2.10.2016

Panosta&pihistä: huonekalut

Rakastan erilaisia panosta & pihistä poimintoja niin lehdissä, kuin blogeissakin ja nyt päätettiin yhdessä mun super ihanan assarin Sallan kanssa aloittaa vähän pidempi postaus-sarja näistä panosta ja pihistä jutuista. Salla tulee siis ottamaan myöhemmin näistä vetovastuun ja luo teille ihan huikean inspiroivia kokonaisuuksia kauden trendeistä ja myös ajattomista klassikoista. Ideoita ja toiveita otetaan tosi mielellään vastaan siitä millaisia panosta & pihistä poimintoja te haluatte lukea! :)

Ensimmäisenä aloitetaan huonekaluista.  Ihanien luksusmerkkien huonekaluja löytyy yllättävänkin samanlaisia malleja huomattavasti huokeampaan hintaan. Toki kukapa ei haluaisi Artekin upeaa vaatenaulakko, kun se on itsessään jo melkein taideteos. Isäni on itseasiassa suuri Artekin ihailija ja minä aina kuolaan hänen uusia Artek sijoituksiaan. Mutta upeita ja kauniita malleja löytyy myös huokeilla hinnoilla ja esim kollaasissa näkyvä Elloksen naulakko on mielestäni vähintään yhtä kaunis, kuin Artekin.

Itselläni on huonekaluissa hieman ristiriitaisia ajatuksia sen suhteen, että kannattaako niihin panostaa vai pihistää. Ulkomaille muuttaessa tuli myytyä 90% meidän huonekaluista. Meiltä löytyi muutamia hieman arvokkaampia huonekaluja ja saimme niistä aika hyvin omamme takaisin. Hyvä puoli on siis, että laadukkaissa ja ajattomissa design merkkien huonekaluissa säilyy arvo huomattavasti paremmin, kuin edullisemmissa tuotteissa. Toisaalta nuorena, kun ei vielä tiedä mihin sitä tulee asettuneeksi ei halua kovin kalliita investointeja tehdä huonekaluihin ellei sitten ole varma, että hankinta on ajaton ja sopii myös moneen erilaiseen kotiin. Meillä eteen tuli varastotilan vähyys, emmekä halunneet vuokrata erillistä varastotilaa pelkästään huonekaluja varten, koska emme lainkaan tiedä mihin seuraavaksi suuntaamme. Täällä Krakovassa ainoana vaihtoehtona olemmekin pitäneet edullisempia huonekaluja, jotka voimme helposti myydä eteenpäin tai jättää vuokra-asuntoomme mikäli se on vuokranantajalla ok.

Itselläni on kuitenkin haaveissa oma kaupunkikoti Helsingistä. Sellainen turvapesä, jonne voi aina tulla vaikka missä asuisi maailmalla. Kun tämän haaveeni saan joskus toteutettua haluan sisustaa tuon pienen kaupunkikodin ajattomilla ja laadukkailla huonekaluilla. Mieluummin hankin vähemmän ja panostan niihin muutamiin tarkoin harkittuihin yksilöihin.  Toistaiseksi mennään kuitenkin pihistä puolella ja olen kyllä kovin tyytyväinen, että nykyään on ihan hurjasti valinnanvaraa edullisemmallakin budjetilla :)

Panosta & pihistä: huonekalut

Panosta: valaisin */ sivupöytä */ hylly / naulakko *

Pihistä: valaisin */ sivupöytä */ hylly */ naulakko *

(adlinks*)

 

Mitä mieltä olette näistä?:) Tuo Hay “blogipöytä” on roikkunut omalla hankintalistallani siitä asti, kun niitä on blogeissa vilissyt;) Ihana ja niin yksinkertaisen kaunis. Se tulee olemaan ehdottomasti yksi Helsingin kaupunkikotini huonekaluista. Mikäli tämä unelmani kaupunkikodista joskus vielä toteutuu niin Hayn sivupöydän lisäksi sieltä tulee löytymään tämä Artekin lattiavalaisin. Mitä mieltä te olette siitä, että missä huonekaluissa kannattaa panostaa ja missä puolestaan pihistää?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *