17.2.2016

Video: Pohdintaa työnteosta ja unelmaduunista

Huomenta ja ihanaa keskiviikkoaamua kaikille <3 Täällä ollaan nyt toista päivää nuhanenänä. Vastustuskysy selvästi ottanut pienen iskun, mutta eiköhän se korjaannu taas pian, kun pääsee asettumaan arkeen. Ja toisaalta hyvä, että säästyy pelkällä nuhalla. Sitä, kun on kuullut nyt vaikka mistä liikkeellä olevista taudeista.

Mutta nyt videon pariin taas! Nimittäin tällä kertaa pohdin videolla työntekoa. Ihana kolleegani Sara kirjoitti jo muutama viikko sitten aiheesta. Laittakaahan teidän ajatuksia kommenttiboksiin! :)

Kuullaan pian taas <3

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Elli
  17.2.2016 at 09:03

  Jaa-a.. Siihen haen kovin vastausta. Välillä tuntuu että kunpa ei tarvitsisi tehdä töitä lainkaan vaan voisi tehdä hyväntekeväisyyttä ym. Aiotko muuten itse nyt pitää opiskelupaikkasi vai jääkö opiskelu muuton myötä?

  • Reply
   monasdailystyle
   17.2.2016 at 09:45

   Näillä näkymin lopetan yliopiston kokonaan kesken. Ja haen sitten kokonaan uudestaan, joskus jos sellainen fiilis tulee :)

 • Reply
  Outi Karita
  17.2.2016 at 12:40

  Ihana videopostaus!!!!
  Mä oon niin samaa mieltä siinä, että pitää arvostaa sitä mitä tekee nyt ja pitää hoitaa se työnsä tai opintonsa kunnolla! Välillä mietin että kun sais esim. kaikille tuöharjoittelijoille tämän tarttua, vaikket kokisikaan juuri tämän työn olevan juuri sun juttusi, niin pyri ottamaan kaikki silti irti mitä harjoittelustasi saat, siitä on takuulla hyötyä!

  Mulla on useampikin työ tällä hetkellä. Päätyö lastentarhanopettaja ja tykkään todella paljon tästä työstäni, must on ollut todella hienoa löytää työ jonka koen olevani itseäni varten. Tätä alaa haluan myös lukea lisää, koska haluan yksinkertaisesti kehittää itseäni ja pystyä hoitamaan työni entistä paremmin, jolloin mä itsekin saan enemmän iloa työstäni.
  Teen myös jumppaohjauksia, jotka toimii ihanasti harrastuksen ja työn yhdistämisenä, ihan huippua!
  Uusin duunini onkin sitten Party Lite konsultin työt, jotka on saanut ihan huikean startin, oikeastaan olen ihan pyörällä päästäni tästä startista ja on ihan mun juttuni tämäkin!

  Mä oon tehnyt myös jos jonkinlaista työtä ja lähihoitajaksi valmistuessani kauan aikaa sitten olin sitä mieltä etten koskaan tulisi olemaan päiväkodissa töissä vaan kuinkas onkaan käynyt :D mä myös salilla pacetuntien ohjaukset aloittaessani aattelin etten koskaan osaisi vetää mitään jumppaohjausta, koska en uskonut rytmitaitoihini, never say never, täytyi taas todeta. Pitää vaan uskoa ja luottaa itseensä ja rohkeasti kokeilla, yrittää, epäonnistuakin ja opetella!

  Tulipa paljon tekstiä, ehkä täytyy tehdä omakin postas :D

 • Reply
  Krisse
  17.2.2016 at 13:47

  syvä myötähäpeä sua kohtaan ja varsinkin tuo videon alku! kuinka aina otat jonkun sun “idolin” ja kopioit häntä kirjaimellisesti( videolla siis marie forleo) vaikka tuossakin videolla näkyy kilometrien päähän kuinka feikkiä toi sun toiminta on eikä ollenkaan sua. Miksi et voisi olla vain omaperäinen sinä?

  • Reply
   monasdailystyle
   17.2.2016 at 18:59

   Voi Krisse hyvä, jos blogini aiheuttaa sinulle huonoa oloa ei missään nimessä kannata itseään sillä kiusata.
   Toivon sulle kaikkea hyvää <3

   • Reply
    tt
    17.2.2016 at 20:44

    Mun mielestä taas oli ihanan energinen video :)

 • Reply
  Nina
  17.2.2016 at 14:19

  Hyvä videopostaus Mona!
  Olen ehdottomasti samaa mieltä, nykyään voi tosiaankin olla monta eri työtä yhtä aikaa kun vain itsekin muistaa pysyä aktiivisena oman alansa edustajana :) nämä vanhat entisajan työmallit putoavat pikkuhiljaa pois ja työsuhteetkin lyhenevät, uskoisin että useat meidän sukupolvea edustavat ehtivät tehdä just koko työuransa aikana sen 20+ eri työtä! Hyvää loppupäivää :)

  • Reply
   monasdailystyle
   17.2.2016 at 19:00

   Niinpä :) Ja tärkeintä löytää jokaisesta tilanteesta hyvät puolet ja kurkottaa omia haaveita kohti :)
   Mahtavaa viikon jatkoa sinne!! :)

 • Reply
  k
  17.2.2016 at 18:37

  Joo ihan hienoa, että töitä voi tehdä netissä siellä missä on, mutta kaikilla aloilla se ei vaan tulevaisuudessakaan onnistu. Vai mites ne julkisten paikkojen siivous sieltä netin kautta hoituu tai potilaiden etäleikkaus?
  Nykyään työ on muuttuunut pätkätöiden sillisalaatiksi, joo ihan hienoa, jos halua itse päättää meetkö tänää töihin, mutta taloudellisesta kannalta hyvin epävarmaakin. Lisäksi on edelleen aloja, jossa arvostetaan sitä, että on vaikka se kymmenisen vuotta työkokemusta juuri siitä jutusta ja kaiken maailman työsopimusten ja kokemusten sillisalaattia ei katsota hyvällä. Nuorilla toki on hyväksi etsiä sitä omaa alaa monenlaisten työkokemuksien kautta, mutta kun ne vakituiset työt katoaa monelta alalta ja huomaat tekeväsi kaiken maailman sillisalaattia aikuisten oikeasti maailmasssa, niin en nyt sanoisi, että se on pelkästään hyvä asia ja sitä ei siiinä aikuisten oikeasti maailmassa aina hyvällä katsota. Nykyään korkeakoulututkinto tai kaksikaan ei ole tae hyvä palkkaisiin töihin, ellei sitten ole lääkäri. Lisäksi nykyään on ihan tavallista, että kouluttaudut elämäsi aikana useampaankin ammattiin: ammatti ei vastannut odotuksia, töitä ei ole tai terveys ei kestänyt. No ehkä bloggaajana ei tarvi? Tai tarvi edes mitään tutkintoa? Mutta niin kun mainitsit ne oikeat työt, niin moniin ns. oikeisiin töihin tarvii, itse asiassa se on ihan ymmärrettävää.

  Voihan sitä sanoa, että kaikki työt on yhtä arvokkaita, mutta jos ajatellaan palkkausta, niin ei ole. Kuitenkin mielestäni on oikein, jos koulutustaso ja työn vaativuus näkyy palkassa. Kaikki työ ei ole yhtä vaativaa. Riippuu tietysti puhutaanko nyt fyysisesti vai älyllisestä vai psyykkisestä haastavuudesta. Mutta koska olemme erilaisia, niin toiselle se, mikä toisesta on tylsää ja yksitoikkoista on jopa vaativaa ja hauskaa. Toiset taas tarvitsee toisenlaisia haasteita. Kyllä maailmassa tietysti töitä riittää, se mistä on pulaa on niistä jotka haluaa maksaa siitä palkkaa.
  Jaksat aina mainostaa kiitollisuudesta. Totuus on kuin vanha sanonta kiittämättömyys on maailman palkkaa. Tämän olen työssäni monesti havainnut.

 • Reply
  Johanna
  17.2.2016 at 19:36

  Ihanaa, että oot alkanut tekemään videoita. Niistä huokuu aito positiivisuus ja oikea elämän asenne. Muistuttaa hyvin myös itseä kuinka sitä valittaakaan pienestä kun pitäisi arvostaa sitä mitä just nyt tällä hetkellä on. Ja jään innolla odottamaan uusia videoita kun pääset muuttamaan myös uuteen maahan. Kovasti tsemppiä sinne! :) Ainiin ja piti sanoa, että susta tulis hyvä motivaatio puhuja, näkisin sut niin sellasena!! :)

 • Reply
  Hikikinkku
  17.2.2016 at 20:59

  Heii! Pakko kysyä millä muokkaat sun videot? Revin pelihousuja kun mun rakas pieni moviemaker ei suostu muokkaamaan järkkärillä kuvattuja videoita :D

 • Reply
  iina
  18.2.2016 at 12:57

  Ihanan ilonen ja inspiroiva video! Tästä jäi hyvä fiilis :) lisää näitä!!

  Omaa unelmaduuniani en tiedä vielä, vaikka tosi moni juttu kiinnostaa. Onneksi oon vasta nippanappa parikymppinen opiskelija, joten tässä on aikaa vielä miettiä! Jossain kuulin hyvän vinkin, että jos et vielä tiedä mitä haluat tehdä, tee kaikkea. Niinpä siis koitan kokeilla kaikkea mahdollisimman monipuolisesti, josko se oma the juttu sieltä löytyisi. Tällä hetkellä oon kiitollinen mun opinnoista sen takia, koska ne on superkiinnostavia ja rakastan sitä, että mun aikataulut on tosi vapaat. Voin opiskella kuukauden kovemmin ja lähteä sit vaikka viikoks reissuun! Tykkään myös siitä tunteesta, kun opin uusia juttuja :)

  Kun mainitsit noista sijoituskirjoista, onko sulla jotain hyviä vinkkejä? :) oon muutaman perusopuksen lukenut ja aihepiiri kiinnostaa kovasti!

 • Reply
  siiri
  18.2.2016 at 13:42

  Ihana video! Jotenkin niin paljon niitä ajatuksia joita itse päässään pyörittelee tässä tän hetkisessä elämänvaiheessa & työssä.
  Jokainen työ tosiaan on omalla tavallaan arvokasta, eikä se mun mielestä ole sidoksissa siihen pyörisikö maailma ilman sitä tai pärjäisinkö juuri minä ilman sen ammatin harjoittajia.

  Tässä mun tän hetkisessä työssä oon tavannut ja tutustunut ihan huikeisiin ihmisiin, jotka ei välttämättä muuten olisi mun elämääni tulleet :-)<3 Lisäksi oon oppinut pidempää pinnaa, itsevarmuutta ja sosiaalisiataitoja (joita on kyllä jo edelliset työni opettaneet, mutta sosiaalisiataitojakin on erilisia ja niitä ei mun mielestä koskaan voi hallita liian hyvin!). Eli vaikka täm' onkin jonkinlainen välietappi niin todella arvokas kokemus.

  PUS xx

 • Reply
  Annn
  18.2.2016 at 17:45

  Hei, luin aiemmin että olet muuttamassa Puolaan. Onko muutto jo kohta käsillä? :-) Jännittävää. Oletko käynyt siellä aiemmin missään kaupungissa? Kävin tammikuussa Varsovassa ja tykkäsin kovin. Blogissani kuvia sieltä:)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *