11.2.2015

Kahvilla herkuttelua

kahvi1kahvi2kahvi3

Kahvi on ehdottomasti yksi paheistani. Olen useamman kerran koittanut päästä kahvista eroon, mutten ole siinä onnistunut. En ole tarpeeksi halunnut. Rakastan kahvia ja erityisesti aamukahvi on jotain ihan täydellistä. Kuppi kuumaa kahvia mantelimaidon kera ennen joogan aloittamista on itsessään tosi terapeuttista. Kohtuullisesti käytettynä kahvissahan ei ole mitään pahaa, mutta myönnän itse välillä lipsahtavani kohtuudessa;) Olen pyrkinyt rajoittamaan kahvin juonnin vain aamupäiville. Iltapäivästä ja illalla valitsen kahvin sijaan teetä.

Täällä Kuala Lumpurissa meidän molempien kahvitottumukset ovat muuttuneet melkoisesti. Aikaisemmin olemme juoneet aina normaalia suodatettua luomukahvia Moccamasterilla keitettynä. Eetu vannoo Moccamasterin nimeen;) Täällä KL:ssä hankimme kahvinkeittimen sijasta vedenkeittimen (maksoi 8 euroa…), jonka kanssa olemme keittäneet pikakahvia joka päivä. Suomessa ei olisi tullut mieleenkään keittää pikakahvia. Oma mielikuva pikakahvista on ollut kitkerä, paha ja ällö. Nyt voisin melkein sanoa olevani koukussa pikakahviin. Ihan järjettömän helppoa ja nopeaa. Ollaan löydetty myös useampi hyvä merkki, joista kumpikin tykkää. Luomuna emme ole valitettavasti montaa löytäneet ja yhden merkin luomukahvit juotiin jo kaikki läheisestä kaupasta. Juuri eilen käytiin kyselemässä koskakohan sitä tulee taas lisää. Ollaan naureskeltu, kun monet juuri meidän käyttämät elintarvikkeet alkaa loppua:D Mm. mantelimaitoa ollaan etsitty kissojen ja koirien kanssa monista kaupoista. Kun jostain löytyy ollaan ostettu kerralla hylly tyhjäksi.

Luomukahvin tilausta odotellessa päädyin kokeilemaan kuvissa näkyvää Whittard Smooth Vanilla kahvia. Vaniljalla maustettu kahvi on itsessään melkein kuin jälkiruokaa. Saman lopputuloksen saa, kun lisää tavalliseen kahviin vaniljalla maustettua soija- tai mantelimaitoa! Nam!!:)

Kahviloissa on aina hurja määrä kaikkia houkuttelevan näköisiä kahviluomuksia. Isoja mega latteja, joissa on kaikkea mahdollista siirapista kermavaahtoon. Ainakin tämän herkkupyllyn silmissä ne näyttää tooooooosi hyviltä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nämä herkkukahvit ovat todellisia kaloripommeja ja usein myös hyvin epäterveellinen vaihtoehto. Näistä monista yleensä löytyy todella iso määrä sokeria.

Onneksi näille sokeripommeille on olemassa paljon hyviä vaihtoehtoja! Pienillä muutoksilla saat kotona tai reissussa tehtyä kahvista todella herkullisen ja huomattavasti Starbucks kahveja terveellisemmän välipalan.

Kiireisenä päivänä kannattaa esimerkiksi ottaa laukkuun mukaan proteiinijauhoa (annospussissa) ja lisätä se kahvin sekaan. Tuloksena on täydellinen lattemainen kahvi, joka myös pitää nälkää poissa. Antioksidantteja ja makua saa lisäämällä joukkoon ruokalusikallisen raakakaakaojauhetta tai kanelia. Mikäli kaipaa kahviin makeutta on stevia hyvä vaihtoehto.

Oma suosikkini tavallisen kahvi+mantelimaidon lisäksi on juuri tuo proteiinijauholla höystetty kahvi.

Mikäli aamulla tulee keitettyä pannuun ylimääräistä kahvia, älä heitä sitä pois vaan laita jääkaappiin. Iltapäivällä saat tehtyä siitä täydellisen jääkahvin, johon voi jälleen lisätä oman maun mukaan kaikkea hyvää ja terveellistä! :)

Satuin ohimennen huomaamaan yksi päivä mainoskyltin, jossa hehkutettin avokadokahvia! Tämä onkin seuraavana testauksessa. Miten olisi kahvi avokadomantelimaitovaahdolla?! Hmmmm. kuulostaa ainakin mun korvaan hyvältä ja ennen kaikkea tosi terveelliseltä vaihtoehdolta! Raportoin myöhemmin miten kokeilu onnistui;)

Mikä on teidän kahvisuosikkinne? :)

I love coffee! Especially in the mornings but anytime of the day will do just fine ;). I know that I drink too much of it but just can´t decrease my coffee consumption. Coffee has by the way lots of health benefits when used reasonable amounts so it is easy to convince my self why should I take one more cup. :)

Here in KL we were forced to start enjoying instant coffee. I had my bias towards it but they have proved to be terribly wrong. Instant coffee is easy, tasty and still maintains the vital nutrients. We have tried to use organic coffee most of times and fortunately we were able to find organic instant coffee also. 

Coffee could be a great snack too! I have tried to even mix some protein powder in my coffee and it works surprisingly fine! I saw few days ago a stand in front of coffee shop that advertised avocado coffee. That should make a great snack also or what do you think?

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Jossu
    11.2.2015 at 11:23

    Suosikkini on ihan perus Moccamasterilla keitetty kahvi vaahdotetulla rasv.maidolla :P Päälle vielä vähän kanelia niin omnom

    • Reply
      monasdailystyle
      11.2.2015 at 12:46

      Kaneli on ihan parasta <3 :) Mä kyllä ripottelen sitä ihan jokapaikkaan :D Täällä ei oo löytynyt vielä luomukanelia mikä on sääli:/ Pitää melkein laittaa Suomesta tilaukseen, kun äiti tulee :D:)

  • Reply
    Siru
    11.2.2015 at 11:50

    Otitko muuten Suomesta jotain lisäravinteita esim. magnesiumia/ D-vitamiina mukaan vai syötkö niitä ollenkaan matkan aikana?:)

    • Reply
      monasdailystyle
      11.2.2015 at 12:27

      Mankkua ja probiootteja! :) Mankut loppu jo alku matkasta ja niitä tuli kyllä äkkiä ikävä :D Varsinkin kun täältä ei meinannut mistään löytyä! Oli vaan magnesium+kalsium yhdistelmävalmisteita. Nyt onneksi löydettiin viikko takaperin taas kunnon magnesiumia!! Probiootit loppui myös ja aloitettiin täällä nyt uudella merkillä. Pidettiin pieni tauko vaan välissä.
      Sinkin hankin myös täältä. Naama alkoi nimittäin kukkia sen verran mukavasti, että sinkki tuli tarpeeseen. Ja ihan vastustuskyvynkin takia. Pääsin orastavasta flunssastakin hyvin äkkiä kunnon sinkkitankkauksella;)
      D-vitskua en oo nyt syönyt lainkaan. Pohdin, että pitäis mennä varmaan mittauttamaan arvot ja sit miettiä ottaakko käyttöön vai ei. Omega kolmosia pitäs vielä hakea, mutta oon niistäkin nyt pitänyt taukoa samoin B vitskuista:)

      • Reply
        Siru
        11.2.2015 at 15:43

        Okei kiitti vastauksesta:)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *