23.2.2015

Helppo chia pudding

chia1chia2chia3

Chia siemenet ovat todella hyvä omega 3 rasvahappojen lähde. Chia siemenet auttavat niin kauniin ihon kuin hiustenkin ylläpitämisessä ja ne myös pitävät nälkää poissa. Nämä super siemenet ovat loistava proteiinin lähde ja sopivat täydellisesti aamupalan tai välipalan yhteyteen. Itse tykkään tehdä jääkaappiin valmiiksi muutaman lasillisen (hillopurkkiin) chia vanukasta, jolloin saan äkkiä nautittua iltapäivän välipalan. Iltapäivisin usein tulee pieni väsymys ja tällöin on kaikkein helpoin sortua napostelemaan epäterveellisiä vaihtoehtoja. Hyvin varautumalla ja suunnittelemalla saa helposti karsittua nämä napostelut pois.

Chia vanukkaan voi tehdä lukemattoman monella tavalla, mutta tässä yksi helppo ja takuuvarma resepti.

♥ 2 rkl Chia siemeniä // 2 tbs chia seeds

♥ n. 2dl Mantelimaitoa (makeuttamaton!) // c. 2 dl unsweetened almond milk

♥ 1/2 banaani // 1/2 banana

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi ja lisää seos lasikulhoon. Vanhat hillopurkit tai muut lasipurkit ovat loistavia säilytysrasioita! Vanukkaan voi nauttia heti tai sen voi antaa jähmettyä yön yli. Vanukkaan kanssa voi herkutella esimerkiksi mysliä, marjoja tai vaikka jogurttia. Pieni lasinen purkki on myös helppo ottaa laukkuun mukaan ja täten on valmiina käden ulottuvilla hyvä välipala myös töissä tai koulussa.

Vaihtelua vanukkaaseen saa helposti lisäämällä joukkoon esimerkiksi kuivattuja hedelmiä. Taatelit tuovat ihanan makeuden! Voit tehdä vanukkaan myös kookosveteen tai vielä parempi – kookosmaitoon!;)

Toivottavasti maistuu ja tästä oli vinkkiä:)

Herkullista ja terveellistä viikkoa kaikille!! ♥

Chia seeds are full of healthy nutrients! They offer good omega-3 fats and a generous amount of protein for instance. I enjoy Chia seeds often in the form of pudding and above is my recipe for it. Just mix all the ingredients together in a blender. You can enjoy the pudding right away but it gets even better if you leave the pudding in a fridge for few hours or overnight. You can modify the pudding by mixing dried fruits or nuts in the pudding after blending. Also you might want to try coconut water or milk instead of almond milk in your delightful pudding.. ;)

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Annii
    23.2.2015 at 13:51

    Laitetaanko siemenet sellaisenaan vai laitetaanko ne siinä “limamuodossa”? :) eli täytyykö siementen eka antaa kerätä nestettä?

    • Reply
      monasdailystyle
      23.2.2015 at 15:10

      Mä laitan ihan sellaisenaan ja ne sit turpoaa tai “tekeytyy” yönyli :) Kun laittaa blenderiin niin menee hyvin mössö sekaisin:)

      • Reply
        Annii
        23.2.2015 at 17:34

        Kiitti paljon vastauksesta, tuota pitääkin kokeilla! :)

  • Reply
    Armi
    23.2.2015 at 18:58

    Luoja sentään miten pitkä aika siitä on, kun oon viimeks kommentoinu… :D Korjataan tilanne ;)
    Mie ostin keskiviikkona ekan kerran chia-siemeniä ja aamulla heitin yön yli tekeytyneen “liman” puuron joukkoon :) Onko muuten hyvä määrä nestettä yhteen ruokalusikkaan tuo desi? :)
    Noi siemenet on ihan tosi hyviä etenkin rasvahappotasapainon kanssa, mä hirveästi saan mun ravinnosta omega-6 -rasvoja, saan vähän enemmän taas kolmosia tasapainottamaan kehoa :)

    • Reply
      monasdailystyle
      24.2.2015 at 02:07

      Ihanaa Armi kun nyt jätit viestiä <3 <3 :)
      Kantsii testailla hiukan eri määrää nestettä niin löytää sen omaan makuun parhaimman:) itse tykkään, että tuo desi per rkl on aika hyvä ja sillä tulee kiva koostumus. Tosin siinäkin hiukan eroa mitä nestettä laitta...

  • Reply
    Hanna
    25.2.2015 at 08:14

    Hei! Kiitos tästä ohjeesta! Pääsikin testaukseen heti maanantaina. Sen olisin halunnut vielä kysyä, että missä annat tuon jähmettyä? Ihan jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Meneekö pilalle huoneenlämmössä jos siinä on tuo mantelimaito? :) Miten paljon sulla tuo jähmettyy yön aikana? Kiitoksia ihanasta blogista, Mona! :) Ihanaa viikon jatkoa!

    • Reply
      monasdailystyle
      25.2.2015 at 10:38

      Moikka Hanna <3 Ja kiitos heti alkuun sulle itsellesi piristävästä kommentista :)
      Ja sitten chiat! Mä laitan aina jääkaappiin jähmettymään. Luulen, että menis huonoksi lämpimässä ja maistuisi varmaan aika kuralle. Kylmänä hyvää! :) Ja kyllä se aika paljon jähmettyy.
      Mulla menee nuo rikki (blendaan aika hyvin ja noin vajaa minuutin), mutta noi voi hyvin vaan sekottaakkin, jolloin pysyvät kasassa:) Tulee vähän erilainen koostumus vaan ei muuta eroa. Testaa vielä kookosmaidon kanssa, tulee über hyvä;)

  • Reply
    Hanna
    25.2.2015 at 08:15

    Äh, ja vielä yksi kysymys. Meneekö sulla rikki nuo chia-siemenet blenderissä? Mulla ne jäi ihan kokonaisiksi.. Pitäisikö lisätä sekoitusaikaa tai tehoa? Kiitos :)

    • Reply
      juuli
      26.2.2015 at 12:04

      Moi Mona!

      Kiitos hyvästä ohjeesta, testasin, ja tämä on yllättävän makean ja jälkiruokamaisen oloista vaikka makautuksena onkin vain banaania :) Mullakin tosin kävi noin, että chiasiemenet eivät mene rikki perusblenderillä tai perussauvasekoittimella.

      • Reply
        Hanna
        26.2.2015 at 15:00

        Testasin eilen uudestaan tätä ohjetta, mutta nyt pidin blenderissä pidempään (puoli minuuttia täydellä teholla). Nyt sain siemenet rikki :)

        • Reply
          monasdailystyle
          28.2.2015 at 03:13

          Tuo aika taitaa olla tosiaan tuo juju:) Tosin hyvää tulee vaikkeivat nuo rikkikään mene:) Vähän erilainen koostumus vaan! Tää mössömpi menee hyvin jogurtin korviikkena, kun koostumus on lähes samaa :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *