21.6.2015

“If you take care of your mind, you take care of the world”

Pysähdytään ja kuunnellaan. Pysähdytään ja hengitetään. Hyvä olo ja onnellisuus lähtee aina meistä itsestämme. Sisäisestä hyvästä olosta. Siitä miten kohtelemme itseämme ja miten puhumme itsellemme. Onnellisuus lähtee keskustelusta itsemme kanssa. Vaikka ympärillämme olisi hulppeat materiaaliset puitteet, eivät ne ole tae täydellisestä onneasta. Kaiken lähtökohta on se miten hyväksymme itsemme ja sitä kautta välitämme samaa energiaa ympärillemme.

Meillä jokaisella on huonot hetkemme. Ne kuuluvat elämään. Monesti meillä on myös tapana vähätellä omia murheitamme. Jollakin toisella on aina suuremmat murheet ja asiat huonommin. Ei ole oikeutta olla murheissaan omista pienistä ongelmista. Jokainen meistä on kuitenkin yksilö ja jokaisen hyvinvointi on edellytys koko maailman hyvinvointiin. Älä koskaan vähättele omia tunteita vaan kunnioita niitä ja hyväksy ne. Kuuntele miltä juuri sinusta tuntuu. Älä kuitenkaan anna valtaa negatiiviselle vuoropuhelulle itsesi kanssa.

tietoisuus

Mikäli huomaamme huonon mielen syövän energiaa päivästä toiseen pysähdytään kuuntelemaan omaa sisäistä ääntä. Mitkä asiat ovat huonosti? Minkä asian tai kohtelun uhri olen? Miten haluaisin tuntea toisin? Mikä tekee minut onnelliseksi? Miten voin muuttaa ajatuksia ja vuoropuhelua itseni kanssa päivittäisessä arjessa voidakseni toteuttaa elämää sen mukaan miten haluan tuntea? Me usein käytämme energiaa niiden asioiden pohtimiseen mitä meillä ei ole, mutta unohdamme keskittyä niihin asioihin mitä/miten haluamme tuntea. Niiden asioiden muuttamiseen tarvitaan vain sisäisen minän kuuntelua.

Pysähtymisestä ja hetkessä elämisessä parasta on se, että tulee entistä kiitollisemmaksi siitä mitä kaikkea jo elämässä on. Tietoisuus lisää kiitollisuutta myös siitä miten tuntee juuri nyt ja juuri tässä hetkessä.

tietoisuus2

Pysähdytään siis ja hengitetään. Hyväksytään myös paha olo. Hyväksytään myös suru sekä ahdistus. Hyväksytään oma kriittinen vuoropuhelu itsemme kanssa. Sen jälkeen annetaan negatiivisillekkin tunteille anteeksi ja annetaan niiden tunteiden mennä. Pysähdytään uudelleen ja hengitetään. Kysytään nyt itseltämme miten haluamme tuntea. Annetaan itsellemme lupa tuntea kaikki tunteet, jotka tekee juuri minut onnelliseksi. Onnellisuus ja hyvä olo on meissä jokaisessa sisällä. Suurin salaisuus on ymmärtää, ettei onnea tarvitse etsiä ulkopuolelta. Se on jo meissä jokaisessa.

Ihanaa sunnuntaita kaikille. Eletään hetkessä ja nautitaan pienistä asioista. Meidän kaikkien elämä on hyvin rajallinen ja olemme sen edessä kaikki tasa-arvoisia. Muistetaan elämän ainutlaatuisuus ja annetaan hetkessä elämisen rikkauden kukoistaa. Jaetaan yställisyyttä ja avuliaisuutta ympärillemme ilman rajoja.

” All is well.
Everything is working out for my highest good.
Out of this situation only good will come.
I am safe.
-Louise Hay “

Our well being comes from our positive feeling about ourselves. Happiness comes inside us. Of course all of us might for now and then have negative feelings or “bad day” but we shall let it be that way. We are allowed to feel both negative and positive feelings but we should be able to support the good feelings and question the opposite. We should ask ourselves what is wrong and what can I do to make it better when the bad mood is around. By accepting the negative thoughts and feeling we are able to turn it around just by stopping and living in the moment, letting room for those thought to be and move on. We shall not be looking for the happiness from external sources because it already is inside all of us waiting to be released. Have a great Sunday everyone. Live in the moment and enjoy the little details in life.

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    merenhelmi
    21.6.2015 at 12:39

    Totta joka sana. Ihana postaus.
    <3

    • Reply
      monasdailystyle
      22.6.2015 at 05:48

      <3 <3

  • Reply
    Olivia
    22.6.2015 at 22:46

    Totta joka sana ja kauniisti kirjoitettu. Tässä olisi monella meistä opittavaa. Onni lähtee meistä itsestä, ei ulkopuolisista asioista ja materiasta.

    T. Olivia

  • Reply
    Anna
    23.6.2015 at 07:56

    Upeita ajatuksia. Olen lukenut tekstin jo useaan kertaan, niin että olen PYSÄHTYNYT AJATTELEMAAN joka lauseen jälkeen. Tällaisia asioita pitäisi ihmisen pohtiakin joka päivä.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *