16.3.2014

Käsikranaatti sata lasissa

Takana on rentouttava ja energisoiva viikonloppu. Laatu-aikaa äidin, ystävien ja kullan kanssa. Parempaa ei voisi toivoa. Viikonloppu teki hyvää niin mielelle kuin kropallekin.

Vaikka aina kuvittelen olevani rento tyyppi, joka ei ota turhaa stressiä asioista niin tahtomattani sitä kuitenkin teen. Viimeisten parin viikon aikana sana rento ei ole kuulunut juuri omaan ajatusmaailmaani. Olen ollut kuin maassa makaava käsikranaatti, joka on saattanut räjähtää pienestäkin hipaisusta. Kaikki sympatia siis Eetulle… Yksi ilta aloin itkemään, kun hän meni huomauttamaan lattialle jättämästäni roskapussista:D Miten niin en kestä kritiikkiä??;D Huomaan vaativani itseltäni välillä ihan liikaa ja toisaalta taas liian vähän. Ihan käsittämätöntä miten sitä tuleekin kanavoitua oma energia ja aika johonkin niin intensiivisesti ja johonkin toiseen asiaan taas ei yhtään. Minun kohdallani koulu on edelleen se osa johon energia kohdistuu viimeisenä. Tosin stressiä sekin aiheuttaa nimenomaan sillä, että en siihen ehdi panostaa! Niin ristiriitaista ja mieltä sekoittavaa. Olenkin pyöritellyt ensimmäistä kertaa nyt mielessäni eri vaihtoehtoja. Motivointi opiskeluun olisi löydettävä jossain vaiheessa, mutta sen löytäminen tällä hetkellä tuntuu todella vaikealta. Olen jopa katsellut vaihtoehtoja eri aloista, mutta saa nähdä mitä tapahtuu. Ensi vuonna tarkoitus on lähteä kevääksi vaihtoon, joten sekin saattaa herättää ajatuksia taas uuteen suuntaan.

Muutaman viikon väsymyksen jälkeen halusin ottaa tämän viikonlopun rauhallisesti ja antaa aikaa niille tärkeimmille eli läheisille. Äiti on aina minulle se, jonka seura saa turvallisen ja huolettoman olon. Hänen ehtymätön rakkaus antaa voimaa silloinkin, kun sitä itsellä ei ole lainkaan. Niinä kaikkein hauraimpina hetkinä, kun tuntuu, että kaikki menee metsään on äiti se, joka löytää ne oikeat sanat lohduttamaan. Äidin kanssa ei oikeastaan tarvitse edes puhua mitään. Pelkkä läsnäolo riittää. Vaikken olekaan nyt erityisemmin ollut surullinen tai harmissani mistään niin koko lauantai päivä äidin kanssa teki omaan olooni ihmeitä pelkästään jo energian puolesta. Otan ihan turhaa stressiä pienistä asioista ja pitäisikin oppia nauttimaan entistä enemmän hetkestä ja heittää kiirettä rätillä päähän. Kiire on pelkästään tekosyy. Tärkeintä on oppia priorisoimaan asioita ja antaa aikaa niille asioille, joita pitää tärkeimpinä.

Tänään kävimme Eetun kanssa vielä rakkaan ystävämme luona kahvilla ja oli ihan parhautta parantaa maailmaa yhdessä ilman kiirettä. Onni on kiinni pienistä asioista ja tärkeintä on löytää hyvä olo itsestään. Fyysisen hyvinvoinnin ohella on tärkeää myös muistaa välillä pysähtyä ja hengittää pelkän suorittamisen sijaan. Koen itse tällä hetkellä, että olen erittäin etuoikeutettu monessa asiassa ja olenkin ihan äärimmäisen onnellinen kaikesta ympärillä olevasta – erityisesti ihmisistä. Tasapaino on kuitenkin yksi asia, jota tulen etsimään vielä pitkään. Johtunee osittain levottomasta persoonastani, jonka vuoksi ylipäänsä rauhoittuminen ja asioihin kerrallaan keskittyminen on hivenen vaikeaa;) Miljoona keskeneräistä asiaa sata lasissa on se mikä kuvastaa parhaiten mua, mutta toivoisin, että ikä toisi myös mukanaan edes vähän täsmällisyyttä ja yhteen asiaan kerrallaan keskittymistä…;)

Energistä ja tasapainoista viikkoa kaikille!<3

Ps. Kuvissa on ystäväni maailman parannuksen yhteydessä tarjoamia herkkuja <3 :) Sain myös kuvailla hänen kaunista kotiaan, joten niistä juttua seuraavaksi!:)

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Hansu
    17.3.2014 at 01:05

    Oi minne päin olet lähdössä vaihtoon (tai siis hauthan oli jo?)? :) Kuulostaa siltä, että puolen vuoden “loma” saattaisi todellakin tehdä terää sulle, ja todellakin saa uutta perspektiiviä moniin asioihin…
    Mun vaihtoseikkailuja voipi lukea täällä :)

    • Reply
      Mona
      18.3.2014 at 23:28

      Tarkoitus on hakea Asia Exchangen kautta Malesiaan!:)
      Oi mahtavaa vaihtoaikaa sulle <3 :) Tuun kurkkimaan fiiliksiä blogiin!:)

  • Reply
    Anna
    17.3.2014 at 08:50

    Niinhän se on että ihminen panostaa siihen mikä on kiinnostavaa. ehkä tuo ala ei vaan ole sinua varten tai bloggaamista pitäisi vähentää jos tästä ei kuitenkaan tule mikään päätyö missään vaiheessa.

    • Reply
      Mona
      18.3.2014 at 23:31

      Blogi tosiaan on jo päätyö, mutta toki haluan siinä ohella saada myös koulun valmiiksi:) Ehkäpä se motivaatio jossain vaiheessa tulee taas takaisin :D Saapi nähdä. Pitänee ottaa vaan asenne, että asioilla on tapana järjestyä:)

  • Reply
    S
    17.3.2014 at 09:05

    Oli ihanaa nähdä! Sisäisen tasapainon löytäminen on niin vaikeaa.. :/

    • Reply
      Mona
      18.3.2014 at 23:33

      Oli ihana nähdä murunen <3 Onneks kaikella on tapana järjestyä <3 Kyllä se tasapainokin sielt löytyy, ku muistaa ottaa välillä vähän rennommin;) haleja muru<3

  • Reply
    Born Grown
    17.3.2014 at 14:30

    Kirjoituksesi on suoraan luin omasta elämästäni! Toivon todella myös, että ikä toisi mukanaan viisautta ja hillitsisi edes hieman tahtia. :D Itseni kohdalla pysähdys tuli jonkinasteisen burn outin muodossa. Tein töitä aivan liikaa unohtaen samalla tyystin oman hyvinvointini ja sen ylläpitämisen. Lisättynä tähän vielä läheisen vakava sairastuminen.

    Kevät on ollut minulle balanssin löytämisen aikaa! Nyt alkaa pikkuhiljaa olla kaikki asiat tasapainossa. :)

    Oon kaiketi sellainen ihmistyyppi jonka pitää käydä pohjalla asti toteamassa ettei ehkä näin kannata jatkaa ja sieltä nousen kyllä pitkälti omin apuineni melko nopeasti ylös takaisin “normaali” elämään. Voisi sanoa myös kantapäänkautta oppijaksi, meitä on varmasti monia muitakin täällä suomalaisten jääräpäiden maassa. ;)

    Born Grown

    • Reply
      Mona
      18.3.2014 at 23:38

      Läheisen sairastuminen on kyllä rankkaa:( Pitää aina muistaa myös pitää omasta fyysisestä kunnosta huolta, jotta pysyy virkeänä myös kiireisimpinä tai muuten raskaampina aikoina. Onneksi siellä jo nyt asiat tasapainossa <3 Mullakin jo paljon parempi fiilis muutaman lokoilu päivän jälkeen :D Tais tää orastava flunssa tulla ihan hyvään väliin, kun oli pakko hiukan rauhoittua;)

  • Reply
    -H
    17.3.2014 at 18:30

    Tunnistan itseni, silloin kun olen stressaantunut, ei vaadi paljoa, että räjähdän tai rupean itkemään. Viime aikoina stressitaso on ollut katossa ja välillä alan itkemään ihan yht’äkkiä yksikseksi, koska tuntuu, etten vain jaksa. Onneksi kohta koittaa LOMA, jospa sen jälkeen taas jaksaisi, vaikka pelkään pahoin, että sama kiire jatkuu ainakin niin kauan, kun olen töissä tällä alalla.

    • Reply
      Mona
      18.3.2014 at 23:45

      Stressiä pitäs kyllä välttää viimeiseen asti. Jooga on ainakin omalla osallani tosi hyvä keino saada nollattua oloa. Heiiiii todellakin loma on ihan just;) Siellä nähdään!!!!!:)

  • Reply
    Jonttu
    18.3.2014 at 09:41

    Voin kokemuksesta sanoa, että opiskelualaa kannattaa miettiä vielä siinä vaiheessa, kun suunnan vaihto on vielä mahdollista toteuttaa. Mielestäni ei kannata jäädä junnaamaan jollekin tietylle linjalle vain siksi, että se on järkevää, jos se ei itseään tarpeeksi kiinnosta.

    Väsymyksestä ja herkkyydestä ei myöskään kannata kokea huonoa omaatuntoa. Olen meittinytkin, miten jaksat, kun joku aika sitten mainitsit täällä blogissa, että postaustahdin pitäisi olla 2-3 postausta päivässä. Minusta tuollainen kova tahti voi jopa tappaa luovuuden ja viedä tekemisestä ilon pois. Lukijana minulle riittää vaikka se yksi ainut hyvä postaus per päivä, jos sen myötä jää se kuva, että bloggari ei joudu puristamaan tekstejä ihan kieli vyön alla. Eli armollisuutta, itsensä kuuntelua ja jaksamista sinulle toivon. :)

    • Reply
      Mona
      18.3.2014 at 23:57

      Oi onneks mulla on niin ihania lukijoita ruudun siellä puolen<3 Kiitos Jonttu taas niin voimaannuttavasta kommentista – oot ihan huippu <3 :)
      Tuo postauksien toteuttaminen on mulle super ihanaa puuhaa, mutta usein muut jutut vie niin paljon aikaa, että postauksille jää vähemmän ja se usein harmittaa. Pitäs vaan enemmän oppia priorisoimaan aikatauluja, mut ehkäpä se pikku hiljaa kehittyy:D Oon ottanu nyt käyttöön 3 tavoitteen systeemin päiviin, viikkoihin, kuukausiin ja vuosiin! :) Mä oon järjetön Marie Forleo fani ja sieltä yhdestä jaksosta poimin ton. On toiminu mega hyvin. Pätkä löytyy täältä: http://www.marieforleo.com/2014/02/how-to-stay-focused/ . Pitäskin tehdä ihan oma postaus aiheesta jossain vaiheessa…
      kiitos vielä Jonttu kannustavasta kommentista ja kiitos kun jaat sun aikaa kommenttiboksin puolella<3

  • Reply
    Jonttu
    18.3.2014 at 10:32

    Muuten pakko kysyä, mitä tuo aivan ihanalta näyttävä pähkäinäinen tarjottava olikaan!

    • Reply
      Mona
      18.3.2014 at 23:58

      Se oli ystäväni äidin tuoma Barcelonan tuliainen!! :) Valkosuklaata ja pähkinöitä – voi nam sanon vaan!! ;)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *