23.9.2014

Testing Nikkor AF-S 85mm f/1.4G

Pitkästä aikaa taas valokuvausjuttuja!:) Mielessähän ne ovat joka päivä ja voin kertoa, että olen melkoinen innostuja tämän aiheen suhteen;) Ne jotka ovat päässeet (joutuneet) todistamaan livenä mua kameran kanssa tietää mistä puhun ;D Terkkuja ainakin Foka Oy:n Nicolle ja myös Marianna on  saanut osansa ;D

Valokuvauspostausten sarjaan on tulossa juttua lähiaikoina erityisesti objektiiveista. Oon nyt syksyn aikana testannut lainassa olevia uusia ja erityisen ihania, joten höpöteltävää riittää. Testissä on ollut Sigmalta muutama erilainen ja nyt tämän postauksen kuvissa näkyvä  Nikonin 85mm 1.4.

Noh – tämä herra (kyllä! mulle tää on miespuolinen tyyppi;D ) Nikkor AF-S 85mm f/1.4G objektiivi on ollut noin kuukauden päivät lainassa ja voi taivas sentään. Mä koen olevani aika hyvä ylistyssanoissa, mut nyt ne ei meinaa riittää;D Eikä edes hymiöt. Pitäisi varmaan käyttää caps lockia tämän postauksen aikana, että saisin jotain poikkeavaa aikaiseksi mun normaaliin hypettämiseen verrattuna;) Mutta siis ylistyssanoja tai tai ei niin tämä kaveri 85mm 1.4 on ihana. Ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan järjettömän ihana. Hinta putkelle on todella suolainen, mutta jälki on muikean kivaa. Mikäli on bloggaaja ja rakastaa ottaa asukuvia niin vola, tässä on täydellinen hankinta. Toki muitakin loistavia vaihtoehtoja löytyy vaikka millä mitalla, mutta tähän mennessä mun testailemista tämä pääsi kärkeen ensimmäisellä laukaisulla. Kuviin saa todella kauniin piirron ja terävyyden 1.4 aukolla. Tarkennus on nopea ja objektiivi tuntuu kestävän hyvin myös pientä tärähtelyä ja kuvat täten pienestä liikkeestä huolimatta tarkkoja. Objektiivi on myös kestävää tekoa ja pieni sade ei menoa hidasta.

Sitten vielä yksi iso juttu mitä tässä pällistelin. Nimittäin paino. Objektiivi painaa hiukan vajaa 600g mikä omaan käteeni kameran kanssa tuntuu vähältä:) Nikonin D600 rungon kanssa tämä kokonaisuus on tosi sutjakan kokoinen ja sitä jaksaa kantaa hyvin pidemmänkin reissun ajan.

Mikäli mun pitäisi valita yksi objektiivi muotikuvia ja asukuvia varten olis se tämä. Niiden lisäksi tykkään ottaa tällä paljon muitakin kuvia, mutta noihin se on ihan omiaan.

Ja sitten kaipailisin valokuvauksen suhteen teiltä vähän kommenttia! Nimittäin olisi super kiva kuulla mikäli teillä on jotain tiettyä postaustoivetta valokuvaukseen liittyen! Yksi suosikkibloggaajani Caroline on lähiaikoina aloittanut myös valokuvaukseen liittyvän sarjan blogissaan ja itse lukijana oli tosi kiva lukea toisen ajatuksia ja vinkkejä valokuvaamisesta. Olen täällä blogissa jo paljon valokuvauksesta höpötellyt, mutta enemmän kuin mielelläni höpöttelen vielä tulevaisuudessa lisää sillä omalla rennolla ja ei niin ammattimaisella tyylilläni;)  Mikä/Mitkä aiheet teitä kiinnostaisi eniten?  Miltä puolestaan kuulostaisi esimerkiksi valokuvaukseen liittyvä lukijailta tai muu vastaava, jos sellainen saataisiin järkättyä?:) Sana on vapaa ja meikkis mega iloinen, jos ehditte jättää muutaman ajatuksen!

Next some photographing stuff! During the summer and this autumn I`ve been testing some objectives and I have lots to raport:). I had few objectives from Sigma and also the hero of this post Nikon 85mm 1.4. This gentleman have been with me for a month now and ou my.. There are not enought words to describe how great it is. The pictures are unbeliveable sharp and the focus so quick that even a little movement during shooting does not make any harm. The objective is also durable and a hint of rain does not matter. It is very light weight and together with nikon D600 frame the camera is compact and easy to carry with. This is the one objective I´ll chose if I just got to chose one. This is perfect for both outfit and fashion pictures.

I also want to hear your opinion about photographing and its accesories. I would love to hear if you have any wishes for post related to this subject. One of my favorite blogger Caroline has started this post serie about photographing and I thinks it geat to have this kind of post made. What do you think? I have this crazy idea about reader´s night related to photographing or something like that. Please don´t hesitate to share your comments and thoughts with me.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *