6.9.2016

Pieniä muutoksia, jotka auttavat elämään positiivisemmin

Kiire ja stressi ovat usein monella syynä siihen, että arki tuntuu tahmealta ja negatiiviset asiat valtaa mielen. Itse huomaan, että hyvin pienillä teoilla on kuitenkin valtava merkitys siihen, että kaikki ympärillä tuntuu paljon miellyttävämmälle ja on helpompi nähdä asioiden positiiviset puolet. On kuitenkin fakta, että positiivisella asenteella porskuttaminen on huomattavasti mukavampaa, kuin ainainen valittaminen.

Pink skirt, Zara

Keräsin tähän vinkkinä 5 asiaa, jotka vaikuttavat merkittävästi omaan elämääni ja jotka lisäävät positiivisuutta ympärilläni.

1. Hymyile enemmän

Mitä enemmän hymyilen sen paremmin voin. Mitä enemmän hymyilen sen enemmän vedän puoleeni hyviä asioita. Kokeile! Hyvä tapa tavata uusia mielenkiintoisia ihmisiä on istua kahvilassa ja HYMYILLÄ vastaantuleville. Harvoin hymyyn jätetään vastaamatta hymyllä. Iloiset ja hymyilevät ihmiset herättävät kiinnostusta ja tunteita.

2. Älä provosoidu. Joskus on syytä vain jättää asiat huomioimatta.

Jokaisella on oma tarinansa ja se ei aina välttämättä tule kuulluksi tai esille. Toisen ikävät sanat tai oudolta tuntuvat yhteydenotot voi kertoa tämän omasta huonosta olosta. Ei siis kannata provosoitua ja lähteä taisteluun ihmisen kanssa, jolla ei ole mitään hyvää sanottavaa. Joskus on ihan ok jättää asiat täysin huomioimatta ja antaa niiden mennä omia menojaan. Ystävällinen tulisi aina olla kaikille, mutta kaikkea ei tarvitse sietää. Joskus kannattaa vain lähteä pois paikalta ja olla kiinnittämättä mitään huomiota. Oma olo ja energia pysyy näin paljon parempana. Kovaan väittelyyn ja puolustamiseen lähtiessä usein saa itselleen vain huonon fiiliksen.

3. Keskity näkemään kaikessa aina hyvää.

Vaikka asiat tuntuisi, joskus menevän täysin penkin alle pyri aina löytämään jokaisesta tilanteesta jotain hyvää. Se ei aina ole helppoa, mutta helpottaa myös ikävien asioiden käsittelyä. Minulla on tullut tavaksi haastaa itseni aina silloin, kun huomaan ajattelevani jostain ihmisestä jotain huonoa. Jos esimerkiksi vähättelen tai pidän, jonkun tekemistä jotenkin huonona esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, pakotan itseni löytämään tästä nopeasti jotain hyvää ja pohdin oliko vähättely kuitenkin ajatus vain jostain puutteesta itsessäni. Kasvattaa itseään valtavasti, kun oppii heittämään negatiiviset ajattelut muista syrjään ja katsookin sen sijaan itseään peiliin.

4. Keskity omiin vahvuuksiin, älä heikkouksien etsimiseen.

Meillä naisilla varsinkin on monesti tapana etsiä itsestämme vikoja ja oikein mässätä mielessämme niillä. Aina, kun huomaan moittivani itseäni jostain pysähdyn, hengitän syvään sisään ja muistutan itseäni, että en saavuta mitään upeaa elämässäni moittimalla itseäni. Meillä jokaisella on varsin kallisarvoinen elämä ja sitä ei todellakaan kannata käyttää omien heikkouksien löytämiseen, ellei sitten tarkoituksena ole aloittaa niiden päämäärätietoinen kehittäminen. Heikkouksien sijaan kannattaa itseään päivittäin kiittää niistä asioista, joissa on hyvä ja joita rakastaa tehdä.

5. Omaksu jatkuvan oppimisen asenne. Kehitys lisää tyytyväisyyttä.

Elämä on yhtä oppimista. Mitä enemmän annan itselleni mahdollisuuden oppia uutta sen tyytyväisempi olen. Oli oma oppiminen sitten pientä tai suurta niin jokainen askel kohti uuden oppimista lisää positiivisuutta elämässä. Opi löytämään asiat joita rakastat arjessa ja pyri kehittymään sekä olemaan parempi versio itsestäsi. Onnistuminen luo tyytyväisyyttä ja auttaa löytämään uusia asioita elämässä. Uuden oppimisen kautta saa myös valtavasti uusia mahdollisuuksia.

Pink skirt, ZaraPink skirt, ZaraPink skirt, ZaraPink skirt, Zara

Pictures, Eetu Visuri / edited by me

Shoes, H&M (similar HERE)
Skirt, Zara (similar HERE, HERE, HERE & HERE)
Shirt, Zara (similar HERE)
Bag, Mulberry (similar HERE)
Sunglasses, D&G (similar HERE)
Watch, Michael Kors (HERE)
(*giweaway/adlinks)

” It doesn’t matter what others are doing. It matters what you are doing. “

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    alisaelisabet
    6.9.2016 at 11:42

    Tätä tekstiä kaipasinkin luettavaksi aamuisen hermoromahduksen ja kiukkuraivon jälkeen. Mutta nyt on jo ihan ICANDOIT-fiilis. Kiitos Mona <3 ja ihanat kengät!!!

  • Reply
    Hanna
    6.9.2016 at 15:52

    Asukokonaisuus on omaan silmääni täysi kymppi! Kiitos näistä viidestä vinkistä. Osa niistä olikin itselleni jo tuttuja, mutta näistä saa mielestäni aina puhua. Ovat todella tärkeitä asioita :)

  • Reply
    Kirsi
    6.9.2016 at 18:21

    Hieno kirjoitus !

  • Reply
    Pinja
    6.9.2016 at 23:45

    Nää jutut on kyllä ehdottomasti auttaneet muakin positiivisemmassa ajattelussa! Erityisesti hyvän näkeminen kaikessa ja omiin vahvuuksiin keskittyminen on olleet aika ratkaisevassa asemassa omalla kohdallani :) Ja hei vautsi mitä kuvia, aivan upeita! xx

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *