26.10.2014

Video: Yleisliike kevennettynä

yleisliikekevennettynä

Treenivideoilla jatketaan. Viimeksi höpöttelin niitä näitä Kaylan treeneistä ja yleisesti treenifiiliksistä tässä postauksessa. Kiitos kaikille tosi kivoista ja kannustavista kommenteista! :) Saitte kovin hyvän mielen täällä päässä aikaan ja positiivisen vireen jatkaa videoiden tekoa.

Toivottavasti videoista on iloa ja eniten toivon tietysti, että voin kannustaa mahdollisimman montaa treenaamaan ja voimaan hyvin. Samalla haluan kuitenkin muistuttaa siitä, että omalle kropalle ja itselleen on hyvä olla armollinen. Muistakaa etsiä sellainen treenimuoto jota rakastatte! Kun liikunta on ihanaa ja sitä tekee mielellään saa siitä parhaimman hyödyn. On ihan turha tehdä päivästä ja viikosta toiseen jotain mistä ei yhtään tykkää. Jokaiselle löytyy kyllä se oma ihanin juttu. Jos liikunta ei ole aikaisemmin kuulunut lainkaan omaan arkeen niin kannattaa aloittaa pienillä jutuilla. Jotain liikuntamuotoa on ihan turha tehdä pelkästään sen vuoksi, että se on trendikästä. Kuunnelkaa omaa fiilistä ja antakaa kehon ja mielen kertoa mikä on juuri itselleen se TÄTÄ LISÄÄ juttu!! :)

Itse pyrin pitämään LIIKU JOKA PÄIVÄ ohjenuorasta kiinni. Oli se päivittäinen liikunta sitten kävelyä, venyttelyä, joogaa tai vaikka muutama vatsalihasliike, niin jotain on hyvä tehdä joka päivä. Kaylan treenit teen muiden treenien ohella vähintään kolmesti viikossa ja niistä on muodostunut puolen vuoden aikana iso osa omaa treenirutiiniani. Ne ovat täydellinen tapa saada hiki pintaan samalla treenin ollessa super hauskaa. Tykkään myös Kaylan treeneistä senkin takia, että nämä ns. plyometriset treenit tekee kropasta vahvan ilman “hulkkimaista” yleisilmetta vartalossa. Meillä jokaisella on erilaiset tavat ja mieltymykset treenien suhteen. Minun kohdallani salillakäynti ja painojen nosto tarttuu lihaksiin melko herkästi, jota en juurikaan kaipaa. Haluan toki olla vahva ja lihaskunnon pitää olla kohdillaan, mutten kuitenkaan kaipaa “isoja” (mun kohdalla turvonneita) lihaksia. Kaylan treenit todellakin vahvistaa kehoa ja mieltä. Mä niin voin suositella ja kannustan ainakin kokeilemaan olisiko nämä treenit sullekin se TÄTÄ LISÄÄ juttu! :) Mulla on jäänyt täysin salilla painojen kanssa treenaaminen Kaylan treenien jälkeen ja voin tällä hetkellä fyysisesti paremmin kuin koskaan. Salilla käynti on todella hyvä juttu ja monelle ihan ehdotonkin lihaskunnon ylläpitämiseen, en siis missään nimessä dissaa salillakävijöitä!;) Haluan vain painottaa erityisesti sitä, että me ollaan kaikki yksilöitä ja kaikkein parasta on kun löytää sen juuri itselleen sopivimman liikuntamuodon.

Videolla tällä kertaa teen yleisliikkeen helpotettuna. Tämä liike taitaa olla monelle mörkö ja moni tekee jotain muuta (esim punnerruksia) sen tilalla. Monelta olen kuullut, että oma nykyinen kunto ei riitä millään tekemään Kaylan treenejä. Kaylan treenit ovat kyllä todella rankkoja ja veikkaan, että kovin moni ei niitä pysty 100:sen puhtaasti ja täydellä teholla vetämäänkään alusta loppuun asti. Ei se kuitenkaan ole tarkoituskaan. Homman juju on juuri siinä, että kunto nousee koko ajan tehdessä ja jatkuvasti huomaat, että liikkeet pystyy tekemään puhtaammin ja nopeammin. Yleisliike on loistava esimerkki tästä. Alkuun hypyt saattaa tuntua ihan tuskalliselta ja mahdottomilta. Ensimmäisen 12 viikon jälkeen voin kuitenkin taata, että homma helpottuu jos vaan jaksat uskoa itseesi ja jaksat tsempata. Ei niitä yleisliikkeitäkään tarvitse heti alkuun tehdä täydellisesti. Tee kevyempiä versioita tänään ja viikon päästä koita tehdä edes muutama puhtaasti ja loput taas kevyemmin. Seuraavalla viikolla teet jo huomaamattasi ensimmäisen kierrokseen 10 yleisliikettä puhtaasti! Helppoa treenit ei tuu olemaan missään vaiheessa, mutta eihän se oo tarkoituskaan. Kropan ja mielen haastaminen tekee hyvää ja kunnon hikitreenistä saa valtavasti energiaa ja positiivista mieltä!

Mikäli siellä on muita Kaylan treeneihin uppoutuneita niin laittakaahan kommenttiboksiin tulemaan mikä on teidän mielestä kaikkein rankin liike mikä tuntuu kaikkein raskaimmalta ja ylitsepääsemättömimmältä? Jos teillä tulee toiveita näiden videoiden osalta niin laittakaa vaan ideoita kehiin! Teen tosi mielelläni videoita siitä miten itse esimerkiksi muokkaan tiettyjä liikkeitä, jos en esimerkiksi kaikilla kierroksilla jaksa tehdä täysillä.

Ihanaa ja energistä sunnuntaita kaikille!! :)

Sitten vielä ohi aiheen super über hyvä shoppailuvinkki tälle päivälle, josta ihan pian lisää! Nimittän Boozt.com tarjoaa yhteistyössä Mona’s Daily Style blogin lukijoille 20% alennuksen kaikista täältä löytyvistä kengistä – myös jo alennetuista(yli 39€ tilauksista)!!:) Joukossa on ihan tajuton määrä mielettömän ihania kenkiä Uggeista Converseihin <3 Nyt siis pikapikaa tekemääm ihania löytöjä:) Alennuksen saa koodilla mona20.(adlinks)

Kuullaan pian <3

(Saan edelleen paljon kyselyitä Kaylan treenistä ja ihan kaikkiin en valitettavasti ehdi vastata nopealla aikavälillä. Jotta pääsette nopeasti treeneissä eteenpäin ja vastauksen heti mieltä askarruttaviin kysymyksiin niin kurkkaattehan myös Kaylan omille sivuille, jossa on tosi hyvin koottuna vastaukset kaikkiin yleisimpiin kyssäreihin (täällä!!) !<3 :) Mun tarkemmat henkilökohtaiset fiilikset Kaylan treeneistä löytyy mm. tästä postauksesta. Koitan saada mahdollisimman pian koottua parempaa postausta aikaiseksi teidän kyssäreiden pohjalta!:) )

It is time to continue with some exercising stuff again. In my last video post related to working out I just talked this and that about Kayla´s Workouts and now I decided to show you how you can make burpees just a little bit easier. Many of us feels the Kayla Workouts too heavy or hard for themselves but it should not be the reason to skip these exercises.  The best thing about these work outs is that they can be modified to suit for everyone and for every endurance or fitness level. You can start with easier versions of the movements and proceed to full scale when you get stronger. Remember that you are competing just against yourself.

I hope that I can motivate as many as possible via my videos to exercise and help to find the joy of working out. I want to make my point clear that exercising should be fun and it should offer you energy and happiness for your daily life. Kayla work outs are suitable for me but they don´t have to be best way to train for you. I recommend to try different kinds of sports and to choose the best one(s)  for you:).  

Have a great day all!

You Might Also Like

24 Comments

  • Reply
    amoretto
    26.10.2014 at 12:39

    Hei ihanaa että jaksat postailla näistä Kaylan treeneistä..itse teen näitä myös, ja haluaisin kysyä olisiko mahdollista saada laydown push up -liikkeeseen vinkkejä? En ole täysin 100% varma olenko ymmärtänyt ohjeista huolimatta liikkeen suoritustavan oikein..ja itsellä seläkävamman takia muutenkin liike tuntuu rankalta joten tulisiko sinulla mieleen tähän joku kevennetty vaihtoehto? Ja voihan tosiaan olla etten ole täysin ymmärtänyt miten liike suoritetaan..kovasti olen siihen etsinyt videota netistä mutten ole löytänyt :( KIITOS! :)

    • Reply
      Mona
      29.10.2014 at 23:20

      Se seuraavaksi siis!! :)
      Mutta hei kantsii olla tosi varovainen, jos on selkävamma:O Vois melkeinpä olla järkevää käydä vaikka fyssarilla kaylan treeniohjeiden kera ja pyytää fyssarilta mielipidettä onko ne sulle ok! :) Parempi olla vähän liian varovainen, kuin satuttaa ja sit et pystykään tekee mitään kohta:O
      Mutta koitan tehdä tosta laydownista seuraavan videon:)

  • Reply
    Telma
    26.10.2014 at 12:40

    Voi mimmi ku oot hyvässä kunnossa !:) Kiitti vinkistä ja ihanaa loppu syksyä sulle !!! <3

    • Reply
      Mona
      29.10.2014 at 23:21

      Voi kiitos paljon Telma <3 :) Sulle myös ihanaa syksyä!!! :)

  • Reply
    Eveliina
    26.10.2014 at 13:27

    Oot kyllä pirteä tapaus, ja sinusta oikein huokuu hyvän ruokavalion ja liikunnan tuoma hyvinvointi!
    Ainoa asia mikä särähti korvaani, tai tässä tapauksessa silmääni, on tuo kommentti kun kirjoitat “lihaksien tarttuvan sinuun herkästi”. Ihmettelen näitä kommentteja joka ikinen kerta kun sellainen eteeni sattuu. Itse olen treenaanut salille tavoitteellisesti kuusi vuotta, ja en ole koskaan tavannut ketään, jolle lihakset tarttuisivat herkästi. Varsinkin ihmetyttää kun tunnut syövän suhteellisen vähän, joten ainakaan ylimääräistä energiaa sinulle ei juurikaan tule, ja lihaksia ei todellakaan saa, jos ei syö reilusti yli kulutuksen. Toki jos noin hyvät geeni on, niin kannattais harkita kehonrakennusta ;)
    Toki tunne kropassa eroaa huikeasti tuollaisen plyometrisen circuit-treenin jälkeen kuin vaikka tarkkaan hiotun jaollisen salitreenin jälkeen, koska kulutus ja kropan rasittuneisuus ovat eri tasolla. Kokonaisvaltaisen ja hyvin aerobisen circuitin jälkeen olo on huomattavasti keveämpi kuin vaikka tiukan jalkatreenin jälkeen.
    Haluan tämän vain sanoa sillä, että henkilökohtaisesti aina vähän ärsyttää, jos joku hoikka ihminen sanoo saavansa lihaksia herkästi, kun itse on tehnyt vuosia töitä kovien treenien ja tarkkaan suunnitellun ruokavalion kautta.
    Hienoa, että olet löytänyt itsellesi antoisan liikuntamuodon, sehän tässä on tärkeintä!
    Itse sekä punttaan että teen tämän tyyppisiä treenejä sekaisin, saa kroppa uutta ärsykettä ja kehitys kehittyy! :)
    Mukavaa syksynjatkoa ja hikisiä treenejä!

    • Reply
      hh
      26.10.2014 at 20:54

      moi! mulla tuli vain tässä mieleen, että kyllähän joidenkin kropan rakenne ja koostumus on sellainen, että lihaksien kasvu tuppaa ainakin näkymään tosi selkeästi ja nopsasti, vaikkei välttämättä olisi kyse siitä, että lihakset kasvaisi jotenkin erityisen “helposti”. mä nimittäin tunnistan tässä itseni; en treenaa kovaa salitreeniä, joka tähtäisi lihasten kasvattamiseen, mutta kaikenlaisesta kehonpainotreenistä, funktionaalisesta treenistä ja circuit-treenistä johtuu se, että näytän helposti “buffilta”. tuskin lihakseni kasvavat mitenkään käsittämättömän helposti, mutta ne erottuvat selkeästi – varsinkin, jos rasvaa lähtee. tästä varmaan monallakin kyse. monalla on upea kroppa, ja sehän on vain makuasia, millaiselta haluaa itse näyttää. ymmärrän, että voi tuntua epäreilulta tai muutenvaan dorkalta, jos jollakulla lihakset erottuu selkeästi sitä tavoitelematta. se kuitenkin ON mahdollista, ihan samalla tavalla kuin joltakulta katoaa rasva kropasta helpommin ja toisella se on tiukemmassa. kaikki me ollaan niin erilaisia :) sitä ihaltavampaahan se vaan on, mitä enemmän näkee vaivaa ja tekee töitä tavoitteensa eteen! :)

    • Reply
      Emma
      27.10.2014 at 21:04

      Ihmisissä on niin paljon yksilöllisiä eroja tämän suhteen, eikä tarkoita että jos johonkin ei kovallakaan treenillä meinaa tarttua lihasta, etteikö se jollekin voisi tulla helpommin :) Itse kuulun myös “lihakset tarttuu helposti” ryhmään, josta syystä en ole koskaan erityisemmin tykännyt painojen kanssa treenailusta. Varsinkin kun omat jalkalihakset ovat jo _luonnostaan_ isot ja vahvat, niin ne bulkkaantuvat todella nopeasti siihen pisteeseen, että farkut eivät meinaa mennä jalkaan… :) En ole koskaan kyykännyt kunnolla, enkä tehnyt mitään muutakaan kunnon painotreeniä jaloille, mutta silti lihakseni ovat isommat kuin poikaystävälläni ja huvikseen testattiin kerran, niin myös pystyn “tuosta noin vaan” prässäämään suuremmilla painoilla kuin hän. Mielellään tämän ominaisuuden antaisin sellaiselle, jolla on tavoitteena kasvattaa lihasmassaa, kun se itselläni ei ole tavoite, mutta no can do :)

      Kaylan treeneistä tykkään itsekin, ja tähän mennessä kyllä inhokkiliike on Commandot! Härreguud, ne tuntuu vaikka olisi polvien varassa helpoimmassa asennossa. Huh huh, toivottavasti nekin muuttuu helpommaksi ajan myötä :)

      Ehdottomasti Mona vaan lisää videoita, jos itse tykkäät. Oot todella luonteva niissä ja Suomesta ei niin kovin montaa vloggaajaa vielä löydykään, niin tervetullut vaihtelu!

  • Reply
    Iida
    26.10.2014 at 13:29

    Mä olen myös inspiroitunut Kaylan treeneistä. Treenien lyhyestä kestosta huolimatta ne ovat tehokkaita, ja usein pitääkin miettiä liikkeet omien kykyjen mukaan sopiviksi. Treenien pohja on kuitenkin hyvä ja olosuhteista riippuen niistä pystyy muokkaamaan treenin kotona tai reissun päällä. Sopivat siis juuri omaan elämäntilanteeseen, joilloin vuorokaudesta tuntuu välillä tunnit loppuvan kesken. :)

  • Reply
    -kata-
    26.10.2014 at 14:37

    Kiva video ja hyviä vinkkejä, näitä lisää.
    Mutta videon ääni oli luvattoman huono, jätä musiikki pois tai laita se ainakin paljon pienemmälle + taustahälyt pois. Ymmärrän toki, että pienessä asunnossa kuuluu kokkailut äänet ja on vaikea löytää rauhallista tilaa, mutta nyt nuo äänet häiritsiväyt videolla liikaa (voisiko kameran/mikrofonin sijoittelua miettiä vielä?).

    -kata-

    • Reply
      tiina
      27.10.2014 at 00:05

      Videolta oli tosiaan hankala saada selityksiäsi irti, kun äänesi ja musiikin volyymissa oli niin valtava ero. Kun laittoi äänet tarpeeksi kovalle, että selitysesi kuuluisivat, oli musiikki jo korvia vihlovalla volyymilla. Idea musiikin ja selityksen yhdistelystä on kiva ja on hauska nähdä, että kokeilet uusia juttuja videoissa. Tällä hetkellä toteutsu valitettavasti pilaa muuten kivat videot:/

  • Reply
    Emmi
    26.10.2014 at 16:58

    Hei, kyselisin hieman noista välineistä joita käytät <: Itse koen tuon penkin hieman haasteelliseksi välineeksi varsinkin kotona sisätiloissa, mitä käytät sen tilalla? <: Tai vastaavasti millaista penkkiä käytät treeneissäsi?

  • Reply
    -H
    26.10.2014 at 23:23

    Niin kivaa, että oot alkanut tekemään videoita useammin, ihan parasta!!! Oot kyllä uskomaton energiapakkaus :)

  • Reply
    Cherry
    27.10.2014 at 12:38

    Nainen, oot kyllä semmosessa kunnossa että!! <3

  • Reply
    eppu
    28.10.2014 at 06:37

    Eiiii vitsit.. pakko tulla kyseleen aun fiiliksiä. Tosiaan tänään alotin sitte kaylan ohjelman. Oon treenannu aina paljon ja kovaa. 5 krt viikossa kahdesti päivässä.. mutta tää oli nyt hyvin paljon poikkeevaa omasta treenistä ja just sellasta mitä mun kroppa varmasti tarvii.. mutta apua se oli tuskaa!? Eli tein ton jalkatreenin.. alku kulki kevyesti mutta jo ekan 7min aikana aloin hyytymään. Ja en voinut 30sek huilin jälkeen jatkaa.. rutistin loppuun asti ja oksetti. Oliko sulla alku vaikeeta? Rakastan haasteita ja todellakin meikä jatkaa.. hei miten noi pummerrukset jouduikko tekeen myös naisten.. mä veikkaan et jossain vaiheessa hyydyn.. no tulos ei tuu ilman etteikö tekis töitä.. siis jatkuu :)

    • Reply
      Emma
      28.10.2014 at 12:45

      Tein ite saman ‘virheen’, kun alotin, eli kuvittelin olevani hyvässä kunnossa ja tein suht. täysillä enkä varioinut liikkeita ollenkaan, vaikka kroppa selkeästi yritti viestittää että ota vähän rauhallisemmin. Kuuntele omaa kroppaa ja jos tuntuu pahalta/oksettaa, niin tee hieman kevyemmin :) Ihan ekoina viikkoina voi tehdä ilman painoja/penkkiä jne., että keho oppii tähän uuteen treenimuotoon. Tsemppiä treeneihin!

  • Reply
    Mona
    30.10.2014 at 17:10

    Eveliina,
    Isot lihakset oli tarkoituksella hipsuissa :D Eli eihän mulle tosiaan tupsahda yhtäkkiä valtaisia lihaksia yhden viikon salitreenin jälkeen, mutta mun fysiikka ja kroppa on geneettisesti melko “lihaksikas” vaikken tekis yhtään salitreeniä koskaan. Lihakset erottuu ja esim mulla on aina ollut melko vahvat reidet ;D Menee vähän samaan kategoriaan, kuin että monilla on eri vartalotyypit. Musta ei koskaan tulis pitkälinjaista mallityyppiä tällä kropalla. Ja tosiaan kehonrakennus varmaan noin kropan puolesta voiskin olla meikäläiselle oikea laji, mutta kun mä en olleenkaan sitä halua. Salitreenaaminen ei tuo mulle henkisesti samaa oloa mitä esim nämä treenit. Tykkään, että kroppa on joustava ja kevyen oloinen, jota ei omalla kohdalla salitreeni tuota:/ Ymmärrän kyllä sun harmituksen, mutta kantsii ehdottomasti ottaa asenteeksi se, että nauttii omasta tekemisestä ja tähtää omia tavoitteita kohti:)
    Ihan parhaita treenejä myös sinne!!! :)

    hh,
    No näinhän se on:) Tärkeintä on tehdä niitä juttuja, jotka juuri itselleen ovat parhaimpia ja kuunnella omaa intuitiota. Me ollaan kaikki yksilöitä ja kaikille ei voi sopiva kaikkia, vaikka kroppa oliskin sopiva johonkin muuhun. Ja tosiaan onhan tuo rasvankin kertyminen tosi yksilöllistä. Toiset saa syödä ihan mitä vaan ja rasva ei tartu ei sit mihinkään ja toisilla tulee yhdestä ylimääräisestä suupalasta järjettömät jenkkikset. Me ollaan kaikki uniikkeja ja hyvä niin:)

    Emma,
    Jep samaa mieltä oon. Ja sama täällä noiden farkkujen kanssa:O Salilla jalkapäivän jälkeen on turha seuraavana päivänä ajatella laittavansa niitä kaikkein kireimpiä farkkuja jalkaan ;D ;D Ihan järkyt turvotukset tulee samantien. Huh:D Mä voisin myös lahjoittaa mun reisilihaksista siivun jollekin muulle;D
    Ja heiiiiii – Commandot!! :D Oy mai todellakin. Ne on kyllä ihan parhaita ja samalla ihan kauheita :D

  • Reply
    Mona
    30.10.2014 at 17:12

    No niinpä!! :) :)
    Just mahtavaa ku voi tehdä millon vaan missä vaan:)

  • Reply
    Mona
    30.10.2014 at 17:32

    No kyllä – ääni meni nyt ihan päin metsää!:/ En tajunnut lainkaan, että eetun kokkailut kuuluu noin kovaa taustalla ja sit vielä menin ton musan säätää ku luulin et olis tasannut :D
    Jatkossa ilman erikoistehosteita ;D

  • Reply
    Mona
    30.10.2014 at 17:32

    Mulla on ihan perus tuoli tai sitten teen ihan ilman mitään koroketta! :)

  • Reply
    Mona
    30.10.2014 at 17:33

    Kiitos ihanuus <3<3 Kiva kuulla, että videot on jees!! :)

  • Reply
    Mona
    30.10.2014 at 17:34

    Voi kiitos paljon ihana Cherry <3 Triljoona halia sinne <3

  • Reply
    riikka
    7.11.2014 at 23:35

    Hei,

    kuinka monta kertaa ehdit 7 minuutin aikana kierroksen tehdä? Itse teen kanssa Kaylan treenejä, ja mietin olenko kenties tehnyt tässä virheen…. :)

    • Reply
      Mona
      8.11.2014 at 08:25

      Moi:)
      Riippuu ihan sarjan liikkeistä, mutta yleensä noin 1.5 – 2 kertaa :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *