12.2.2012

Cupcakes

Kirjoitin muutama päivä sitten täällä super upeista muffinsseista. Kommenttiboksin puolella niille pyydettiin ohjetta ja tässä se nyt siis tulee. Työkaverin erittäin taitava sisko on nämä tehnyt! Voi kun itsekkin osaisi ja olisi kärsivällisyyttä tehdä tällaisia upeuksia:) Näitä pitäisi saada ehdottomasti tänne Turun kahviloihinkin:) Sain ihalta cupcakesin tekijältä myös muutaman kuvan lisää!!:) Enjoy;)

Muffinssien kuorrutteet:
Valkosuklaakuorrute (eli punaiset, siniset ja vihreät muffinssit):
100g Valkosuklaata
100g Tuorejuustoa
Sulata suklaa, jäähdytä, yhdistä. Voit halutessasi värjätä kuorrutteen elintarvikeväreillä.’
Kinuskikuorrute
2 dl fariinisokeria 
2 dl kuohukermaa
Valmista kuorrutus ennen muffinien tekemistä, jotta se ehtii jäähtyä jääkaappikylmäksi. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi, ei keitetä. Kaada kulhoon ja jäähdytä jääkaapissa. Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi. Pursota tai lusikoi jäähtyneiden muffinssien päälle. 


Sitruunamuffinssit:
10-12 kpl

1 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai100 g Sunnuntai Leivontamargariinia 1 1/2 dl sokeria 3 munaa 3 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vanilliinisokeria 1/2 sitruunan kuori raastettuna2 rkl sitruunamehua 

1 rkl hunajaa
Valmistusohje:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.2. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.3. Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Vatkaa sähkövatkaimella puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kuoriraaste, mehu ja hunaja. Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta.4. Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa n. 1/3. Voit käyttää myös metallista muffinipeltiä. Voitele pellin syvennykset. Halutessasi voit jauhottaa ne korppujauholla, kookoshiutaleilla tai mantelirouheella.5. Paista uunin keskitasossa 12–15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinivuokien koko. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.

6. Sekoita tomusokeriin mehua vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Värjää seos elintarvikevärillä. Valuta kuorrutetta lusikalla muffinien päälle. Koristele.
Mustikkamuffinssit
n. 16 kpl
225 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl (150 g)  mustikoita (pakaste)
50 g valkoista leivontasuklaata
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 – 25 minuuttia. 

Pelkästään kuvaa katsomalla tulee jo hyvälle tuulelle!!:) Nämä ovat niin valloittavan ihania<3

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    Sonja
    12.2.2012 at 10:54

    Oi, ihania!!! Noiden tekijä osaa kyllä tehdä niin upeita herkkuja, ihan mielettömiä. Nam!!! ;)

    • Reply
      Mona
      12.2.2012 at 12:00

      No niinpä!!!!:) Kokeillaanko joku kerta tehdä yhdessä!!;) Hah, mahtaiskohan meiän kärsivällisyys kestää:) Vois kyllä olla aika hauska väsäillä tällaisia porukassa:) Pyydetään I paikalle varmistamaan onnistuminen;)

    • Reply
      Sonja
      12.2.2012 at 12:06

      Olisi ihana kokeilla, mutta voi olla että kärsivällisyys joutuisi koetukselle :D

  • Reply
    Takkunen
    12.2.2012 at 11:50

    Näyttää herkullisilta. Harmi, ettei Suomessa myydä cupcakeseja kaupoissa…niitä myydään jenkeissä ihan joka puolella. :/

    Todella epäterveellisiä, mutta kyllä jokaiseen dieettiin yksi cupcake mahtuu!

    • Reply
      Mona
      12.2.2012 at 12:02

      No ehdottomasti mahtuu!!:) Kyllä välillä saa ja pitääkin herkutella;)
      Olis tosiaan kiva kun tällaisia piristyksiä löytyisi myös täältä kahviloista:)

  • Reply
    Senja
    12.2.2012 at 12:20

    ihan uskomattoman söpöjä!! miten noita raaskii edes syödä :) jos tollasia tulisi johonkin turun kahviloihin niin menekki olisi varma ;DD

    • Reply
      Mona
      12.2.2012 at 18:04

      No niinpä!:) Mä myös mietein tota et onhan noita hiukan sääli syödä kun ne on niin ihania:D

  • Reply
    R ja M
    12.2.2012 at 12:30

    Todella syötävän näköisiä! Ehdin jo eräänä päivänä Wiklundin kahviossa innostua nähtyäni cupcakeseja mutta, lyhyeksi jäi innostus kun seuraavana viikkona ei niitä enää ollutkaan! =( Meillä täällä suomessa uupuu niin moni hyvä juttu, puhumattakaan tästä turun keskustasta! Esim. juuri cupcakes kahvila, yoghurt bar, starbucks… ja lista goes on…

    -R-

    • Reply
      Mona
      12.2.2012 at 18:10

      No voi. Täytyy toivoa, että joku rohkenisi lisätä valikoimiaan:)

  • Reply
    Crissy
    13.2.2012 at 09:50

    Taidan ottaa ohjeen ylös ja tehdä tuleviin kihlajaisiini muffineita! :) on ollut ideat vähissä mitä sinne leipoisi, mutta näistä saa koristelemalla tosi ihania :)

  • Reply
    Gitta
    13.2.2012 at 22:10

    Awww, niin sulosia koristeluita näissä muffinseissa! :D Oon katsellutkin hetken ohjetta sitruunamuffinseille, tää sun ohje vaikuttaa hyvältä, täytynee kokeilla :)

  • Reply
    Anonymous
    3.3.2012 at 22:38

    Turun seudulla on ainakin yksi cupcake yritys mikä tekee tilauksesta cupcake ja minicupcake leivoksia,näin ne häämessuillakin. http://www.candycupcakes.fi

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *