4.12.2012

Vee yks

Vuorossa olisi hieman arviointia Nikonin V1 minijärkkäristä, jonka kanssa olen kuvaillut jo muutaman kuukauden. Kamera on minulla siis lainassa ja olen ollut todella tyytyväinen siihen. 
Nyt kun testiin tuli Olympukselta minijärkkäri tulen tekemään vertailevan postauksen näiden eroista. 

Nikonin kameraan olen käyttänyt kolmea objektiivia. Parhaimmaksi on yltänyt omiin tarpeisiini ehdottomasti 11-27.5mm 3.5-5.6 objektiivi. Sillä on todella helppo kuvailla asuja, esineitä, ruokia yms.
Tuo kuvassa näkyvä pitkä putki 30-110 on loisto mukana esimerkiksi matkoilla. Itse olisin toivonut tältä objektiivilta tehokkaampaa tarkennusta läheltä kuvatessa, mutta siihen tarkoitukseen sopii tuo aikaisemmin mainitsema objektiivi paremmin. Keskimmäinen objektiivi, joka tulee kamerassa vakiona on loistava laajiksena. Sillä saa otettua esimerkiksi sisällä hyviä kotikuvia, kun haluaa saada koko huoneen kuvaan. Loisto perus objektiivi. Tässä tosin kaipasin hieman pientä zoomi mahdollisuutta.
V1 ehdoton plussa on se, että sillä pystyy kuvaamaan myös tuosta “silmästä”. Järkkäreillä kuvaamaan tottuneella on nimittäin aluksi todella hankala tottua tuohon näyttöön.
Minun yksilöni on musta, mutta kameraa saa myös ihanan raikkaassa valkoisessa värissä, joka ainakin minua henkilökohtaisesti miellyttää huomattavasti enemmän. Tuo yksi objektiivi on valkoinen, joten mulla on tälläinen style mustavalko sekoitus;)

V1:ssä tykkään hurjasti siitä, että se istuu käteen loistavasti. Sillä on kätevä kuvata ja sen perus ominaisuudet oppii suhteellisen nopeasti. 
Eniten kaipailin syväterävämpää objektiivia (1.8), jotta olisin saanut tarkemmin taustasta erottuvia kuvia. Tämä kamera kuitenkin sopii mitä mainioimmin matkoille ja esimerkiksi juhliin, kun haluaa pienen, mutta tehokkaan välineen mukaan. 
Onko joukossa V1:n omistajia? Olisi todella kiva kuulla teidänkin mielipiteitä!:)
Jahka tulen enemmän tutuiksi Olympuksen kanssa tulee tosiaan laajempaa vertailupostausta. Koitan saada kasaan myös hintavertailuja nettikauppojen hinnoista.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *