6.9.2013

Merituulta

Keskiviikkona vierailin Helsingissä ja tarkemmin  Vision of the seas-risteilylaivalla, jonne oli järjestetty mukava bloggaajavierailu piristämään päivää. Nautimme hyvässä seurassa lounaan, näimme viihdyttävän esityksen sekä tutustuimme laivaan. Räpsin kuvia ja lupasin aikaisemmin niitä tännekin bloginkin puolelle.

Tätä laivakammoista hieman tutisutti jaloissa, mutta onneksi tällä kertaa iso paatti pysyi turvallisesti satamassa. Ja ensimmäisenähän otin tietysti kuvan tuosta pelastuveneestä, check! ;)

Myönnän, että katselin haaveillen ystäväni Adalminan kuvia Karibian matkasta ja mielessäni jopa kävi sadasosasekunnin, että voisin jopa joskus itsekin lähteä tällaiselle risteilylle. Olisihan se upee päästä muutamaksi viikoksi liikkuvaan hotelliin ja nähdä samalla monta eri paikkaa. Ajatus on hyvä laittaa kypsymään;) Sitä ennen tuudittaudun vielä tuttuun ja turvalliseen lentokoneeseen matkustamisessa!:)

Onko teistä moni ollut Karibian risteilyllä? Olisi tosi kiva kuulla ajatuksia ja kokemuksia sen saralta.

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    siiri
    6.9.2013 at 09:22

    ihania kuvia ! en yhtään pistäisi pahitteeksi jonkin sortin risteily lomaa, varsinkaan kun tuo pimeä & pitkä talvi tuolta saapuu :p

    aina, ja yhä edelleen oot yksi mun suosikki bloggaajista, mutta haluaisin antaa hieman palautetta blogin toimivuudesta & ulkoasusta – asioista jotka ovat hieman muuttuneet blogin muuton myötä :

    ensinnäkin itse selaan blogit usein kännykällä (iPhone 4S) ja tällöin bannerin alla olevat linkit (about, blogilista, facebook jne) asettuvat ärsyttävästi pystysuoraan, eivätkä vaakasuoraan bannerin alle niinkuin tietokoneella. varsinkin pienellä kännykän ruudulla se on todella häiritsevää, kun saa selata pitkään ennen kuin pääsee itse postauksiin.

    toiseksi postauksen alla olevat mainokset eivät mielestäni asetu kauniisti, vaan ne on ikään kuin “lätkäisty” hätäisesti sommittelua sen kummemmin miettimättä. tuo nora norway rannekoru mainos on mielestäni hyvin “hämäävä”, ja luulin pitkään tuon rannekoru kuvan liittyvän jotenkin kommenttiboksiin ja että siinä pitäisi lukea noran sijaan mona….:-D jotenkin kokonaisuus on sekava, kun tuntuu että mainokset on vaan heitelty ympäriinsä, sen sijaan että ne olisivat selkeästi yhdessä paikassa esimerkiksi sivupalkissa.

    sivupalkki on myös jotenkin keskeneräisen näköinen. epäilemättä se sitä vielä onkin, onhan blogin muutostakin vielö niin vähän aikaa :-)

    lisäksi välillä blogiin tultaessa ruutuun ilmestyy pop up – mainoksi, mitkä ovat mielestäni raivostuttavinta tuputtamista ikinä. en ole mitenkään mainontaa vastaan, mutta osaan kyllä itse klikata mainosbanneria jos olen sen sisällöstä kiinnostunut – mielestäni pop up-mainokset ovat ahdistavia, ja häiritsevät lukukokemusta.

    jottei nyt ihan kritiikiksi menen niin kaiken hyvän joukosta haluan nostaa esille sen, että uusi banneri on mielestäni IHANA <3 kaunis kuva, ja raikas look !<3

    • Reply
      Mona
      6.9.2013 at 09:34

      Kiitos paljon Siiri ennen kaikkea rakentavasta palautteesta!!! :) Se on aina tervetullutta. Laitan nämä eteenpäin!:) Nuo pop-up mainokset pitäs tulla vain kerran yhdelle koneelle, mutta mainitsen tuosta myös etiöpäin! Tuota sivupalkkia pystyn itse jonkun verran muokkailemaan, joten jos tulee jotain tiettyä mieleen niin palautetta vaan tännepäin:) Koitan pitää sen mahdollisimman selkeänä ja “ilmavana” :)
      Ja kiitos murmeli, kiva kuulla, että pidät tuosta bannerista <3<3 :)

  • Reply
    Reetta
    6.9.2013 at 09:41

    Minäkään en niin paljon laivoista pidä, että heti innostuisin Karibian risteilylle lähtemään. Iso meri ja isot aallot sekä viikko laivalla, apua :D Mutta Suomi-Ruotsi välin risteilyt on mulle vielä ihan ok. Kovalla myrskyllä saan pahoinvointia ja siksi en niin innokas olekaan pitkiin laivamatkoihin.

    Upeaahan olisi tuollainen jättilaiva ainakin juuri nähdä sisältä!

    • Reply
      Mona
      7.9.2013 at 15:17

      Hih, niinpä, isot aallot apua!!:DD Mä oon pienenä ollut laivaonnettomuudessa ja pienet kammot jääneet sieltä. Mutta pienin askelin vois kyllä sitä syrjäyttää… Tuollainen Karibian risteily ei olis ollenkaan hullumpi ajatus aloittaa siedätys;D

  • Reply
    Tarja
    6.9.2013 at 10:06

    Olen samaa mieltä, että blogisi ulkonäkö on muuttunut (toivottavasti vain hetkellisesti) epäselväksi ja kaikki kuvat eivät mahdu ainakaan minun näytölleni. Plus täällä kans pompahtaa popup-mainos joka kerta. Mutta Mona sinä itse olet kyllä edelleen yhtä upea! :)

    Itselläni on matkustusmuodoista laiva turvallisemman tuntuinen, kun sen vajotessa saattaa pelastua, mutta kun kone rysähtää alas, niin mites sitten?? :O
    Ja ei kait terroristit ota haltuunsa laivoja, kun niillä hieman hankala rysäyttää kohteeseen. Kauheaa juttua kirjoitan! :)

    http://t-aikablogi.blogspot.fi/

    • Reply
      Mona
      7.9.2013 at 15:19

      Kiitos paljon Tarja palautteesta!!!!:)
      Voi ei, kuvat ei mahdu näytölle??:( Kuvat ovat nyt nimittäin kapeampia kuin ennen… Ja kääk, tuo pop up ei missään nimessä pitäisi joka kerta näkyä. laitoin noista eteenpäin viestiä.
      Onkohan nyt tullut mitään muutosta?

  • Reply
    Rosita
    6.9.2013 at 10:32

    Täältä löytyy yksi Karibian risteilyllä ollut, vuosi taisi olla -10 tai -09, en nyt kuollaksenikaan muista! :) Sain valita ylppärilahjaksi matkan mihin vain ikinä haluan ja valitsin risteilyn muistaakseni Independence of the Sealla sekä käytiin me Disneyworldissäkin Floridassa. Tähän väliin täytyy sanoa, etten todellakaan ole risteilyihmisiä ja Ruotsin laivat enemmänkin inhottaa kuin innostaa (vaikka niilläkin on tullut käytyä), mutta jokin tässä Karibian risteilyssä innosti lähtemään, ehkäpä äitini hyvät aiemmat kokemukset.

    Oltiin 7 vai oliko se 8 päivän risteilyllä ja oli kyllä ihan huippua! Vene ei todellakaan keikkunut ja koko ajan oli järkättyä ohjelmaa. Hytit olivat todella siistejä, ei mitään verrattuna peruslaivoihin. Sen lisäksi lähes joka päivä kävimme jollain saarella kiertelemässä, snorklailemassa ja ihmettelemässä elämää. Yksi ihan parhaimmista jutuista mitä risteilijästä löytyy on aivan älyttömät ruokailumahdollisuudet. Siellähän buffet kuuluu hintaan (tai ainakin meillä kuului..) ja ruokaa oli kuin pienille sioille. Tuli syöty niin paljon tuoreita hedelmiä ja croissantteja ettei mitään rajaa ja oikeasti nautittua hienoimmasta, monipuolisimmasta ja isoimmasta buffetista mihin olen eläissäni päässyt.

    Kokemuksena risteily oli ihan ainutlaatuisen ihana vaikkakin sen jälkeen ajattelin etten ehkä heti jaksaisi uudelleen, sen menon näkee kuitenkin siinä aika hyvin viikon aikana eikä mitään jää sinänsä kokematta. Voin kuitenkin lämpimästi suositella niitä risteilyjä, sillä niin erikoinen kokemus se on!! :)

  • Reply
    Taru
    7.9.2013 at 13:40

    Olimme mieheni kanssa Karibian risteilyllä 2010. Laivana oli Carneval-yhtiön Valor. Lähdimme matkaan Miamista, jossa yövyimme ensin yhden yön ennen matkaa. (Viisaampaa olisi ollut varata ainakin pari päivää Miamiin).
    Valitsimme hytiksi parvekkeellisen mallin, joka oli aivan huippuvaihtoehto. Parvekkeelta oli kiva olla katselemassa laivan lähtöä satamista. Matkamme muuttui hirmumyrskyn takia, alkuperäinen reittimme olisi ollut muistaakseni Miami-Cayman saaret-Belize-Cozumel-Miami. Myrskyn takia lähdimmekin itäiselle reitille ja kävimme Jamaikalla ja Bahamalla.
    Laiva itsessään on hieno ja palvelu pelaa. Matkan maksuun kuuluu ruuat, joista ei vaihtoehtoja puutu. Ruuat ovat myös erittäin hyviä, Meillä oli tapana käydä iltaisin syömässä hienommin, päivällä haimme ruuat seisovasta pöydästä. Juomat laivalla oli kalliita, silloin ohjeen mukaan laivalle sai viedä itse yhden pullon juotavaa, me veimme viinipullon.
    Kohteissa oli paljon erilaisia maksullisia aktiviteettejä, omasta mielestäni Bahaman sinisen laguunin reissu oli hienoin muisto koko matkasta.
    Monet pohtivat Karibian risteilyjen hintoja, meidän reissu lennoilla, yhdellä hotelliyöllä Miamissa ja hytillä ruokineen maksoi vajaat 1500 euroa per nenä, mikä on minusta sangen kohtuullinen hinta niin monesta uskomattoman hienosta paikasta.
    Itse tulen helposti merisairaaksi, joten mukanani kulki inkiväärikapselit, joita otin aamuin illoin reissussa, ei päässyt merenkäynti häiritsemään reissua.
    Suosittelen ehdottomasti risteilyjä, niissä näkee paljon uskomattomia paikkoja ja tavarat saa pitää yhdessä paikassa koko reissun ajan.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *