18.5.2015

10 vinkkiä hiusten kasvatukseen

10-vinkkia-hiusten-kasvatukseen

Omat hiukseni ovat olleet aina pitkät. Muutaman kerran olen antanut kampaajalle luvan pätkäistä kutrit olkapäille asti, mutta melkein itkien haikaillut pidempien latvojen perään. Hiusten suhteen olen todella siis TODELLA tylsä. Pitkät luonnolliset hiukset ovat vain äärettömän helpot ja uskon pysyväni niille uskollisena vielä pitkään. On tainnut jäädä pinttymä pitkiin hiuksiin rakkaalta mummultani, jonka pitkiä kiharia kutreja aina pienenä ihailin <3

Täällä Malesian auringon alla ollessani olen huomannut, että hiukset ovat kasvaneet ennätysvauhtia. D-vitamiini on siis varmasti tehnyt tehtävänsä ja hyvä niin. Kaipaan nimittäin edelleen hieman lisää pituutta latvoille! Kaikenlaisia vinkkejä hiusten kasvamiseen on tullut testattua ja koitettua, joten laitetaan muutamia niistä jakoon mikäli siellä ruudun toisella puolella on muitakin, jotka ovat kasvamattamassa hiuksia.

1. Terveellinen ruokavalio

Terveellinen ja ravintorikas ruokavalio on ensisijainen asia myös hiusten suhteen. Sanotaan, että elämäntavat näkyvät nimenomaan hiuksissa, mutta hiukset reagoivat hieman viiveellä. Rajut laihdutuskuurit tai huonot elämäntavat tiputtavat varmasti hiukset päästä ja jäljelle jää ohut liru. Kannattaa siis nauttia päivittäin paljon vihreitä kasviksia, huolehtia hyviä rasvojen saannista sekä syödä riittävästi proteiinia sekä hyvien hiilareiden lähteitä. Kultainen keskitie tässäkin.

2. Vesi

Veden juonnin tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Moni juo auttamatta liian vähän vettä. Monesti mainitaan, että veden juonti auttaa pitämään ihon kunnossa, mutta se vaikuttaa myös hiusten hyvinvointiin. Juomalla riittävästi vettä turvaat, etteivät hiukset kuivu liikaa.

10-vinkkia-hiusten-kasvatukseen

3. Vältä jatkuvaa hiusten muotoilua kuumilla raudoilla

Kihartimet ja föönit kuivattavat hiuksia paljon. Mitä vähemmän hiuksia muotoilee kuumalla sen parempi. Kiharra hiukset kuuman raudan sijaan silloin tällöin leteillä tai sukkanutturalla, jonka voit kietoa hiuksiin yöksi.

4. Lisäravinteet

Tärkeintä on syödä monipuolisesti, mutta hiusten kasvua voi vauhdittaa myös syömällä kuuriluontoisesti biotiinia ja e-vitamiinia. E-vitamiinilla on vaikutusta myös ihon hyvinvointiin, joten siitä saat tupla hyödyn. Tsekkaa esim tämä*!

10-vinkkia-hiusten-kasvatukseen

5. Harjaa latvojen lisäksi myös päänahkaa

Hiusten harjaaminen on tärkeää takkujen välttämiseksi. Hanki hyvä harja, joka ei revi hiuksia liikaa ja muista harjata latvojen lisäksi myös päänahkaa. Tällä tavoin saat aktivoitua päänahan verenkiertoa ja autettua hiusten kasvamista.

6. 100% Arganöljy

Rakastan öljyjä ja olen niistä monesti blogissa höpissyt. Öljyt tekevät hyvää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Kaikkein tehokkain ja omassa käytössäni parhaimmaksi testattu öljy ulkoiseen käyttöön on 100% luomu arganöljy. Se tekee todella hyvää kuiville hiuksille! Tarkempi postaus arganöljystä löytyy täältä.

 10-vinkkia-hiusten-kasvatukseen

7. Kiedo hiukset yöksi löysälle letille

Pitkät hiukset kannatta sitoa aina yöksi kevyelle nutturalle tai letille. Aukinaiset hiukset hankautuvat tyynyliinaa vasten ja katkeilevat herkästi.

8. Älä ikinä koskaan käytä ponnareita, joissa on metalliosa

Metalliset osat ponnareissa ovat tappavia pitkille hiuksille ja saavat kutrit katkeilemaan samantien. Heitä kaikki ponnarit pois, joissa on metalliosia ja vaihda ne esimerkiksi “puhelinlankapompuloihin”.

9. Vältä tiukkaa ponnaria, joka on aina samassa kohdassa

Aina samassa paikkaa tiukalla oleva ponnari katkaisee hiuksia ikävästi ja hiusrajaan jää myös katkenneista hiuksista raja. Pyri käyttämään ponnaria ja kampauksia vaihdellen ja vältä mielellään super tiukkoja ponnareita.

10. Älä leikkaa hiuksia jatkuvasti!

Viimeinen mutta kaikkein tärkein! Mikäli haluaa, että hiukset kasvaa ei niitä kannata olla leikkaamassa joka kuukausi. Monesti kuulee sanottavan, että hiukset kasvavat nopeammin, kun niitä leikkaa säännöllisesti. Ainakaan omalla kohdallani tämä ei pidä laisinkaan paikkaansa. Irti siis saksista ja antaa hiusten kärsivällisesti kasvaa joka kuukausittaisen leikkuun sijaan;)

Siinä muutamia vippaskonsteja! Laittakaahan teidän parhaat kutrien kasvatusvinkit jakoon kommenttien puolelle!! :)

Laadukas Biotiini Strong Hair & Nail* valmisteen, jolla saa lisää vauhtia hiusten vahvistamiseen löytää täältä*! :)

My ten tips for longer hair:

 1. Eat healthy. What you eat affects you hair also
 2. Drink water.
 3. Avoid using hot straighteners or curlers frequently. May damage the hair.
 4. Take your supplements. For instance vitamin E is beneficial for strong and long hair.
 5. Instead of brushing just the hair remember to scrub you scalp also.
 6. Try 100% argan oil for your hair.
 7. Make a loose braid when you go to sleep. This prevents long hair for breaking during the night.
 8. NEVER use a ponytail tied with something with metal on it. Metal pieces are a true hair killers!
 9. Avoid using a tight ponytail always tied in the same spot.
 10. Do not cut your hair all the time. This is obvious. If you would like to have longer hair do not cut them!

You can find good biotiini products from here*! :)

Follow me BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

*adlinks

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Katsu
  18.5.2015 at 11:47

  Miksi biotiinia tulisi käyttää vain kuuriluontoisesti?

  • Reply
   monasdailystyle
   18.5.2015 at 16:26

   Mä oon henkkoht sitä mieltä, ettei mitään ravintolisiä kannata käyttää jatkuvalla syötöllä. Itselleni on ravintovalmennuksessa ohjeistettu, että on hyvä pitää välillä paussia ravintolisistä. Magnesium taitaa olla itselläni ainut ravintolisä, jota käytän säännöllisesti ympäri vuoden ja noh siitäkin täällä reissussa tullut välillä raukoja. Kaikkein optimaalisin tilannehan olisi jos saisi testattua kaikki vitamiinitarpeensa:) Toki biotiini on vesiliukoinen, joten riskiä että se varastoituisi kehoon ei pitäisi olla (korjatkaa joku jos olen ihan väärässä:) ) Ja ai niin noin ylipäänsä kannattaa olla tarkkana mitä/minkä merkin ravintolisiä syö – niissä on paljon eroja…

 • Reply
  Queen M
  18.5.2015 at 12:26

  Cocovin Opti-MSM (eli rikki) on mitä parhain apuväline ihon, nivelten ja hiusten hyvinvointia ajatellen. Itse olen sekoittanut aamuisin 2tl veteen, ja vaikutukset ovat olleet uskomattomat. Kuiva iho, naksuvat ja kipeät nivelet tipotiessään. Tämän lisäksi hiukset alkoivat kasvaa kovaa vauhtia. Harmi vaan, että muukin karvoitus kasvaa samaa vauhtia :D

  • Reply
   Sinii
   18.5.2015 at 12:51

   Haha! Itse aloitin jonkun aikaa sitten tämän msm-jauheen käytön.. ja tässä siis selitys tälle lisääntyvälle karvankasvun nopeudelle.. :D Inhottavaa :/

  • Reply
   monasdailystyle
   18.5.2015 at 16:34

   Hei TODELLAKIN!! Mahtavaa, että lisäsit tuon, multa unohtu kokonaan tuo ihmeaine mainitsematta:)
   Pitääkin heti ottaa itsekin kuuri alle, kun palataan Suomeen;)
   Ja jep kääntöpuolensa aina kaikella:D Tällä auringolla tuntuu olevan ihan sama vaikutus. Hiusten ja niiden lisäksi myös RIPSIEN kasvuun olen ollut kovin tyytyväinen, mutta muu setti sais kyllä jäädä matalaksi :D

   • Reply
    monasdailystyle
    19.5.2015 at 03:57

    Sinii,
    Hih :D Aina kaikella kääntö puolensa;D

 • Reply
  LeAnn
  18.5.2015 at 12:32

  Olipas osuva postaus jälleen. :) Juuri kävin kampaajalla ja pitkästä aikaa leikattiin latvoja. :)
  Minä en käytä juuri lainkaan fööniä tai suoristuarautaa/kiharrinta. Muutenkin on kuiva hius luonnonkiharoiden takia.

  • Reply
   monasdailystyle
   19.5.2015 at 03:59

   Ihan mahtavaa, jos tuli hyvään aikaan:) Välillä on tietty hyvä niitä latvoja leikata, mutta kun monesti kuulee, että joka kuukausi pitäis leikata:O
   Ja ah, onnekas sinä – luonnonkiharat on ihanat <3 :)

 • Reply
  mari pirhonen
  18.5.2015 at 15:05

  Olen käyttänyt Biotiinia ja msm jauhetta noin vuoden ja hiukset kasvaa aivan hurjaa vauhtia. Teippituuhennokset pitää siirtää kolmen viikon välein- oikeasti. Ihokin on tosi hyvä, kipeät ihonalaiset finnit ovat historiaa, tavan finnejä minulla ei ole koskaan ollutkaan.
  msm on siis aivan huipputuote
  -mari-

  • Reply
   monasdailystyle
   19.5.2015 at 04:00

   Ihan mahtavaa!!:) Mulla on kotona klipsipidennykset joita tykkään kovasti käyttää. Kesällä pääsee taas niiden kanssa pelaamaan;) Täällä ei olis mitään saumaa, kun tulisi niin järjetön hiki samantien paksulla fledalla :D

 • Reply
  Pinja
  18.5.2015 at 15:22

  Hyviä vinkkejä, oon todennut nää toimivaksi omalla kohdallanikin! Biotiiniä tekisi mieli kokeilla nyt kun kävin juuri vähän aikaa sitten napsaisemassa huonoja latvoja pois :D

  • Reply
   monasdailystyle
   19.5.2015 at 04:01

   Pinja sun hiukset on täydelliset <3 Voisit lahjoittaa hiukan tännekin;)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *