14.4.2016

5 vinkkiä hehkuvaan ihoon

Oma ihohistoriani on ollut varsin värikäs ja mutkainen. Yläasteella kasvoille ilmestyi normaalia enemmän näppyjä ja naama oli kuin sulanut voirasia. E-pillerit korjasivat asian, mutta nyt niiden lopettamisesta on jo useampi vuosi aikaa. Käsittämätöntä, että tästäkin postauksesta on jo neljä vuotta?!

Pillerien lopettamisen jälkeen iho palasi karmeaan kuntoon ja hormoonitasapainon kuntoon saaminen kesti pitkään.

Nykyään voin olla iloinen puhtaasta ihosta, joka ilmoittaa vain, kun kehoon tulee laitettua liikaa sellaista ruokaa mikä sille ei sovi. Iho kertoo myös hormoonikierrosta hyvin tarkkaan. Nämä ilmoitukset ovat nykyään hyvin maltillisia muutaman näpyn tarinoita.

Pidän sitä positiivisena asiana, että iho kertoo milloin mennään ruokavalion kanssa vikaan ja milloin oikeaan suuntaan. Vatsa ei siis ole kehon ainut osa, joka kertoo suurieleisesti tunteistaan.

Itse olen huomannut hyvin selvästi tiettyjen ruokien positiiviset ja negatiiviset vaikutukset ihon kuntoon, mutta ruokavalion lisäksi on paljon ulkoisia asioita, jotka vaikuttavat hehkuvaan ihoon.

Keräsin tähän omat viisi tärkeintä vinkkiäni hehkuvaan ihoon. Tänä keväänä haluan itse pitää ihosta erityisen hyvää huolta, koska elokuussa vietetään häitä ja haluan tietysti, että nassun kunto on silloin parhaimmillaan.

hectic2

1. VESI + SITRUUNA

Juon lähes joka päivä sitruunavettä ja huomaan sen kirkastavan ihoa selvästi. Veden juonnin tärkeyttä ei voi korostaa. Mikäli se tuppaa unohtumaan kannattaa ottaa erillinen sovellus siitä muistuttamaan. Itse kaadan muutaman kerran päivässä ison kannun täyteen ja pyrin juomaan vähintään sen 2 litraa päivässä ja aina extraa, kun treenaan.

2. HIKOILU

Voisi ajatella, että hikoilu aiheuttaa finnejä ja varmasti näin tekeekin, jos jättää meikit kasvoille. Hikoilu kuitenkin muuten auttaa ihoa puhdistumaan ja kaikki moska kehosta kiertää hien mukana helpommin pois. Olen itse huomannut hikoilun olevan vähintään yhtä tärkeä tekijä, kuin veden juonti. Kunnon hikijumppa saa kasvot todellakin kirkastumaan. Olen huomannut, että erityisesti niinä päivinä, kun teen kunnon hikujumpan heti aamusta hehkuu ihoni aivan eri tavalla!

healthy living 2016

3. LEHTIVIHREÄ

Kasvikset ja erityisesti vihreät kasvikset tekevät ihmeitä iholle ja ylipäänsä koko hyvinvoinnille. Chlorella, Spirulina tai vaikka vehnänoras kannattaa ottaa ehdottomasti mukaan monipuoliseen ruokavalioon. Niistä saa helposti hurjan määrän antioksidantteja ja ihoa kirkastavaa lehtivihreää. Lisäravinteiden lisäksi pyrin itse syömään päivittäin monipuolisesti erilaisia vihreitä kasviksia. Omia suosikkejani on lehtikaali, pinaatti ja ruusukaali.

4. UNI

Unesta haluaisin kirjoittaa vielä ison postaussarjan, koska se on erittäin lähellä sydäntäni. Unen merkitys hyvinvoinnille ja menestymiselle on mielestäni suuri. Ja niin myös iholle. Vai voiko joku väittää, ettei iho kerro heti mielipidettään jo yhden huonosti nukutun yön jälkeen? Väsymys näkyy kasvoissa heti ihon veltostumisena. Muistakaa siis nukkua riittävästi!

5. STRESSITTÖMYYS

Väsymys yleensä ajaa stressiin ja myös stressi pahentaa ihon kuntoa. Stressin hallinta ja onnellisuus ovat siis hyviä keinoja parantaa omaa ihon kuntoa. Päivittäinen meditointi, luonnossa liikkuminen, ystävien läsnäolo, lemmikit ja ihana rauhoittava musiikki voi siis olla merkittävä tekijä ihon kunnossa. Kun mieli voi hyvin myös iho voi hyvin:)

imsafe

Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa <3

Mikäli kärsii todella pahasta aknesta, kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntevaan ravintovalmentajaan. Ei kannata hoitaa pelkästään oireita vaan selvittää syy ja hoitaa itseään kokonaisvaltaisesti <3 :)

FLT Ravintovalmenta Eija Laine ( äitini ;) ) ottaa nykyään vastaan myös skypen kautta, joten nyt pääsee helposti sopimaan aikatauluja kiireisimmätkin!! :) Laita spostia ja tiedustele lisää eija.j.laine@gmail.com / 050-5053715

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Alisa
    14.4.2016 at 08:26

    Hyviä vinkkejä, allekirjoitan jokaisen! :)

    • Reply
      monasdailystyle
      14.4.2016 at 16:19

      Jes! :) Pieniä arkisia juttuja, joilla kuitenkin iso vaikutus :)

  • Reply
    Kati
    14.4.2016 at 11:25

    Moikka!

    Voitko suositella tohon lehtivihreään jotain tuotetta? Mikä olisi paras kokonaisvaltaisen terveyden kannalta, spirulina, chlorella vai? Ja minkä merkin tuote olisi puhdas? Ja mielellään Suomesta ostettavissa.

    Kiitos!
    -Kati

    • Reply
      monasdailystyle
      14.4.2016 at 16:34

      Moikka Kati!! :) Kannattaa käyttää mieluummin monipuolisesti ja vaihdellen eri valmisteita! :) Sama pätee myös ruuissa. Yliherkkyyksiä voi helposti syntyä jos käyttää jatkuvasti samoja juttuja.
      Ja ainakin foodinin tuotteet on hyviä! :) http://foodin.fi/foodin/levat-viherjauheet.html
      Itselläni on ollut usein myös cocovin tuotteita. Tuotteet olen itse useimmiten ostanut Ruohojuuresta, siellä on tosi hyvä valikoima :)

  • Reply
    ccnoora
    14.4.2016 at 12:54

    Mä olen kans tykästynyt tuohon sitruunaveteen! Talven ajan olen puristanut sitruunamehua kuuman veden joukkoon ja lisännyt mukaan ihan vähän hunajaa ja tuoretta inkivääriä- tällä reseptillä flunssakin pysyy poissa! ;)

    • Reply
      monasdailystyle
      25.4.2016 at 18:42

      Oh inkivääri on niin pommi!! Sitä raakana nassuun kun meinaa olla vilustunut olo niin johan pysyy loitolla ;)

  • Reply
    Iitu
    14.4.2016 at 13:25

    Hyviä vinkkejä todellakin! :) itselläni iho meni huonoon kuntoon pillereiden lopettamisen jälkeen ja kyselinkin sulta sillon vinkkejä tasapainottamaan hormonitoimintaa. Alkuvuodesta iho oli jo vähän parempi,mutta mulla ei oma kierto toimi lainkaan (menkkoja ei oo tullut kohta vuoteen)ja oon joutunut syömään terolut kuurin,joka vaan pahens tilannetta :/ kaiken hyvän lisäksi nekään ei saanut kiertoa toimimaan. Verikokeiden perusteella estrogeeni tasot ovat niin alhaalla ettei oma keho toimi. Haluisinkin kysellä oisko sulla mitään tietoa kuinka omaa hormonitoimintaa pystyisi buustaamaan ilman että tarvis syödä lisää keinotekosia hormoneita? :)

    • Reply
      monasdailystyle
      14.4.2016 at 16:38

      Moikka Iitu <3 Suosittelen sua ehdottomasti kääntymään tämän asian tiimoilta ammattilaisen puoleen. Itse suosittelen lämpimästi joko homeopaatin tai FLT lääkärin puoleen kääntymistä! :) Huomiota kannattaa kiinnittää ainakin hyvien rasvojen saantiin ja muuten ravintorikkaaseen ja puhtaaseen ruokavalioon.
      Uskon kyllä, että varmasti saat ajan kanssa kropan taas toimimaan <3

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *