22.9.2015

Ideoita ja ajatuksia makkarin sisustukseen

mainoslinkkejä*

Syksyn myötä olen herännyt taas aivan uudella innolla kodin sisustamiseen. Suunnitteilla on yhtä ja toista pientä muutosta, mutta olen nyt  aloittanut makkarista. Päiväpeitolla ja petivaatteilla saa nopeasti ilmettä muutettua. Malesiasta kotiin palattuamme en ole huomannut käyttää meidän pellavalakanoita lainkaan ja havahduin niihin vasta noin viikko sitten, kun siivosin kaappeja ja lajittelin osan petivaatteista hyväntekeväisyyteen. Meillä on loppujen lopuksi todella vähän petivaatteita, mutta olen aina pyrkinyt panostamaan sellaisiin, joista todella pidän. Ja kaikkein eniten tykkään juuri pellavaisista lakanoista. Ne myös paranee vaan käytössä.

Ideoita makkarin sisustukseen

Pellavapussilakanasetti täällä*

Ideoita makkarin sisustukseenPitsikuvioinen päiväpeitto 

Päiväpeittoa vaihtamalla saa nopeasti ilmettä muutettua. Meidän makkarista löytyy päätyseinästä tehostetapetti, jossa on koukeroista kuosia. Siihen sopii kivasti lähes samaa kuviota ajava päiväpeitto, kun välissä on kokonaisuutta hillitsemässä tasavärinen sängynpääty. Toisaalta voisin hyvin jossain vaiheessa maalata koko päätyseinän kokonaan valkoiseksi ja vaihtaa sängynpäädyn “muhkeampaan” versioon, esim Elloksen malli on ihana!!:)

Meidän uuden sängyn hankinta päätyi siihen, että vaihdoimme toisen patjoista todella kovaan patjaan. Koko sängy sai ihan uuden fiiliksen vaikka vaan toinen puolista vaihtui. Ennen sängyn keskelle tuntui uppoavan, mutta nyt setti pysyy kasassa. Paremmat yöunet siis tuli saman tien patjan vaihdon jälkeen. Sängyn vaihto on toki vielä edessä, mutta toistaiseksi pelkällä patjan vaihdolla taisimme saada muutaman vuoden lisää käyttöaikaa tälle sängylle:) Hyvä niin!

Tekstiilien vaihdon lisäksi suunnittelen makuuhuoneeseen työpöytää ja työpistettä. Teen tällä hetkellä työt keittiönpöydällä ja se tuntuu välillä hankalalta. Toisaalta makkarissa töiden teko ei ole se paras vaihtoehto, mutta kaksiossa ei kovin paljon ole vaihtoehto. Jossain vaiheessa pohdin, että olisin tehnyt olohuoneen puolelle sohvan viereen työpisteen, mutta siitäkin ideasta olen jo luopunut.

Makkarin työpisteen pitäisi toimia samalla meikkipöytänä, joten haluan ehdottomasti mega suositun Ikean Alex laatikoston työpöydän viereen tai alle! Se on ihan must. Sinne saa kaikki meikit ja putelot täydelliseen järjestykseen;) Työpöydän pitäisi olla mahdollisimman kevyt ja ilmava. Tykkään hurjasti Charin pöytäsysteemistä, (vilahtaa hänen uusimmassa postauksessaan täällä) jossa hän on yhdistänyt pukkijalat vanhan oven kanssa. Aivan ihana idea. Jotain vastaavaa voisin kuvitella meidän makkariin. Työpisteen pitää myös olla mahdollisimman valoisa, joten lamppuja pitää hankkia makkariin lisää. Nyt huoneesta löytyy pelkät yöpöydän lamput (olen saanut Muurlan lasista). Tykkään niistä ihan hurjasti, mutta työtilaan tarvitaan lisää lightia, jotta siinä pystyy kuvaamaan videoita ja muutenkin ei tarvitse tihrustella pimeässä.

Näitä sisustus suunnitelmia on aina kiva tehdä ja puntaroida. Ihanien blogien lisäksi Pinterest on tietysti aina ahkerassa käytössä;)

Mitkä on teidän sisustusvinkit syksyn varalle? Onko siellä muita, jotka tykkää vaihtaa tekstiilejä vuodenaikojen vaihtuessa?:)

Ps. Käykää kurkkaamassa aamulla julkaistut sporttiasukuvat! :)

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Outi Karita
    24.9.2015 at 19:28

    Mä tykkään vaihtaa tekstiilejä ja joitain pieniä sisustusjuttuja, erilaisia somisteita ym. vuodenaikojen mukaan. Aiemmin vaihdoin verhot vuodenaikojen mukaan, mutta vielä en ole raaskinut tähän uuteen taloon hankkia useampia verhoja, ensimmäiset kun maksoi niin paljon :P Meillä on siis aika korkea huonekorkeus ja ainakin olohuoneen, melkeinpä keittiönkin ikkunoihin verhot on teetettävä ja kun itse en ole mikään ompelja, niin… Nyt tekisi kyllä mieli hankkia verhovaihtareita kovasti ja yhdeltä ystävältä sainkin jo itseasiassa keittiöön kapan jota hän ei enää käytä, tässä syksyn edetessä aionkin sen vaihtaa ikkunaan :)

    • Reply
      monasdailystyle
      24.9.2015 at 20:40

      Mulla aivan sama homma! Oon miettinyt, että mielummin kokonaan ilman verhoja ja jos päädytään laittamaan niin sit pitää kerralla olla sellaset, et menee aina :D Tota huonekorkeutta, kun on täälläkin aika reippaasti…

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *