5.5.2013

Projekti Inman Aligner

Hymy uuden hammasrivistön kanssa on nyt jatkunut noin kuukauden. Projektin kulkua on voinut seurailla täältä blogista ja hampaat-tunnisteen alta löytyy aikaisemmat postaukset. Olen edelleenkin ihan hämilläni muutoksesta. Miten paljon iloa oikominen onkaan tuonut tullessaan. Jälkeenpäin olen harmitellut ainoastaan sitä, etten ole aikaisemmin lähtenyt projektiin.
Ensimmäisenä haluankin kiittää Medismilen suuhygienistiä, joka minulle kertoi Inman Alignerista. En ollut aikaisemmin kuullutkaan tästä menetelmästä. Olen haaveillut suorasta hammasrivistöstä jo  teini-ikäisestä asti. Minulla oli ala-asteella hammasraudat, mutta hampaat palautuivat vinoiksi todella nopeasti. En kuitenkaan voinut kuvitellakaan, että olisin lähtenyt uudestaan pitkään projektiin rautojen kanssa. Inman Alignerista kuultuani olin aivan äimänä, että oikominen olisi mahdollista tehdä jopa parissa kuukaudessa!
Pian Inman Alignerista kuultuani olinkin Aboadentissa Paulin vastaanotolla ottamassa hampaista muotteja. Tammikuun lopulla kävin ensimmäisellä käynnillä ja helmikuun puolivälissä sain Inman Aligner -kojeen suuhun. Jännitys oli melkoinen ennen kojeen saamista.
Ensimmäiset kaksi viikkoa olivat omalla kohdallani todella raskaat. Hampaat olivat arat ja pari päivää sain syötyä lähinnä nestemäisiä ruokia. Väline tuntui kokoajan suussa ja ei tainnut mennä minuuttiakaan, ettenkö sitä olisi miettinyt. Kojeen pois ottaminen ja takaisin laittaminen oli todella ikävää alkuun, mutta siihen tottui nopeasti. Ensimmäiset pari viikkoa meni pienen väsymyksen kanssa, koska en oikein osannut nukkua laitteen kanssa. Luulen, että alitajuisesti pelkäsin kojeen menevän rikki nukkuessa tms. 
Kahden viikon jälkeen aloin kuitenkin tottua kojeeseen suussa. Se ei enää koko ajan ollut mielessä ja hampaissa ei ollut enää lainkaan arkuutta. Kaikkein motivoivinta olivat näkyvät tulokset. Hampaiden liikkumisen todellakin näki silmissä. Oli ihan uskomatonta, miten hammasrivistö alkoi suoristua niin nopeasti. Kävin kahden viikon välein Aboadentissa välitarkastuksissa, joissa tehtiin hampaiden väleihin hieman tilaa, jotta ne pääsivät paremmin liikkumaan. Näiden tarkastustenkaan jälkeen ei enää tullut hampaisiin arkuutta vaan koko loppu aika meni todella sujuvasti.
Aika kului ihan siivillä ja kuuden viikon kohdalla Pauli kertoi, että oikominen on jo viimeistelyä vaille valmis. Siitä kaksi viikkoa ja sain kojeen kokonaan pois. Tunne oli ihan huikea. Aluksi jopa oli outoa olla ilman kojetta. Siihen todellakin tottui kahdeksan viikon aikana. Oli myös todella hassua katsoa peilistä omaa hymyä. Tuntui kuin olisi ollut jonkun muun hampaat!:D
Nyt olen jo tottunut uuteen hymyyn ja nautin siitä, että kuvissa ensimmäisenä ei ärsytä törröttävä etuhammas. En koskaan ole sen enempää hampaitani hävennyt tai jättänyt niiden takia hymyilemättä, mutta kyllä tuo vinous on häirinnyt ja paljon onkin. Tässä muutamia kuvia esimerkiksi, joissa itse kiinnitän huomiota ensimmäisenä hampaisiini.

Jatkossa voin hymyillä leveästi ilman tuota vinoa hammasta. Käsittämätöntä!:) Hampaita myös viimeisteltiin tasaisemmiksi oikomisen jälkeen ja purentaa tasoitettiin. En voi mitään muuta kuin todeta, että Pauli onnistui todella hyvin oikomisessa ja olen ihan äärimmäisen kiitollinen uudesta hammaskalustostani. Omaa silmää miellyttävät hampaat tuovat hurjasti lisää itsevarmuutta, joten voin todellakin täysin puhua Inman Alignerin puolesta ja suositella sitä kaikille, joita häiritsee pienet esteettiset virheet hampaissa.
Monet varmasti pohtivat oikomisen hintaa. Aboadentissa Inman Alignerin hoito on noin 2000 euroa per rivi riippuen oikomisen haastavuudesta ja kestosta. Itse sain oikomisesta alennusta blogiyhteistyön tiimoilta. Vaikka rahallisesti summa on iso, niin lopputulos on jokaisen euron arvoinen. Itse aloitan seuraavaksi säästämisen alahampaiden oikaisuun. Haluan ehdottomasti myös ne kuntoon, jolloin kokonaisuus on siisti! 
Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat hampaista. Kuvat Pauli Kossila.

Tässä havainnollistava video Inman Alignerin toiminnasta.

Mikäli pohtii sopisiko Inman Aligner oikominen itselleen kannattaa varata aika maksuttomaan konsultointiin. Aboadentista voit varata ajan, joko sähköpostitse info@aboadent.com tai puhelimitse 02 250 3003. 
Vastailen oikein mielelläni askarruttaviin kysymyksiin kommenttiboksin puolella!:)

You Might Also Like

28 Comments

  • Reply
    Anonymous
    5.5.2013 at 08:27

    Todella hieno lopputulos! :) Mua lähinnä mietityttää se miten se puhuminen arjessa sujuu, etenkin jos on asiakkaiden kanssa tekemisissä ja joutuu puhumaan paljon?

    • Reply
      Mona
      5.5.2013 at 12:58

      Ensimmäiset päivät menee aika paljon sössöttäessa, mutta kyllä puheesta hyvin selvää saa! Tosi nopeesti oppii puhumaan lähes normaalisti, joten parin viikon jälkeen ei enää ärrät ja ässät juuri suhise :)

  • Reply
    Anissa Uusikangas
    5.5.2013 at 08:37

    Wau, kuulostaapa hyvältä projektilta! Ja sulla on tosi kaunis hymy! (:

    • Reply
      Mona
      5.5.2013 at 12:59

      Kiitos Anissa <3 :)

  • Reply
    Anonymous
    5.5.2013 at 08:39

    Harmi, ettei täällä Oulussa ole IA- oikomishoitoa tekeviä hammaslääkäreitä. Minulla on alahampaissa keskivaikea ahtauma ja perinteiset raudat olleet suussa 2 kk. Vielä ei ole näkyvissä isompaa muutosta eli on paljon hitaampaa kuin IA menetelmä. Raudat ovat olleet yllättävän kivuttomat.
    Onnistunut lopputulos sinulla, jospa itsellänikin mahdollisimman pian olisi suorat hampaat.

    • Reply
      Mona
      5.5.2013 at 13:00

      Kyllä ne sieltä varmasti kohta alkaa muuttumaan:) Ja hyvä, ettei ole tuntunut kurjaa kipua rautojen takia!
      Ja kiitos paljon, olen kyllä itse ihan super iloinen uudesta hymystä:)

    • Reply
      Anonymous
      9.5.2013 at 01:22

      Hei,

      Minulla itsellä on ollut nyt melkein pari viikkoa inman aligner ja juurikin Oulusta olen nämä saaanut :) Minulla itsellä oiotaan sekä ala- että ylähampaat, hinnaksi on arviotu se 4tuhatta euroa ja oikomisaika per hammasrivi on 13viikkoa eli yhteensä se puoli vuotta, ei olleskaa paha! Joka euron arvoinen on tämä operaatio, olen niiiin kauan haaveillut oikoa hampaani ja nyt kun pääsin ne aloittaa niin olen niiiiin onnellinen kun näin ne muotit ''uusista hampaista'' millaiset niistä pitäisi tulla :)) Ihmiset ihmettelee aina että eihän hampaissani mitään vikaa ole, mutta itse olen aina hävennyt omia hampaitani, minusta ei ole sitten maitohampaitten jälkeen yhtään kuvaa missä hymyilen hampaat esillä ja kun kerrankin voin saada sellaiset niin miksi ei!! =) Oikomisen jälkeen suunnittelen että valkaisen vielä hampaani, hehe :)

    • Reply
      Anonymous
      29.5.2013 at 10:24

      Hei,

      saman asian kanssa painiskellaan täälläkin – haluan vihdoin tarttua rohkeasti asiaan, joka on salaa häirinnyt mua jo pitkään! Ihanaa tietää, etten ole ainoa – kiitos asian jakamisesta! :) Haluaisin tosissaan tietää, missä Oulussa tehdään tätä IA-hoitoa??

  • Reply
    Reetta
    5.5.2013 at 08:46

    Mahtava juttu, että noin nopeasti sait hammasrivin kuntoon! Minä en ollut koskaan aikaisemmin ajatellut sun hampaita mitenkään vinoina, mutta tietenkin ennen ja jälkeen kuvissa eron näkee selkeästi.

    • Reply
      Mona
      5.5.2013 at 13:00

      Hih, kiitos ihana Reeta <3 <3 :)

  • Reply
    -A-
    5.5.2013 at 08:54

    Moikka!
    Tämä nyt ei liity mitenkään tähän postaukseen, joten tätä ei välttämättä tartte julkaista :) Mutta mulla olisi idea mistä toivoisin sinunkin innostuvan ja tekevän sarjan juttuja. Minua kiinnostaisi pukukoodit (smart casual, tumma puku, coctail, työhaastattelu asu, häävieraiden pukeutuminen etc..) minkälaiset kokonaisuudet sinä kokoaisit ko. tilaisuuteen asusteita, meikkiä ja hiuksia myöten.

    Terkuin -A- :)

    • Reply
      Mona
      5.5.2013 at 13:01

      Kiitos paljon A tosi kivoista postausvinkeistä!! :) Laitan ehdottomasti luonnoksiin työnalle:)
      Ihanaa alkavaa viikkoa!! <3 :)

  • Reply
    Veronica
    5.5.2013 at 09:29

    Hitsi mä olisin käynyt tuolla jo, mut ajatus etten pysty puhumaan normaalisti on vähän ongelma kun kuitenkin asiakkaiden kanssa on tekemisissä töissä :) Täytyy pohtia uudestaan tuota kun on vähän pidemmän aikaan lomalla.

    • Reply
      Mona
      5.5.2013 at 13:04

      Voi asiakkaat tuskin häiriintyy inmaneista johtuvasta pienestä sössöttämisestä;) Ensimmäiset pari viikkoa ässät ja ärrät suhisee reippaasti, mutta sen jälkeen alkaa oppia tosi hyvin nuo ja puhe on melkein normaalia:) Lähinnä vaan aiheuttaa pientä hilpeyttä kanssakuulijoissa :) Ja jos tulee tilanteita joissa ei missään nimessä halua pitää rautoja, voi inmanin ottaa koska vaan pois! :)
      Aloittamisen suosittelen kyllä aloittamaan niin että on vähän lomaa…

  • Reply
    Anonymous
    5.5.2013 at 12:52

    Itselläni on aivan samanlainen “vika” etuhampaissa kuin sinulla aiemmin ja olen myös miettinyt tuon pienen, itseä häiritsevän (muille todennäköisesti huomaamattoman) asian korjaamista. Voinko tiedustella paljon tämä tuli yhteensä maksamaan? Aiemmin korjausoperaatio on aina jäänyt aloittamatta korkean hinnan vuoksi, pitää kaiketi alkaa säästämään. Kiitos ihanasta ja positiivisesta blogista – ja onnea uudesta hymystä!

    • Reply
      Mona
      5.5.2013 at 13:05

      Voi kiitos paljon, kiva kun oot löytänyt tänne:) Hintaa on 2000 euroa riippuen hiukan tietysti oikomisen vaativuudesta.
      Itse aloitan säästämisen alahampaiden oikomiseen seuraavaksi;)

  • Reply
    Anonymous
    5.5.2013 at 13:45

    Vau kylläpä on upea hammasrivi! Todella kauniit hampaat ja vieläpä noin lyhyessä ajassa. Minulla oli hammasraudat nuorempana ja se oli todella pitkä viiden vuoden projekti. Oikomishoidon lopussa alaetuhampaiden taakse liimattiin ns. retentiolanka, mikä on loppuelämäni siellä pitämässä hampaat paikoillaan. Yläriviin tällaista kaarta ei laitettu. Nyt 13v jälkeen oikomishoidon päättymisestä, ovat yläetuhampaat liikkuneet hieman ulospäin, mistä minulle tuli mieleen, että miten sinun tapauksessasi varmistetaan hampaiden rivissäpysyminen tulevaisuudessa? Tehtiinkö sinulle jonkinlainen kisko mitä käytetään vai miten lopputulos saadaan pysymään? Kiitos mahtavasta blogistasi ja mukavaa kesänalkua! T. Katriina

    • Reply
      Mona
      5.5.2013 at 21:16

      Mulle laitettiin retentiolanka tuonne taakse, joten sen avulla pitäisi pysyä leegot rivissä :)
      Ja voi kiitos paljon <3 :) Tosi kiva kuulla:) Ihanaa kesää myös sulle!!:)

  • Reply
    Anonymous
    7.5.2013 at 15:34

    Kiitos hammaspostauksesta!

    Pitkään pitkään mietittyäni päätin hankkia Inmanin ja viime viikolla vihdoin laite suuhun. Kyllähän tässä saa sössöttää aika lalla, mutta sun esimerkki on todella rohkaiseva!

    Mullakin monet ystävät ihmettelevät näin turhamaista rahanmenoa, (ja okei jos antaisi 2600 euroa (Helsingin Medidentin hinta) hyväntekeväisyyteen niin saisihan sillä esim. kaksi kaivoa Angolaan… Hmm) MUTTA toisaalta jos jokaisessa valokuvassa miettii että miten hirveältä se oma hymy nyt näyttää niin miksi ei voisi fiksata sitä.

    Että kivuista huolimatta innolla jatkan muovimöntin suussa pitoa :)

    PS. kiinnostuneille: kannattaa myös tsekata se Suomi24:n keskustelufoorumi, siellä on kokemuksia hyvästä ei-niin onnistuneeseen!

    • Reply
      Mona
      26.5.2013 at 20:23

      Tsemppiä inmaneiden kanssa!! Itse olen ollut ihan ääreis tyytyväinen lopputulokseen!!:)

  • Reply
    arto
    19.1.2014 at 18:50

    morjens!mistä oulusta löytyy kyseinen paikka jossa tämä inman aligner oikomis hoito löytyisi?itse en netistä ole löytänyt

    • Reply
      Mona
      19.1.2014 at 21:12

      Valitettavasti mulla ei oo tarkempaa tietoa paikoista… Kannattaa ehkä kysellä ihan omalta hammaslääkäriltä siellä Oulussa, jos tietäisi tekeekö joku kolleega niitä!:)

  • Reply
    Sirpikka
    1.5.2014 at 11:29

    Hei!

    Olet saanut todella kauniit hampaat. Varmasti ihanaa. Itse aloitin IA-hoidon saman lääkärin vastaanotolla n. 2 vkoa sitten :) Minulla on lähtötilanne vähän sama kuin sinulla alunperin, eli yläetuhampaat päällekäin. Mutta oma ongelmani pahempi kuin sinulla.

    Muistatko, miten kauan meni kun huomasit itse muutosta hampaissa? Hampaita tulee tuijoteltua peilistä vähän väliä. Vielä en ole muutosta huomannut, mutta eipä kai ole tarkoituskaan näin lyhyessä ajassa :)

    Olen kyllä pitänyt rautoja tosi paljon, myös töissä. Aluksi ajatus tuntui kamalalta, mutta sitkeästi olen vaan pitänyt, eikä kaikki edes huomaa kojetta suussani.

    Onko sinulla retentiolanka hampaiden takana. Entä onko mitään palautumista tapahtunut entisille paikoille?

    Kiitos jos ehdit vastata :)

    • Reply
      Mona
      1.5.2014 at 12:11

      Moikka!:)
      Mulla tulokset näkyi tosi nopeasti ja valmistakin tuli parissa kuukaudessa, mutta se on tosiaan aika yksilöllistä.. Kyllä se tulos alkaa sieltä näkymään!:)
      Joo on retentiolanka ja sitä varmasti pidetään vastedes aina. Hampaat on pysyny hyvin omilla paikoillaan!! :)
      Kerro Paulille terkkuja :)

  • Reply
    Sirpikka
    1.5.2014 at 16:07

    Hei ja kiitos vastauksesta.

    Ootko muuten aloittamassa pian alahampaiden oikomista? Mullekin se olisi tarpeen, mutta luulen, että ylähampaat jos saan suoraan, niin olen tyytyväinen :)

    Kerrotaan terkkuja!

    • Reply
      Mona
      1.5.2014 at 19:39

      En usko, että lähden alahampaita enää oikomaan. Vaikka ne vinot ovatkin niin ne ei näy lainkaan niin paljon, joten eivät juuri itseä häiritse:) Sen sijaan yksi viisaudenhammas pitäs vielä alhaalta poistaa :D Kääääk…:D

  • Reply
    Marika
    17.1.2015 at 19:29

    Hei! Kuinka pitkään pidit IA:ta suussasi? (Sillä väh.16h pitää pitää) olen itse miettinyt oikomista sillä itselläni on myös toinen etuhampaat toisen päällä, mutta pahemmin kuin sinulla alussa. Kiitos jos vastaat!

    • Reply
      monasdailystyle
      18.1.2015 at 03:57

      Pidin ihan koko ajan paitsi silloin kun söin:)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *