21.2.2014

Video: Blogille näkyvyyttä

Bloggaamiseen liittyvillä videoilla jatketaan!:) Aikaisempi video löytyy täältä: Video: Sinustako Bloggaaja.

Tällä kertaa vuorossa on aihe miten saada blogilleen näkyvyyttä? Sain Reetalta seuraavan kysymyksen, jota koitin pohdiskella omasta näkökulmastani ja lähinnä sitä kautta miten itse törmään uusiin blogeihin.

” Mua ainakin kiinnostaisi hirveästi sellainen video/vinkit, että miten saisi blogilleen näkyvyyttä. Tiedän, että kanavia on monia, mutta minkä esimerkiksi itse koet toimivimmaksi? :) “

Videosta tuli ihan tolkuttoman pitkä – koitan seuraavalla kerralla vähentää käsien heilutusta ja kirjoittaa itselleni tarkemman käsikirjoituksen;)

Videolla puhuin palautteen antamisesta ja nyt haluaisinkin kuulla teiltä palautetta! Mitä mieltä olette pohdiskelevista videoista ja ylipäänsä bloggaamisesta niiden aiheena?

Ja mikäli koette, että näistä voi olla jotain hyötyäkin laittakaahan ihmeessä lisää mietteitä, kysymyksiä ja palautetta tulemaan niin kehittelen lisää videomaskua!:) Tarkoitus olisi vielä höpötellä ainakin bloggaamisesta työnä, hyvästä blogipohjasta, valokuvaamisen merkityksestä bloggaamisessa, kirjoittamisesta yms yms..

Ps. Näkyvyyteen liittyvässä keskustelussa unohdin muuten videolla vielä mainita blogin seurantakanavat!! Nehän ovat myös erittäin hyvä keino saada näkyvyyttä ja helpottavat myös lukijoiden mahdollisuutta seurata blogia reaaliajassa!!:) Facebookin mainitsinkin, mutta muina tärkeinä pidän erityisesti Blogilistaa ja bloglovinia! Alla linkit edellä mainittuihin, käykäähän seurailemassa!;)

Loistavaa alkavaa viikonloppua kaikille <3

Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply
  Pinja
  21.2.2014 at 11:56

  Ihanaa että teet näitä videoita! Näistä parista videosta oon jo saanut tosi paljon vinkkejä ja inspiraatiota, kiitos siitä :) Odotan ja innolla seuraaviakin videoita!

  • Reply
   Mona
   21.2.2014 at 15:33

   Voi kiitos paljon, ihan mahtavaa kuulla, että näistä on voinut saada inspistä!!:)

 • Reply
  Tanja R.
  21.2.2014 at 12:16

  Nyt tuli juuri sellainen olo, että hei nyt haluan jättää kommentin :D Aivan mahtava postaus ja uskon, että tämä auttaa itseäni saamaan blogilleni lisää lukijoita, koska nyt tiedän hieman paremmin miten voin siihen vaikuttaa. Olen miettinytkin tuota facebook-sivun tekemistä, mutta jotenkin jännittänyt sitä, enkä siksi ole sitä vielä luonut. Nyt taitaa olla jo sen aika! Olen myös huomannut sen, että näin alussa on vielä vaikea luoda blogin ulkoasusta täysin sellaista minkälaisen siitä haluaisi. Itseeni vaikuttaa todella paljon lukemieni blogien ulkoasu, ja siksi olen panostanutkin oman blogini ulkoasuun. Aluksi se oli vaikeaa kaikkien koodien kanssa, mutta pikkuhiljaa sitä oppi. Vielä on paljon muutoksia mielessä mitä haluaisin omaan blogiini, mutta kaikkea ei vain pysty omilla taidoilla toteuttamaan. Kiitos tästä hyvästä postauksesta, mistä on varmasti apua monelle aloittelevalle bloggaajalle! :) Lisää näitä!

  http://turningpageblog.blogspot.fi/

  • Reply
   Mona
   21.2.2014 at 15:37

   Voi miten mahtava kuulla, että tästä sai mahdollisesti inspistä!!:) Ja wau, sun blogissa todella huomaa, että olet panostanut sen ulkonäköön valtavasti!! Näyttää todella hyvälle!!:) Mä itse myös kiinnitän paljon huomiota juuri siihen miltä blogi näyttää ja se voi vaikuttaa tosi paljon siihen tuleeko mentyä uudelleen vierailulle. Ja oot niin oikeassa, ajan kanssa koodit oppii kyllä kun ottaa selvää ja opiskelee!!:) Mukavia bloggaus hetkiä sinne <3 :)

 • Reply
  Erika
  21.2.2014 at 13:17

  Hei tosi hyvä video! :) Ja Mona miten ihmeessä sulla on noin kirkkaan valkoiset hampaat?! :D

  xo Erika

  • Reply
   Mona
   21.2.2014 at 15:38

   Kiitos Erika <3 :) Hihih ehkä toi video vaan hämää?? :D Oon kyllä ollut joskus reilu vuosi sitten hampaidenvalkaisussa, mut ei ne ihan noin valkoiset ole mitä kuvat antaa ymmärtää :D
   haleja <3

 • Reply
  Jonttu
  21.2.2014 at 14:24

  Pieni ehdotus: voisitko tehdä näistä blogin pitämiseen liittyvistä postauksista oman sarjansa, jonka tunnistaisi heti otsikosta (eli lukija tietäisi heti, että ahaa, tänään Mona valaisee näitä blogi-asioita). :)

  Oot kyllä mahtavan aito ja luonnollinen.

  • Reply
   Mona
   21.2.2014 at 15:39

   Ihan huippu hyvä idea Jonttu!!:) Ehdottomasti jatkossa teen jonkun yhtenäisen otsikon näille!!:) Kiitos taas sulle <3 :)

   • Reply
    Jonttu
    21.2.2014 at 22:00

    Eipä kestä. :)

 • Reply
  siiri
  21.2.2014 at 15:57

  hei huippu video ! paljon hyviä pointteja, jotka kyllä jollain tasolla jo tiesi mutta kun ne joku toinen ääneen sanoo niin tuli semmosia ahaa-elämyksiä :p mulle ei kyllä ikinä oo ollu mitään hinkua saada mitään hirveetä näkyvyyttä blogille, ja pidän blogia ihan siitä yksinkertaisesta syystä että tykkään sitä pitää :-) en ikinä ikinä ikinä postaa väkisin, ja mua henkilökohtaisesti viehättääkin eniten semmoset aidot, hyvän tuuliset ja visuaalisesti kauniit blogit :-)

  mä en jotenkin ikinä oo osannu seurata blogeja fb:n kautta, haha ! mulle blogilista ja ihan vaan omat kirjanmerkit on ne kanavat jota kautta seuraan, joten sen takia en itse nää tuota fb:tä niin tärkeänä, mutta ymmärrän kyllä hyvin pointtisi siitä että se on sulle helpoin ja nopein tapa lukaista blogit läpi. meitä on niin moneksi, niin onneksi on myös monia tapoja blogien seuraamiseen !

  iiihanaa viikonloppua <3

  • Reply
   Mona
   21.2.2014 at 20:33

   Murmelsons <3 <3 :)
   Mun mielestä toi on paras pohja blogin pitämiselle: Pitää sen vuoksi, että tykkää siitä!!! :) Sen kyllä näkee lukijatkin:)
   Ihanaa viikkistä sinnekin <3 Tuu pian käymään meillä jookos kookos??:) Sä vaan reissaat nycissä:P <3

 • Reply
  Ida
  21.2.2014 at 16:06

  Olen itse pitänyt blogia ihan vaan kavereille ja läheisille ja siksi ‘ei niin aktiivisen’ postailun takia facebook on ihan loistava idea ilmoittaa lukijoille uuden materiaalin löytymisestä. Palvelus ystäville, joiden ei nyt tarvitse käydä tarkistamassa sivuilla josko jotain olisi ilmestynyt. Kiitos siis vinkistä…tai paremminkin että pistit minut ajattelemaan. Olenhan seurannut sinua Facebookissa, mutten ole vain tullut ajatelleeksi hyödyntää facebookkia oman blogini kohdalla.

  • Reply
   Mona
   21.2.2014 at 21:27

   Hih, mahtavaa nos sait tästä inspistä!!! :) Facebook sivu blogille on mun mielestä vaan niin super kätevä juttu!!:)

 • Reply
  -H
  21.2.2014 at 16:18

  Ihana Mona, oot niin ammattilainen!!! En oo tainnut pitkään aikaan kommentoida, mutta täällä ollaan ja seurataan joka päivä ;) Mikä se blogi oli, jonka mainitsit videossa? Videoita lisää vaan, oot niin luonnollinen ja ammattimainen, että näitä on kiva katsoa!!

  Kivaa viikonloppua :)

  • Reply
   Mona
   21.2.2014 at 21:28

   Hihihi <3 Ihana sinä <3 Se ihana blogi on tämä: http://www.neginmirsalehi.com
   Ihanaa viikkistä sinne myös <3 <3 <3 :) Mä istun pönötän kasvonaamio naamassa ja aletaan just kattoo leffaa ;) Kunnon relailua :)

 • Reply
  Noora
  21.2.2014 at 18:02

  Oi vitsit sua on kyllä niin kiva kattoa videolta! Ihanaa, lisää näitä:) oot muutenkin ehdottomasti yks mun lempparibloggaajista, vaikka en kovin usein jaksakaan kommentoida, mutta iso KIITOS siis sulle, että teet niin ihanaa blogia! <3

  • Reply
   Mona
   21.2.2014 at 21:30

   Hih, voi kiitos Noora ihanasta palautteesta <3 :) Sait mulle niiiin hyvän mielen sun kommentilla <3 :)

 • Reply
  Minna Manner
  21.2.2014 at 22:20

  Ihanan pirteästi ja luontevasti kertoilet mielenkiintoista asiaa. Oon seurannut blogiasi pitkään ja tykkään iloisesta tyylistäsi kirjoittaa. Tärkein anti mulle oli että vahvistui se käsitys että sekin riittää kun tekee innolla sitä omaa juttuaan ja nauttii siitä, näkyvyys on mun ikäryhmässä ehkä sivuseikka:)

 • Reply
  Nunu
  22.2.2014 at 23:25

  Heippa!
  Ekan kerran innostuin minäkin nyt kommentoimaan, vaikka pitkään oon blogiasi lukenut. Ihanat nämä pari videopostausta bloggaamisesta, kiitos! :) Oon aika vasta aloittanut blogini, ja vielä vähän untuvikko, joten tämmöisistä on paljon iloa. Itselläni on vielä vähän auki mihin suuntaan haluan blogihommaa jatkossa viedä: pitääkö pienen piirin juttuna ja kirjoittaa enimmäkseen omaksi iloksi, vai haluaisinko kenties enemmän lukijoita? Vauvan ja taaperon äitinä kun en ainakaan hetkeen voi ihan sataprosenttisesti hommaan panostaa ;) Intohimoa ja tarve kirjoittamiseen kuitenkin on, joten pakko oli aloittaa.
  Sulla on ihana blogi, ja todella hienoja kuvia, juuri kuvauksesta olisin itsekin kiinnostunut jatkossa kuulemaan. Ihanaa, aurinkoista kevättä sulle! :)
  – Nunu –

 • Reply
  Reetta_E
  23.2.2014 at 02:59

  Kiitos Mona todella hyvästä videosta / vastauksesta! <3
  Olin ajatellut, että varmaan ensi viikolla aikaisintaan ehdit tästä aiheesta tekemään postausta. Hämmästyin blogiini tullutta liikennettä ja sitä kautta tulin tänne asappina katsomaan, että voiko kommentointini tuoda niin paljon klikkauksia.
  Eli iso kiitos sinulle videon lisäksi myös blogini linkkaamisesta.
  Face sivut jo löytyy ja instassakin on satoja seuraajia enemmän kuin blogin puolella – nyt otankin seuraavaksi etapiksi sen mainitsemasi muiden blogien kommentoinnin ja rohkeasti laitan myös sen oman blogini linkin mukaan kommenttiin. Olen sitä vähän vierastanut, mutta nyt rohkaisen mieleni! :))
  Leppoisaa sunnuntaita! <3

 • Reply
  Niina
  23.2.2014 at 16:32

  Oi minä kans rakastan Neginin blogia!! Se on kehittynyt viimekuukausina valtavasti entistä parempaan suuntaan :)

  Piti tästä videosta sanoa, että tosi hyviä pointteja nostit esiin. Itse sain Face-sivut luotua vasta pari kk sitten, mutta ne ovat ihan ehdottomat kyllä. Miksei niitä tullut aiemmin jo tehtyä… Toinen juttu on tuo kommentointi. Katsastaa omaan blogiin tulleista kommenteista myös mahdolliset lukijoiden blogit ja sitä kautta on löytynyt helmiä <3

 • Reply
  Hilla - Cloudberryslife
  25.2.2014 at 00:01

  Ihana Mona! <3 Oot vaan niin mun lemppari, sua on kiva kuunnella ja muutenkin tosi asiaa tässä postauksessa. Samoja juttuja olen itse huomannut blogin näkyvyydelle hyödyksi, mutta aina kiva kuulla muidenkin mielipiteitä ja just se, että mikä sun mielestä tärkeintä. :) Ja siinä mielessä oon sun kanssa samoilla linjoilla, että kun kirjoittaa niistä asioista, joista tykkää, niin kyllä niitä seuraajiakin sitten tulee. Lukijat tulee kuitenkin loppujen lopuksi sen hyvän sisällön takia blogiin useamman kerran. Kivaa viikkoa Turkuun! Mä olen nyt vaihto-opiskelemassa Ruotsissa, mutta ajoittain on Turkua ikävä. :) <3

  http://cloudberryslife.fitfashion.fi/

 • Reply
  Sara
  16.3.2014 at 12:47

  Heippa Mona! Olen seurannut sun blogia ihan alusta alkaen, mutta en varmaan koskaan aiemmin kommentoinut. Tosi hienoa, että jaat täällä osaamistasi ja annat hyviä vinkkejä meille aloitteleville bloggaajille.

  Olen aina nauttinut kirjoittamisesta ja ollut lisäksi tosi visuaalinen tyyppi ja monta kertaa harkinnut blogin aloittamista. Koskaan se ei ole kuitenkaan tuntunut luontevalta, koska minulta on puuttunut se oma juttu josta kirjottaa. Nyt kun vuodenvaihteessa aloitin kauneudenhoitoalan opinnot niin blogi syntyi kuin itsestään ja nautin kirjoittamisesta ja kuvaamisesta suunnattoman paljon.

  Lukijoita on vasta satakunta päivässä, mutta suunta on ylöspäin. :) Toisaalta, tykkää blogin pitämisestä niin paljon, että jatkaisin vaikka lukijoita olisi vain yksi. Mutta onhan se kiva jos joku muukin lukee kirjoittamiani juttuja.

  Jos ehdit ja jaksat niin käy kurkkaamassa ja jätä vaikka jotain palautetta kommenttiboksiin.

  http://beautyinsiderblogi.blogspot.fi/

  Aurinkoisia kevätpäiviä! :)

  • Reply
   Mona
   16.3.2014 at 14:15

   Heippa Sara!!:)
   Ja voi kiitos kannustavasta kommentistasi:) Kävin kurkkaamassa ja sulla on ihan huikean upea blogi! Huomaa heti, että olet panostanut etenkin ulkonäköön tosi paljon!!:) Kuvat ja kaikki tosi kivoja:)
   Huippua, että oot löytänyt bloggaamisesta oman jutun – tää on vaan niin kivaa puuhaa <3 :)
   Aurinkoa myös sinne <3

 • Reply
  Jenny
  30.3.2014 at 18:35

  Jaksottaisin videon ehkä kahteen osaan, kun on tosiaan vähän pitkä :D Tai sitten ydinasiat tekstinä jollekin, joka ei ehdi/voi katsoa videota syystä tai toisesta. Oikein mainio postaus.

  -Jenny – maalta kotoisin

  • Reply
   Mona
   30.3.2014 at 18:51

   Kiitos palautteesta!! :) Teen ehdottomasti seuraavaan postaukseen tiivistelmän teksteillä! :)

 • Reply
  Minttu
  31.12.2014 at 01:52

  Tosi motivoiva video Mona! :) Mitä voisit antaa vinkkininä sille että blogi saisi lisää kommentteja? Itse tykkään kommentoida muiden blogeja mutta harmittaa kun omat lukijat eivät osallistu pahemmin keskusteluun, teenkö jotain väärin? Myönnän että koulukiireiden takia on postailu jäänyt melko vähälle ja ulkoasukin on hieman vielä hakusessa ja vaatisi ehostusta. Mitä vinkkejä voisit antaa? http://www.minttuscloset.blogspot.fi

  • Reply
   monasdailystyle
   31.12.2014 at 10:17

   Voiii kiitos paljon Minttu palautteesta:) Olipas kiva kuulla:)
   Ja tuo kommentijuttu on kyllä kinkkinen. Yritän aina tällaisia miettiä itseni kautta niin, että mikä saa minut kommentoimaan muihin blogeihin.
   Yksi ihan ehdoton ja eka juttu taitaa olla se, että bloggaaja vastaa kommenttiin! Siitä tulee aina tosi kiva mieli ja haluaa jättää uudelleenkin puumerkkiä käynnistä kun on kerran saanut ajatuksella kirjoitetun vastauksen:)
   Toinen juttu on helppo kommentointi systeemi! Ei mitään sanatarkistuksia yms.
   Kyllä sun blogi tosi kivalta näyttää!! :) Yksi mihin kiinnitin huomiota oli, että kirjoitat sekä englanniksi, että suomeksi heti peräkkäin samalla fontilla ja värillä. Varsinkin kun ensimmäisenä tulee englanti saattaa luulla, että koko teksti on englanniksi. Voisiko vaikka toisen laittaa eri värillä tai vaikka kursivoida, jolloin lukija näkee heti että on kahta kieltä? :)
   Pikaisella vilkauksella näyttää, että sun blogi on kokonaan englannin kielinen,jolloin monella suomenkielisellä saattaa jäädä tarkempi lukeminen välistä.
   Kolmantena olisin säännöllisyys, jonka jo itsekin mainitsit. Kun kirjoittaa säännöllisen tasaisesti postauksia sitouttaa myös lukijoita, jolloin varmasti tulee kommentoitua enemmän. Itse ainakin huomaan jättäväni kommenttia useammin niihin blogeihin, joiden tiedän päivittyneen esim päivittäin tai parin päivän välein. Toivottavasti näistä oli jotakin vinkkiä ja tosiaan olivat ihan vaan omaa ajatuksen juoksuani;)
   Ihanaa uutta vuotta Minttu!!!!! :)

   • Reply
    Minttu
    31.12.2014 at 14:51

    Voi kiitos ihana Mona! Sitä arvostan itse suuresti että bloggari vastaa kommentteihin ja sitä pyrin itse myös tekemään aina. Consistency se on kyllä tärkeää, voi olla että osa lukijoista on sen mukana lähtenyt, mutta koulu on stressannut viime aikoina niin paljon ja kaiken päälle vielä kunnon flunssa niin siinä kunnossa paljon jaksanut postailla. :( En ole varma laitoinko tuon sanatarkistuksen takaisin päälle kun alkoi tulemaan “oletettavaa” spam-viestiä solkenaan, pitää tarkistaa. Tuo kursivointi-vinkki oli kyllä hyvä, kiitos. Mitä itse olet mieltä kannattaako teksti olla ensin suomeksi vai englanniksi? :)

    Mitä tulee koodaamiseen ym. jos olisi enemmän aikaa etsiä netistä tietoa ja harjoitella niin saisi vielä ulkoasunkin siihen kuntoon kuin haluaa. Ja haaveena tietysti mahdollisesti päästä johonkin isompaan portaaliin bloggaamaan. Opiskelen tällä hetkellä itse asiassa Helsinki Design Schoolissa muotitoimittajaksi ja stylistiksi, tuo kirjoittaminen on erittäin lähellä sydäntä. Videoitakin olisi tarkoitus tehdä mutta haluan niistä kunnollisia eikä keskeneräisiä joten olen suosiolla jättänyt kun tiennyt ettei aikaa. Kamerana toimii tällä hetkellä oma puhelin ja viime vuonna ostettu Samsung NX1000 mikrojärkkäri. Sillä nuo talvikuvatkin otettu. Varmaan pitäisi kunnon laite joskus ostaa. Haluaisin vielä oppia ottamaan noita “keskitettyjä” kuvia missä tausta on sumennettu vai saako niitä jollain ohjelmalla? Käytätkö itse muuten Photoshoppia? Mulla Mac joten varmasti Storesta myös löytyy joitain hyviä valmiita ohjelmia.

    Oikein ihanaa uutta vuotta teille kanssa ja tsemppiä Aasian haasteisiin! Itse olin juuri pitkän tauon jälkeen hammaslääkärissä (ja taas tuli kehuja) joten nyt voi sitten nauttia uudenvuodenherkkuja kaverin bileissä illalla. Haleja Mona! <3

    • Reply
     monasdailystyle
     31.12.2014 at 16:11

     Mä itse tykkään lukea enemmän blogeja joissa on ensin suomeksi teksti, mutta eipä sillä varmaan loppujen lopuksi ihan hirveästi ole väliä:) Kumpi sun mielestä tuntuu luontevammalta niin tee niin.
     Ja toscana tuo koodailu vie hurjasti aikaa. Samoin postauksien kirjoittaminen ja ylipäänsä kaikki bloggaamisessa. Harvalle ei bloggaavalle tulee edes mieleen, että blogin pitäminen vie niin paljon aikaa..
     Ja noista videoista.. Mun motto on, että aloita ennen kuin olet valmis! ;) Ei se haittaa vaikkei tulisi heti täydellistä jälkeä. Tärkeintä on, että pääsee toteuttamaan itseään ja samalla harjoittelee :)
     Mainitsemasi kuvat ovat siis syväteräviä ja ne on kuvattu objektiivilla, jossa on mahdollisimman suuri aukko. Mä suosittelen toooosi lämpimästi jotain pientä kuvauskoulutusta tai sitten kannattaa hankkia esim Canonin perus järkkäri opas tms. Niissä on ytimekkäästi selitetty kaikki perusjutut ja niillä pääsee hyvin alkuun. Parhaiten tietty oppii ihan vaan kuvaamalla (paljon).
     Mä käytän muokkaamiseen lähes aina juurikin photoshoppia ja sitä kyllä suosittelen lämpimästi. Vie aikaa kyllä harjoitella, mutta palkitsee hyvin! :)
     Haleja <3 :)

     • Minttu
      2.1.2015 at 00:47

      Mulle englanninkieli on ollut aina luontevaa joten sillä alunperin blogin aloitin. Se vie niin paljon aikaa ja haluaisi satsata mahdollisimman paljon jos vain olisi aikaa. Kyllä sekin vielä tulee. ;) Kunhan saa koulut suoritettua pois alta. Aloitan nyt tällä kameralla mutta olen kyllä miettinyt kunnon Canonia. Ja PhotoShoppia myös, ei ole helppo. Koulussa joskus kokeillut kun tehty jotain mainosjuttuja ylioppilaskunnan sivuille. No, harjoitus tekee mestarin. :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *