4.7.2016

Ulkomailla vuokra-asumisen ensimmäinen ällötys

Ollaan nyt asuttu kahdesti kalustetussa asunnossa. Erona näillä kerroilla on ollut kalusteiden ikä. Malesian asunnon kalusteet olivat täysin uudet ja avasimme itse ne muoveista. Krakovan asunnossa kalusteet oli valmiina jo käytettyjä. Kaikki kalusteet olivat kyllä hyvässä kunnossa, mutta yksi kaluste on ällöttänyt minua alusta asti. Nimittäin sänky! :D

bedroom

Tokihan hotelleissa tulee aina nukuttua sängyssä, jossa on miljoona muutakin nukkunut, mutta nyt kun tällaisessa sängyssä pitää nukkua joka yö niin asia on alkanut ärsyttää. Ensinnäkin meidän sängyn patjat ovat selkeästi aikansa nähneet ja ne pitäisi vaihtaa. Toiseksi kuvittelen niiden olevan täynnä muiden ihmisten ihoa ja rasvaa ahkerasta imuroinnista huolimatta :D Menin vielä lukemaan tämän artikkelin ja vahvistin aavistuksiani.

Nyt siis pohdinkin miten ilmoittaa kauniisti vuokranantajalle, että tahdomme uuden sängyn! :D Tällaiset asiat ovat kovin yksinkertaisia Suomessa, kun kaikilla on omat huonekalut, mutta toisin on, kun vuokraa valmiiksi kalustetun asunnon….

Hmmm…. Löytyykö teiltä vinkkejä miten lähestyä vuokranantajaa tämän aiheen tiimoilta? :D

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    kameli
    4.7.2016 at 23:13

    Itse ostaisin uudet, jotta saisin sellaiset kuin haluaisin. Jättäisin sitten vaikka asuntoon kotimaahan joskus palatessa, olisivathan ne siinä vaiheessa jo palvelleet useamman vuoden. Me olemme asuneet ulkomailla sekä kalustetuissa asunnoissa että vieneet omamme mukanamme (tai muuttofirma on siis hoitanut pakkauksen ja kuljetuksen). Molemmissa on puolensa. Nykyiseen asuinmaahan ei olisi ollut järkevää lähteä kuljettamaan tavaroita, sillä olisivat maanneet tullissa todennäköisesti yli vuoden.

    • Reply
      Mona
      5.7.2016 at 08:47

      Uusien patjojen ostamista olen itsekin miettinyt, mutta silti pitänee ilmoittaa vuokranantajalle, koska täällä ei kyllä ole mitään paikkaa/varastoa mihin laittaa nuo vanhat… Eli pitää pyytää lupa heittää ne pois tai pyytää hakemaan ne itse pois… Mutta kaipa sen luulisi onnistuvan :D
      Ja ooo mihin ootte muuttamassa?? Miks tavarat olis niin pitkään tullissa?:O Ihan siis omaa uteliaisuuttani kyselen;)
      Mä kyllä muuten myös elättelen toiveita, että ihan muuttofirman kanssa muutetaan seuraavalla kerralla, jos joskus muutetaan.. Tuo pelkkä matkalaukkujen kanssa muutto kun ei ollut järin hääviä :D

  • Reply
    Karoliina
    5.7.2016 at 01:29

    Hei,

    Täällä Ranskassa vuokralaiset ostavat aina uuteen asuntoon muuttaessa sänkyyn oman hypo-allergisen patasuojan. Ne ovat täällä niiin yleisiä että hinnat menevät siinä 8 ja 20 euron välissä. Ainoana miinuksena näistä patjasuijista sanoisin, että ovat hieman hiostavia, sillä patjanpuoli on bakteerien läpäisemätöntä muovia. Mutta uskon tämänkin suhteen laadun nousevan hinnan mukana.

    Ei ehkä ideaalein ratkaisu lässähtäneeseen patjaan, mutta ainakin saat rauhalliset yöunet tietäen, että edellisten bakteerit ei pääse kutittelemaan.

    • Reply
      Mona
      5.7.2016 at 08:50

      Hei loistava idea!!! Itseasiassa ihan perus uuden petarin ostoa pohdin myös, mutta hitsit noi vanhat patjat on kyllä tosiaan niin huonot, että ei oikein riitä enää pelkkä petarikaan. Mutta alkuun tollanen patjasuojus on kyllä loisto idis!! Miten ei tullut edes mieleen:O Kiitos siis paljon vinkistä!! :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *