25.4.2013

Hirosakao

Mainitsin aikaisemmin Asut illallisella– postauksessa, että kävimme Saksassa herkuttelemassa japanilaisessa ravintolassa nimeltä Hirasakao. Paikka on Maijan ja hänen avopuolisonsa lemppari ja he ovat käyneet siellä monen monta kertaa. Maija kyseli aluksi, että onko hassua viedä meidät japanilaiseen, kun tulemme vierailulle Saksaan, mutta hän tiesi minun olevan suuri sushin rakastaja. Ja oikein hän tiesikin! Onneksi pääsimme tutustumaan tähän upeaan ravintolaan! Saisimmepa ravintolan vielä tänne Suomeenkin. Maija oli varannut hyvissä ajoin pöydän. Paikka on aina tupaten täynnä. Ravintolan oven avattua koko sali kaikui puheen sorinasta ja hyvä ruuan tuoksu valtasi astit viivyttelemättä. Vastaanotto oli henkilökunnan puolesta enemmän, kuin ystävällistä. En ole koskaan tainnut saada muualla yhtä sydämellistä ja hyvää asiakaspalvelua. Sillä on muuten ihan hurjan iso merkitys asiakkaan kokemukseen. Itse arvostan todella paljon niin ravintoloissa, kuin vaatekaupoissakin ystävällistä ja ammattitaitoista asiakaspalvelua. Hirosakaon tarjoilia oli kaiken kukkuraksi kestävän hymynsä lisäksi niin jumalaisen kaunis, että Eetusta puhumattakaan meikäläisen kieli oli pöydässä kiinni jo ennen kuin siihen tuotiin lautasta!;D Mutta nyt niihin ruokiin… Valitettavasti en muista enää kaikken ruokien nimiä, joten tyydytään vain kuviin. Ne kuitenkin kertoo jo paljon. 
Alkuun meille tuotiin maittavat kokin tervehdykset. Omomom, nämä kasvattivat nälkää juuri sopivasti ja suuhun sai ihanan soijan ja seesamiöljyn maun. 
Alkupalaksi jotain nyyttejä, joissa oli muun muassa tonnikalaa sisällä. Huh, näillä voisi elää. Kunnon upotus soijaan ja nassuun. Nam! Oli muuten ihan järjettömän vaikea valita ruokia, kun lista oli tooooosi pitkä ja olisi tehnyt mieli kokeilla vähän kaikkea…:D
Pääruuaksi liian hyviä susheja. Voiskohan Maija tuoda näitä kassissa seuraavalla Suomen reissulla tuliaisiksi…?;) Vesi nousee kielelle taas näitä katsoessa.
Maijan alkupala.

Oikealla Maijan miehen pääruoka.
Eetun pääruoka. Eetu on meistä se kriittisin ja ylipäänsä suhtautuu aina kaikkeen varauksella. Hän ei ole samalainen hehkuttaja kuin minä vaan juuri päin vastoin. Jos ruoka on hänestä hyvää ei hän siitä mainitse sen enempää. Jos ruoka on huonoa hän kyllä kertoo mielipiteensä todella tarkasta:D Jos ruoka on todella hyvää, hän saattaa jopa sanoa, että nyt oli ihan onnistunut..;) Tällä kertaa taisi muutamat kehutkin tulla, ainakin sen jälkeen kun olin itse hehkutuksiltani häneltä moneen otteeseen kysynyt, että eikö olekkin taivaallisen hyvää?? :D
Ruokakuvia ei kyllä saisi koskaan postailla blogiin. Joka kerta näitä tänne lataillessa tulee vaan hirmuinen nälkä.. Koska Hirosakao on todella kaukaa kotoa voisi aloittaa näiden herkkujen treenaamisen kotona.. Veikkaan, että meikäläisen kokkaustaidoilla ei kovin pitkälle pötkitä..:D Tavalliset sushit saan rullattua, mutta siihen se sitten taitaakin jäädä. Ehkäpä koitan saada tuon rakkaan avokkini innostumaan japanilaisesta ruuasta..;)
Käynti Hirosakaossa oli ehdottomasti kannattava ja sain parasta sushia, jota olen koskaan syönyt. Tämän jälkeen ei olekaan ihan helppo löytää parempaa sushipaikkaa. Missä te olette saaneet parhaimmat sushit?:)
Ihanaa torstaita kaikille! 

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Fiina Berg
    25.4.2013 at 09:03

    Heippa Mona,
    Pakko kirjoittaa, että ihan mielettömän kiva kun pidät näin piristävää blogia. Jouduimme yllättäen tekemään eutanasian rakkaalle koirallemme ja oli uskomattoman vaikeaa tulla töihin. En ollut viikkoon lukenut blogiasi, joten postausten selaaminen pelasti minut kyyneliltä. Kiitos pelastusrenkaasta ;) Luin jopa Eetun lehtijutun kun joku sen linkitti.. Elämä voittaa.

    • Reply
      Mona
      25.4.2013 at 09:27

      Voi Fiina:'( Mä otan osaa menetyksestä. Lemmikki on niin osa perhettä ja siitä luopuminen on hirvittävän raskasta. Kiitos kauniista sanoistasi ja tosi kiva kuulla, että oot saanut täältä piristystä<3 Paljon voimahaleja sinne!!<3 <3 Elämä todellakin voittaa.

    • Reply
      Anonymous
      25.4.2013 at 10:09

      Alkoi kiinnostamaan tuo Eetun lehtijuttu, mistä on kyse?:) Voisitko Mona (tai joku muu) linkittää sen uudelleen? Yritin etsiä muutaman edellisen postauksen kommenteista, mutta en löytänyt..

  • Reply
    Anonymous
    25.4.2013 at 10:45

    Herkulliselta ruualta näyttää nam! Otapa joku kerta Helsingissä suunnaksi Gaijin! Uskon, että se vie kielen mennessään :D Ruoka on vaan niin taivaallista <3

    • Reply
      Mona
      25.4.2013 at 15:48

      Kiitos paljon vinkistä!! :) Sinne siis seuraavaksi kun Helsingissä:)

  • Reply
    sandi
    25.4.2013 at 13:11

    Ruokakuvia ei tosiaankaaan saisi laittaa blogeihin! Näyttää niin hyvälle etten kestä:D on kaiken lisäksi vielä tosi kauniita kuvia :)

    • Reply
      Mona
      25.4.2013 at 15:48

      Hihih :D Ja kiitos tosi kiva kuulla, että pidit kuvista!:)

  • Reply
    Anonymous
    25.4.2013 at 14:18

    Olen joskus aikaisemminkin kommentoinut blogiasi, mutta kertaan vielä; Sulla on aivan ihana blogi, jota seurailen lähes päivittäin, vaikka olen jo 45 vee ja viiden lapsen äiti. Äitisi saa olla superonnellinen kaltaisestasi tyttärestä:)!!

    • Reply
      Mona
      25.4.2013 at 15:49

      Voi ihana sinä <3 :') Miten ystävällisesti kirjoitettu <3 Äiti varmaan tirauttaa herkkiksenä tipan linssiin luettuun sun kommentin;D Kiitos kun annat aikaasi ja käyt täällä <3 :)

    • Reply
      Anonymous
      25.4.2013 at 16:49

      Oi, tähän oli pakko vastata :) Kyllä… et uskokaan miten kiitollinen Monasta ja myös pojastani olen. Nöyrän kiitollinen molemmista kultakimpaleistani <3 .. eikä se lopu siihen, vaan olen heidän mukanaan saanut ihan loistavat vävy- ja miniäkokelaat <3 -mami-

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *