13.2.2013

Esimmäinen Inman Aligner -päivä takana

Nyt on ensimmäinen vuorokausi takana Inman Alignerin kanssa!:) Sain Inmanin hampaisiin siis eilen aamulla ja nyt olen pitänyt sitä siitä lähtien koko ajan. Ainoastaan syömisen ajaksi olen ottanut sen pois. Haluan pitää Inmania mahdollisimman paljon, jotta tuloksia syntyy nopeasti. Aboadentin hammaslääkärini Pauli sanoi, että näitä tulisi pitää 20 tuntia vuorokaudessa. 
Puhuminen on ollut todella hankalaa vielä tänäänkin. Ässät ja ärrät suhisee suussa ihan miten sattuu ja tänään toimistolla työkavereilla oli hyvinkin hupaisaa meikäläisen uuden aksentin kanssa!;D Eilen illalla tuli ensimmäiset säryt ja yö meni puolittaisessa valvoessa. Pahinta särky on kuitenkin ollut silloin, kun laittaa syömisen jälkeen kojeen takaisin suuhun. Eniten kipua on nimenomaan vinossa etuhampaassani. Tietääpähän ainakin, että jotain alkaa tapahtua!:) Särky pitäisi helpottaa melko pian ja puhuminenkin helpottuu, kun tottuu olemaan laitteen kanssa. Raportoin myöhemmin miten niiden kanssa siis sujuu.
Alkuun Inmanin laittaminen suuhun tuntui hieman hankalalta, mutta jo nyt laittaminen on todella helppoa. Pieni napsahdus vain ja laite on suussa. Se kiinnittyy todella tukevasti, joten ei ole pelkoa, että se tippuisi.
Harjoittelin hammaslääkärissä muutaman kerran Inmanin laittamista ennen, kuin Pauli päästi meikäläisen lähtemään!:) Kaikin puolin on kyllä tosi hyvä ja turvallinen fiilis tästä oikomisesta. Vaikka jännäähän tämä kokonaisuudessaan on, niin itse hammaslääkärissä käyminen on ollut molemmilla käyntikerroilla tosi helppoa. Pauli höpöttää niin paljon, että samalla itse unohtaa kokonaan hampaiden operoinnin!:D Hän toisaalta myös kertoo selkeästi mitä hampaille tehdään. 
Alla kuvaa Paulista ja meikäläisestä juuri Inmanit saaneena. Viereisessä kuvassa näkyy muotit hampaista. Alemmat muotit otettu nykyisestä tilasta ja yllä millaiset hampaista pitäisi tulla oikomisen jälkeen. Voitte kuvitella, että olin melkoisen leveää hymyä, kun näin nuo muotit! Oikeasti voiko olla edes todellista, että omista hampaista tulisi noin suora rivistö. Ihan huikeeta. Odotan jo ihan super paljon tuloksia.

Sitten ne kuvat, joita ei todellakaan ole kiva julkaista;D Nimittäin Inman Aligner ENNEN kuvat! Voi sitä päivää, kun saan julkaista jälkeen kuvat. Tiedän kyllä omien hampaideni vinouden olevan todella pientä ja moni pitää todella turhamaisena näiden oikomista. Minulle se on kuitenkin iso juttu ja tiedän saavani hampaiden oikomisesta hurjasti iloa itselleni. Suora hammasrivistö antaa varmasti entistä enemmän syytä hymyilyyn ja myös omasta hymystä pitämiseen:) Itseänikin kun ärsyttää suunnattomasti tuo toisen etuhampaan sojottaminen.

Kaikki kysymykset ovat tervetulleita ja vastailen niihin oikein mielelläni. Mikäli en osaa vastailla laitan kyssäreitä Paulille eteenpäin!:)

Lisää Inmanista Aboadentin sivuilta löytyy täältä.

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply
  Karolina
  13.2.2013 at 18:25

  Mun alahampaat menee aika samanlailla ku sulla, ehkä vielä vähän enempi päällekkäin.. :/// Kiva nähdä minkälaisia tuloksia noilla saa aikaan! Jos vaikka itsekin jaksaisi joskus kokeilla. :)))

  Tsemppiiii! :)))))

  • Reply
   Mona
   13.2.2013 at 21:50

   Kiitos tsempistä!!:) Mielenkiinnolla itsekin odotan tuloksia. Toivottavasti tulisi mahdollisimman pian:D

 • Reply
  Anonymous
  13.2.2013 at 22:39

  Hihihi, voisitko ottaa meillekin pientä virkistystä – eli VIDEOTA noiden kanssa? c:: ♥

 • Reply
  Anonymous
  13.2.2013 at 23:04

  Miks ton pitää olla nii kallista :( Mäki haluan..

  • Reply
   Mona
   14.2.2013 at 10:24

   Sanos muuta. Toisaalta tavallinen oikominen on vielä paljon kalliimpaa:/ Jos tulokset on kuitenkin hyviä, niin uskon että on kaiken rahan arvoista!:)

 • Reply
  Anonymous
  14.2.2013 at 06:11

  Kysyisin sellaista että selitettiinkö kuinka tuo tila hammaskaarelle tulee? Tuo virhe johtuu ilmeisesti lievästä ahtaudesta yläkaarella.. Hiotaanko jotain hampaita vai levittääkö/ siirtääkö koje hiukan jokaista hammasta taaksepäin? Minun logiikallani tuo 'vinossa' oleva etuhammas tarvitsisi enemmän tilaa jotta voisi suoristua? Kysyn koska tämä oikomiskoje on minulle täysin tuntematon! Mutta kätevältähän tuo vaikuttaa! Tsempit! :) ja särky rauhoittuu kyllä ajan kanssa…

  • Reply
   Mona
   14.2.2013 at 10:27

   Jaa-a… En kyllä osaa sanoa..:D Mutta ainakin hampaiden välejä hiottiin, jotta ne pääsevät liikkumaan.. Kysäsen vielä Paulilta tarkemmin!:) Ja kiitos tsempistä, vielä tulee välillä mieleen että mihinkäs sitä oikeen itsensä laittoi yhden vinon hampaan tähden;D

  • Reply
   Anonymous
   14.2.2013 at 13:27

   No mielestäni kaikki omaan itseen panostus on hyvästä! ;)

  • Reply
   Mona
   14.2.2013 at 21:19

   Liitän tähän vielä Paulin vastauksen!:)

   “Inman on paitsi hammasystävällisin tapa oikaista hampaat myös edullisin. Aboadentissa hoito maksaa 2000 eur ja vaativimmissa tapauksissa 2500 eur. Olen tehnyt esteettistä oikomishoitoa 15 vuoden ajan ja Inman on selkeästi huikeinta, mitä alalla on sinä aikana tapahtunut. Se on puuttuva palanen, jollaista on kaivannut monta monituista kertaa, kun on esteettisistä syistä tehnyt ehjiin hampaisiin esim. laminaattihiontoja (jotka muuten maksaa 8 hampaaseen lähes tuplasti eli 3800 eur…)
   Inman oikomisessa hammasta ei tarvitse siirtää määrällisesti yhtä paljon kuin perinteisessä oikomishoidossa, koska tilaa tehdään keventämällä hammasvälejä hiomalla millin murto-osia ja saadaan hampaille siten tilaa liikkua.
   Kun retentio, eli oiottujen hampaiden liittäminen yhteen, tehdään kunnolla ei palautumisen vaaraa pitäisi olla. Retentiolanka laitetaan pysyvästi hampaisiin kiinni.
   Inmanissa on sekin hyvä puoli, että jos retentio pettäisi ja palautumista tapahtuisi niin samaa kojetta voi todennäköisesti kuitenkin käyttää hampaiden suoristamiseen uudestaan. Retentio-“ongelma”, eli mahdollinen retention pettämisen mahdollisuus on sama kaikkien oikomismenetelmien kanssa.
   t:Pauli”

 • Reply
  Laapa
  14.2.2013 at 09:17

  Mulla tehtiin joskus vuosikausia kestänyt oikomishoito, mutta nyt on hampaat valinneet takaisin vinoon :/ toki purenta on ok, mutta kosmeettisesti ei hyvältä näytä! Aion hakeutua uudestaan oikojalle, maksoi mitä maksoi, joten kiva että kerrot täällä kokemuksia!:)

  Ja muuten, mua on jotenkin tosi paljon harmittanut se sun saama reisipalaute. Tai siis tietäähän sen, että kaikenlaisia kommentteja jokainen bloggaaja tulee saamaan, mutta on meidän yhteiskunta ja kauneusihanteet kyllä tosi kieroutuneet jos kaunis, hyvinvoiva ja urheilullinen nainen saa kuulla tuollaista palautetta!:/ tiedän, että osaat varmasti jättää sen omaan arvoonsa mutta harmillista se on silti.

  Oikein ihanaa ystävänpäivää !!:)

  • Reply
   Mona
   14.2.2013 at 10:28

   Ihanaa ystävänpäivää sinullekkin Laapa <3 Mulla on käynyt samoin eli palannut vinoksi. nyt toivonkin siis kovasti että vinous pysyisi pois..Jännityksellä tuloksia odotellessa;)

 • Reply
  Maria
  14.2.2013 at 10:22

  Yyh miksi pitää maksaa monta tonnia.. Jos tuon maksaisi niin kyllä harmittaisi jos hampaat menisi takaisin vinoon. Mulla on yksi eteenpäin tököttävä hammas mutta onneksi aika sivussa, mutta kyllä se silti hymyillessä häiritsee!

  • Reply
   Mona
   14.2.2013 at 10:29

   Sanos muuta. Kallistahan oikominen on. Harmittaa ihan vietävästi miksei silloin teininä ole voitu hoitoo hampaita kuntoon loppuun asti. Ja samaa jännitän minäkin. Jos vinous taas palaa hetkessä takaisin niin rahathan siinä menee hukkaan. Mutta uskallan kuitenkin toivoa, että sen retentio langan avuin hammasrivistö tulisi pysymään suorana!:)

 • Reply
  Miira
  14.2.2013 at 18:09

  Hei tosi kiva blogi! Lisäsin seurattavien listalle :)

  Hirmuisella mielenkiinnolla odottelen raporttia kunhan hoitojakso on ohi! Niin kauan ollut itselläkin tämä mielessä että hyvä kuulla kokemuksia.

  • Reply
   Mona
   14.2.2013 at 18:11

   Heippa Miira!!:) Voi tosi kiva kuulla, kiitos paljon:) Kiva, että löysit:) Ja raporttia tulee varmasti kyllästymiseen asti;D

 • Reply
  Anonymous
  14.2.2013 at 20:52

  Inman on paitsi hammasystävällisin tapa oikaista hampaat myös edullisin. Aboadentissa hoito maksaa 2000 eur ja vaativimmissa tapauksissa 2500 eur. Olen tehnyt esteettistä oikomishoitoa 15 vuoden ajan ja Inman on selkeästi huikeinta, mitä alalla on sinä aikana tapahtunut. Se on puuttuva palanen, jollaista on kaivannut monta monituista kertaa, kun on esteettisistä syistä tehnyt ehjiin hampaisiin esim. laminaattihiontoja (jotka muuten maksaa 8 hampaaseen lähes tuplasti eli 3800 eur…)
  Inman oikomisessa hammasta ei tarvitse siirtää määrällisesti yhtä paljon kuin perinteisessä oikomishoidossa, koska tilaa tehdään keventämällä hammasvälejä hiomalla millin murto-osia ja saadaan hampaille siten tilaa liikkua.
  Kun retentio, eli oiottujen hampaiden liittäminen yhteen, tehdään kunnolla ei palautumisen vaaraa pitäisi olla. Retentiolanka laitetaan pysyvästi hampaisiin kiinni.
  Inmanissa on sekin hyvä puoli, että jos retentio pettäisi ja palautumista tapahtuisi niin samaa kojetta voi todennäköisesti kuitenkin käyttää hampaiden suoristamiseen uudestaan. Retentio-“ongelma”, eli mahdollinen retention pettämisen mahdollisuus on sama kaikkien oikomismenetelmien kanssa.
  t:Pauli

  • Reply
   Mona
   14.2.2013 at 21:18

   Kiitos Pauli täsmentämisestä!!:)

 • Reply
  Anonymous
  15.2.2013 at 16:23

  Missä noita paikkoja on Suomessa? Niin näkyyks noi selvästi, sillee että kaikki huomaa että on raudat?:D

  • Reply
   Mona
   15.2.2013 at 16:29

   Turussa ainakin Aboadentissa. Muista kaupungeista ei ole tullut otettua selvää, google varmasti kertoo:) Kyllähän nämä näkyvät kun puhuu:)

 • Reply
  Johanna
  18.2.2013 at 13:47

  Heippa!

  Mulla on aika samanlainen tilanne hampaissa kun sullakin. Tarkoituksena on myös oikoa hampaat suoriksi, joten tosi kiva lukea sun kokemuksia tästä Inmanista! En ollut ennen kuullutkaan :) Hyvä tietää, et on muitakin vaihtoehtoja, kun raudat. Käyn välillä kurkkimassa täällä, onko tullut postausta hampaista, hih! :)

  Mukavaa päivää!

  http://1g2c.blogspot.fi/

  • Reply
   Mona
   26.5.2013 at 20:19

   Heippa! Suosittelen tosi lämpimästi Inmania!!!:) Lopputulos on huikea:)

 • Reply
  Anonymous
  26.2.2013 at 21:41

  Moi,
  Mulla oli Inmanit juuri samaan aikaan viime vuonna. “Ongelma” oli aikalailla sama kuin sinulla, eli suhteellisen suorat hampaat, mutta vuosien saatossa teini-iän oikomistulos oli lipsunut. Noihin tottuu aika nopeasti henkisesti, mutta minä en koskaa oppinut puhumaan niillä selvästi. Mutta vähän ajan kuluttua en jaksanut miettiä miltä kuulostan. Minua oiottiin 3,5 kk. Arvio oli 2 kk maksimissaan. Hampaat liikkuivat jo muutamassa viikossa sen suurimman muutoksen. Sen jälkeen yritettiin vielä hioa tulosta, mutta viimeinen kuukausi oli lähes turhaa. Tulos oli suorempi, mutta valitettavasti ei täysin suora vieläkään. Kuulemma täysin suoriksi hampaitani ei inmaneilla saa, vaikka tästä ei valitettavasti ollut puhetta ennen hoidon aloittamista. Sikäli harmitti kallis investointi, vaikka hampaisiin olen nyt ihan tarpeeksi tyytyväinen. Toisaalta halusinkin lähinnä ehkäistä hampaiden liikkumisen edelleen, ja retentiokaaren kiinnittämistä hieman vinoihin hampaisiin ei suositeltu. Nyt minulla on sellainen sekä läpinäkyvät muovikalvot, joita pidän öisin. Kumpikaan ei haittaa elämääni mitenkään.

 • Reply
  Anonymous
  23.4.2013 at 19:17

  Hei kysymys hammaslääkärille! Saako nuo laitteet/kojeet itselleen, että voi tarvittaessa pitää välillä? Jos tuntuu, että hampaat alkavat palaamaan takaisin alkuperäiseen tilanteeseen :) Multa on oiottu myös hampaat ala-asteella, ja nyt parikymppisenä ne ovat pahasti palaamassa vinoon, kun ei retentio-lankaa laitettu silloin ylähampaisiin ollenkaan..

  • Reply
   Mona
   26.5.2013 at 20:22

   Moi!
   Mä sain ainakin laitteen itselleni:)

   • Reply
    Minävaan
    10.2.2014 at 20:31

    Minä oioin myös aboadentissa ja en saanut rautoja itselle hoidon loputtua, en kyllä tajunnut pyytääkkään.. :( vähän huolettaa, että pysyykö hampaat langan avulla suorassa nyt todella.

    • Reply
     Mona
     10.2.2014 at 20:50

     Saat sen kojeen varmasti takaisin tarkistus käynnillä! :) Laita Paulille vaan viestiä. Tosin itse en oo tarvinnut mitään extra oikomisia. Hyvin on pysynyt rententiolangalla! :)

 • Reply
  Saana
  13.8.2017 at 20:19

  Oikeesti mulla on just sama ongelma etuhampaissa!! Mua on aina häirinnyt nuo kauheesti vaikka muut sanoo että eihän sitä ees nää ja oon kauan yrittäny etsiä jotakin jolla on sama ongelma. Vihdoin löysin jonkun. Oon ite vasta 15 joten en luultavasti saa vielä tätä oikomishoitoa käyttöön mutta täysikäsenä varmasti aijon kokeilla! Ja hammaslääkäreissä mulle sanotaan että nuin pientä vikaa ei oteta huomoon. Luojan kiitos että löysin tän postauksen oon nii Happy:D

  • Reply
   Mona
   14.8.2017 at 07:54

   Mahtavaa, että tästä oli hyötyä!! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *