      Ihan mahtavaa, että oot onnistunut lopettamaan tupakan polton!! :) Onnea!! Se on iso teko omalle terveydelle :)

  • Reply
    Iitu
    30.7.2014 at 14:40

    Kerroppa ihmeessä mihin kaikkeen käytät tuota kookosöljyä. Itse ostin sitä, mutta inspiraatio loppui siihen kun en keksinyt mihin sitä lykkäisin :D

    Kiva postaus.

    xx

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:11

      Oiii kookosöljy on ykkönen!! :D Esim: hiuksiin, kasvoihin kosteuttamaan tai meikkiä puhdistamaan, paistamiseen, jogurtin sekaan, suun purskutteluun, auringonottoon ja ja ja ja :D

  • Reply
    LauraL
    30.7.2014 at 18:02

    Näitä lisää, tosi mielenkiintosia ja myös reseptit kelpaa. Ja jääkaappin sisältö-postaus, kyllä kiitos! Itsellä kun on herkkä vatsa niin kaikki vinkit otan kyllä vastaan vatsaystävälliseen ruokaan ja hyötyyhän niistä muukin kroppa.

    Oletko kokeillut kookosvesijauhetta, pitäisi olla edukkaampaa kuin valmiit vedet, mutta silti yhtä hyvää?
    Eikö maapähkinä sovi sulle, vai etkö muuten vaan tykkää?

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:24

      Jee ihan super kiva kuulla :) Koitan siis jatkossakin ottaa kuvia ostoskassien sisällöstä ja sitten tuo jääkaappi pitää operoida postaukseksi myös.:)
      Hei kookosvesijauhe on mulle ihan tuntematon – pitääkin tutustua!! :)
      Jossain vaiheessa en syönyt sen vuoksi, että se ei ole pähkinä vaan palkokasvi, joita välttelin kovien vatsakipujen takia, enkä myöskään ihan kauhesti tykkää maapähkinästä sellaisenaa. Tämä maapähkinävoi sen sijaan on hyvää :D

  • Reply
    Tinde
    30.7.2014 at 23:38

    Heip :) Toivoisin postausta kookosöljyn käytöstäsi, koska mulla on nyt purkki pölyttynyt kaapissa. Koitin joskus käyttää sitä vartalon rasvauksessa, mutta tuntui, että vuodevaatteet ja petauspatjakin menivät öljyiseksi.. Olikohan vika vaan siinä, että olisi pitänyt levittää sitä paljon aiemmin ennen nukkumaan menoa, että olisi ehtinyt imeytyä.. Myös meikin poistossa oli hyvä, mutta pyyhkeitäkin sai olla pesemässä koko ajan.. Erityisesti ruuanlaitto-/syömisvinkkejä kaipaisin sen kanssa! :)

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:25

      Sellainen siis työnalle!! :) kiitos postaustoiveesta:)

  • Reply
    MERENHELMI
    31.7.2014 at 07:14

    Tällaiset postaukset on tosi mielenkiintoisia! Saa uusia vinkkejä<3<3

    • Reply
      Mona
      31.7.2014 at 09:25

      Niin kiva kuulla Veera <3 Kiitos kun jätit kommenttia ja palautetta:) Haleja <3

  • Reply
    Åsa-Maria
    31.7.2014 at 14:37

    Voiko luomukanelia käyttää surutta??? Vähemmän kumariinia
    kuin ei-luomussa?

    • Reply
      Mona
      1.8.2014 at 10:40

      Näin mä oon ymmärtänyt, että Ceylonin kaneli ei sisällä kumariinia:)

  • Reply
    Imppa
    31.7.2014 at 22:25

    Huippu postaus! Kiitos!

    Itsekin usein mietin raskinko ostaa luomua. Kotimaista nyt ainakin pyrin ostamaan! Mutta täälläkin on lopetettu tupakointi 1,5 vuotta sitten ja voi jee että olen tyytyväinen päätökseeni! Ja tätähän alan käyttää perusteena, että raskin ostaa luomua.

    Huomenna olen menossa FLT-ravintovalmennukseen! Jospa saisin sieltä apua ainaiseen syömisen jälkeiseen turvotukseen ja vatsavaivoihin.

    • Reply
      Mona
      1.8.2014 at 10:40

      Voi miten kiva kuulla, kiitos sulle palautteesta :)
      Ja mahtaa, että oot menossa FLT ravintovalmennukseen – loistava päätös, jota et varmasti tule katumaan <3 :)
      Uskon, että saat varmasti apua!! :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *