8.2.2014

Tutustumassa korujen valmistukseen

Torstaina Helsingin reissu alkoi Costumen toimituksen kanssa erittäin mielenkiintoisella vierailulla Kalevala Koru tehtaalla. Pääsimme tutustumaan alansa Suomen suurimman yrityksen toimintaan ja korujen valmistukseen.

Kalevala korut symboloivat itselleni perinteitä, laatua ja ajattomuutta. Ensimmäisenä koruista minulle tulee mieleen rakas isoäitini, jonka kädestä löytyy aina juhlissa Kalevalan rannekoru sekä sormus. Itselläni on myös rippilahjaksi saatuja Kalevala Koruja, jotka ovat juuri ajattomia ja monikäyttöisiä koruja niin juhlissa, kuin arjessakin!:) Korut myös muistuttavat aina antajastaan ja ainakin itselleni tulee omista lahjaksi saaduista Kalevala koruista hurjan hyvä mieli aina:) Terveiset ihanalle ja aurinkoiselle Anitalle <3:)

Saimme kiertää tehtaalla ja nähdä Sepät itse työssään. Aikaisemmin en juuri ollut ajatellut miten korut valmistuvat. Jotenkin olen ehkä kuvitellut niiden vain ilmestyvän kauppojen hyllyille:D Moni varmasti kuvittelee korujen tulevan liukuhihnalta, mutta toteutus on kyllä kaikkea muuta. Työvaiheita on todella paljon. Korujen valmistuksesta löytyy video täältä.

Kierroksen päätteeksi saimme nauttia vielä herkullisen lounaan.

Kahvien lomassa ihastelimme vielä upeita mallistoja ja kyselimme kaikkea mahdollista niin malleihin kuin korujen valmistukseenkin liittyen.

Tämän kevään odotetuin juttu Kalevalta on varmasti ollut Tintti korut! Nämä suloiset korut kyllä piristävät asua kuin asua pirteillä väreillään ja leikkisyydellään!:) Itse ihastuin erityisesti tuohon valkoiseen – mihinkäs muuhunkaan;)

Kalevala Koru tehtaalla vierailun lisäksi oli mahtava nähdä pitkästä aikaa meidän Costumen upeaa toimistusta <3 :) Ihan liian harvoin ehtii käydä toimistolla tai muissa yhteisissä tapauksissa. Meidän mega tyylitaituri Johanna oli juuri palannut Tukholman muotiviikoilta ja seuraavat reissut jo kolkuttaa ovella!!:)

Kiitos vielä Kalevala Korulle vierailusta!:)

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Jaana
    9.2.2014 at 09:34

    Olipas kiinnostava postaus. Pronssiset Kalevalakorut oli todella isossa nosteessa 90-luvulla ja itselläni on tosi paljon näitä

  • Reply
    Jaana
    9.2.2014 at 10:46

    Mun puhelin kenkkuilee taas….pitkän kommentin laitoin ja siitä tuli vain yksi rivi…..hmph!

    Mulla oli ja on edelleen isot kasat pronssisia KalevalaKorun riipuksia, korvakoruja ja sormuksia. Harmi, etteivät ole hopeisia…. Silti mietin, että pitäis vaan ottaa ne korut esille ja miettiä, miten yhdistäisi nykyiseen pukeutumiseen :)

    Koruista puheenollen; Viime viikolla otin oikein asiakseni ostaa uuden statement-korun. Menin Glitteriin ja siellä oli pari tosi hyvää vaihtoehtoa, joiden välillä puntaroin. Jätin kuitenkin kauppaan vielä. Tunnearvoa sisältävät korut on siitä vähän jänniä, että niitä haluaa käyttää aina. Itselläni on kaulassa roikkunut reilut 4 vuotta KalevalaKorun Rakkaus riipus, kirkkaalla lasisydämellä. Sain korun, kun esikoisemme syntyi ja nyt siihen on taakse kaiverrettu molempien tyttöjen nimet. Nytkin Glitterissä aloin miettiä niitä hienoja statementkoruja ja omaa Rakkaus-koruani…..eikä tuntunutkaan enää hyvältä, että laittaisin kaulaani jonkun muun, kun sen sydän-korun….

    • Reply
      Mona
      9.2.2014 at 11:53

      Voi ärsytys! Pitkän kommentin/tekstin yms katoaminen on niiin raastavaa:D Mulla menee aina siinä vaiheessa hermo;D
      Oi ihana lahja ja niin täynnä tunnetta <3 En ihmettele, ettei muut korut niin enää edes sytytä:) Hih:)
      Korut on kyllä niin tärkeitä ja pitää sisällään paljon. Vaikka itselleenkin ostetut korut ovat toki ihania ja niitä on kiva sitten käyttää juuri asustamiseen, mutta muilta saaduissa koruissa on juuri sitä tunnetta mitä ei voi millään korvata:) Mulla kihlasormus on ehdottomasti tunne- ja tapahtuma rikkain koru mitä omistan:)

  • Reply
    Jonttu
    9.2.2014 at 13:03

    Mielenkiintoinen tuo tehdasvierailu. On kyllä totta, että lahjaksi saatuun koruun liittyvän tunteen muistaa aina uudelleen, kun korun vaan näkeekin.

    Piti ihan kurkata tuota Tinttiä uusissa väreissään, aika söpöläinen etenkin valkoisena ja tuollaisena liilamahaisena. :)

  • Reply
    Anita
    10.2.2014 at 09:04

    Huomenta, ihana, kaunis Mona. Olenko liian itsekäs, jos luulen saaneeni kauniit terveisesi Sinulta. Kiitos kauniista sanoistasi. Seuraan lähes pävittäin Sinun blogiasi ja nykyään Eetunkin. Katselen kauniita kuviasi ja “pysyttelen ajan hermolla” kauttasi. Onnea uuteen, kauniiseen kotiinne myös. Hyvää kevättä Sinulle ja Eetulle. Toivottaa isotätisi Anita

    • Reply
      Mona
      10.2.2014 at 10:03

      Huomenta Anita!!!:) Kyllä sinulle terveiset oli tarkoitettu <3 Niin kiva kuulla, että päivittäin täällä seurailet meidän touhuja <3 :)
      Ja sinulta saadut upeat Kalevala korut ovat edelleen käytössä ja tulevat olemaan. Ajattomat klassikot!:) Muistan, kun sanoit silloin rippijuhlissa, että tulen arvostamaan koruja enemmän hieman vanhempana – niinhän se oli:)
      Mikäli joskus täällä Turussa päin tulet käyneeksi laita ihmeessä viestiä. Oot tietenkin aina tervetullut kylään!
      Ihanaa kevättä Anita <3 :)

      • Reply
        Anita
        10.2.2014 at 11:55

        Kiitos Mona. Kerro terveisiä kovasti kaikille läheisille. Tehdään jossain vaiheessa mahdolliseksi, että tapaamme.
        Ensi kuussa voimme nähdä muuten
        tätisi juhissa….. -:) Terveisin isotäti-Anita

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *