18.1.2016

Terveellisen ruokavalion valinnoista ja yksilöllisyydestä

* Kaupallinen yhteistyö: Lejos, Blue Diamond Almonds *

Mantelimaito on kuulunut jo pitkään osana omaa ruokavaliotani, joten olin kovin iloinen yhteistyöstä  Almond Breeze -juomien kanssa, joiden mantelit tulevat heidän omilta viljelyksiltä Kaliforniasta. Nämä mantelimaidot ovat ihanan makuisia ja ovat voittaneet myös makutestejä:)

Yhteistyön ensimmäisessä osassa pohdin yleisesti omia terveellisen ruokavalion valintoja ja sanon myös sanasen yksilöllisyydestä.

Almond-Breeze1.7Almond-Breeze

Erilaiset trendit voivat usein ohjata monen syömistä. Pyrin itse panostamaan nimenomaan yksilölliseen ja mahdollisimman monipuoliseen ruokavalioon. Jos viime vuonna gluteenittomuus oli suuressa nousussa niin tänä vuonna varmasti tulee päätään nostamaan vegaanius, josta nyt jo keskustellaan paljon sosiaalisessa mediassa. Minusta on hyvä, että terveelliset ruokavaliot nousevat trendeiksi, eikä enää innostuta (eihän?) muutaman viikon tuoremehupaastoista tai kaalikeittodieeteistä. Kannustan kuitenkin poimimaan trendeistä inspiraatiota sen sijaan, että alkaa orjallisesti noudattamaan jotain tiettyä tapaa syödä ilman, että tietää kyseisen tavan sopivan itselleen.

Almond-Breeze1.2

Vegaanien ajatusmaailma on minusta äärimmäisen hyvä ja kasviperäisestä ruokavaliosta on hyvä jokaisen ottaa mallia. Meitä on kuitenkin moneen lähtöön ja on hyvä muistaa, että se mikä sopii jollekin toiselle ei välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto itselleen. Tällä tarkoitan sitä, että enenevässä määrin monella on allergioiden lisäksi erilaisia yliherkkyyksiä tai muita terveydellisiä ongelmia taustalla, jotka tulee aina ottaa huomioon ruokavaliota suunnitellessa.

Minulle monipuolisuus ja oman kehon kuuntelu ovat niitä tärkeimpiä hyvinvoinnin kulmakiviä ja oman ruokavalion perusteita. Se on kuitenkin fakta, että kasvispainotteinen ruokavalio edistää varmasti jokaisen hyvinvointia. Muutaman viikon tai kuukauden vegaani- kokeilu ei tee huonoa kenellekään. Itse innostun vegaaniuden tuomista monipuolisista ruoanlaittomahdollisuuksista. Kasvisruokavalio ja erilaiset kasvisreseptit inspiroi käyttämään vihanneksi, kasviksia, hedelmiä ja pähkinöitä entistäkin monipuolisemmin.

Almond-Breeze1.3

Tällä hetkellä olen kiitollinen, että saan nauttia terveestä vatsasta ja vastustuskykyni on noussut huimasti, jos verrataan muutaman vuoden takaiseen aikaan. En kiellä itseltäni mitään, mutta pyrin arjessa tekemään valintoja, joiden tiedän edistävän minun hyvinvointia ja joiden tiedän sopivan minun keholleni. Näin toimiessa voin silloin tällöin halutessani syödä jotain sellaista, joka ei välttämättä ole terveellisin vaihtoehto. Olen myös kokenut, että oikeita valintoja tehdessä ei todellakaan aina tarvitse tinkiä mausta!

Yksi minun arkinen valinta hyvinvointiani edestämään on juuri mantelimaito tavallisen maidon sijasta. Minulla ei ole laktoosi-intoleranssia, mutta maitotuotteet aiheuttavat itselleni helposti iho-ongelmia, turvotusta ja tukkoisuutta. Mantelimaito sopii sekä vatsalleni että pitää ihoni kirkkaana. Toki kohtuus kaikessa, myös mantelimaidon käytössä. Kahvilassa ollessani voin kyllä juoda kahvin normaalin maidon kanssa, mikäli mantelimaitoa ei ole saatavilla.

Almond-Breeze-1.4

Mantelimaito on terveellinen ja myös kevyt vaihtoehto, joka myös maistuu hyvälle. Itse käytän mantelimaitoa päivittäin aamulla kahvin joukossa sekä banaanipannareissani. Sen lisäksi käytän mantelimaitoa viikottain muussa ruoanlaitossa. Mantelimaitoon tehty hirssi- tai kvinoapuuro on yksi suosikeistani. Smoothiet puolestaan saavat siitä ihanan pehmeyden. Lisään mantelimaitoa smoothien joukkoon, kun haluan varmasti hyvän ja “täyteläisen” lopputuloksen.  Tykkään myös tehdä mantelimaitoa itse, mutta arkena viitseliäisyys siihen riittää vain harvoin.

Almond-Breeze1.5

Suosittelen kokeilemaan mantelimaitoa mikäli, et ole pähkinöille allerginen, mutta kärsit laktoosivaivoista tai epäpuhtaasta ihosta ja kaipaat maidon tilalle jotain korvaavaa tuotetta. Toki se on hyvä tapa saada myös vaihtelua vaikka maitoa voisikin juoda. Mantelimaidon terveydelle hyödylliset ominaisuudet lisäävät hyvän ruokavalion monipuolisuutta. Mikäli on tottunut tekemään joka aamu puuron maitoon, virkistää kummasti kokeilla myös mantelimaitoa. Muistutan siitä ihanasta kvinoapuurosta;)

Laihduttajille ja keventäjille mantelimaito on puolestaan loistava tapa samalla nauttia hyvästä mausta, mutta kevyesti. Suosittelen valitsemaan maustamattoman ja sokeroimattoman version, joka on todella kevyt ja sopii niin kahvin joukkoon, kuin ruoanlaittoonkin.

Itse olen käyttänyt pitkään nimenomaan maustamatonta mantelimaitoa, mutta pääsin nyt yhteistyön tiimoilta testaamaan uutta Barista Blend -mantelijuomaa, joka sopii kuumiin kahvijuomiin. Se nousikin heti suosikikseni ihanan pehmeän koostumuksen ja maun puolesta. Barista Blend jää ehdottomasti vakkarikäyttöön erityisesti viikonlopun kahvihetkiin, kun haluaa juoman olevan super hyvää. Siitä lisää vielä myöhemmin! :)

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    jenni
    19.1.2016 at 15:08

    Hei! Muistaakseni jossain vaiheessa kerroot kahden naisen pitämästä matkailublogista, kertoisitko uudelleen blogin nimen? Kiitos!

  • Reply
    Minna
    22.1.2016 at 13:12

    Harmi vaan etta tassakin mantelimaidossa on carrageenia … itse suosittelisin kayttamaan sellaista missa carrageenia ei ole (mutta niiden loytaminen on vaikeaa).

    • Reply
      Blue Diamond
      28.1.2016 at 15:39

      Heippa Minna. Kiitos kommentistasi. Blue Diamondin Almond Breeze -juomien resepti tulee uudistumaan tänä keväänä. Uudessa reseptissä karrageeni on korvattu gellaanikumilla. Karrageeni on Eviran hyväksymä ja erittäin yleisesti elintarvikkeissa käytetty lisäaine. Toivottavasti uudistuneet Almond Breeze -juomamme maistuvat sinulle! :) Mukavaa alkanutta vuotta! terveisin, Blue Diamondin väki

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *