24.7.2014

Paksut reidet

Olen 27 vuotta, 170 cm pitkä ja painan 63 kiloa. Kaikkien BMI lukujen ja muiden standardien puitteissa olen siis täysin normaalipainoinen ja terveen naisen mitoissa.

Mikäli vierelleni laitettaisiin kymmenen saman ikäistä, saman pituista ja painoista naista olisi näky varmasti vartalon mittasuhteita tarkasteltaessa värikäs. Kehonkoostumus on harvemmin täysin sopusuhtainen. Monesti (ainakin naisten) kuulee valittavan, että rasva kertyy nimeomaan aina painon noustessa reisiin, vatsaan, ojentajiin tai vaikka mahaan. Itse lukeudun kastiin reidet ja takapuoli leviää välittömästi painon noususta tai nesteen kertymisestä.

Itsensä hyväksyminen ja oman vartalon kunnioittaminen on mielestäni aina ollut äärimmäisen tärkeää. En anna suurta arvoa oman kroppansa ylenpaltittomalle rääkkäämiselle, radikaaleille laihdutuskuureille, suurille painonpudotuksille terveyden kustannuksella tai liikkumiselle ainoastaan sen takia, että saisi kehon rasvaprosentiin aivan minimiin.  Vartalonsa kanssa kilpailevat ovat asia erikseen, mutta silloinkin tietysti tärkeää on tehdä asiat oikein eikä terveyden kustannuksella. Fitnessbuumista on parhaillaan menossa kiivas keskustelu suuntaan jos toiseenkin.

Miksi sitten päädyin kirjoittamaan kehonkoostumuksesta ja paksuista reisistä. Siksi, että halusin tuoda esiin myös kehonkoostumuksen viestit terveydestä.

Rakastan lukea erilaisia terveyskirjoja ja yksiä suosikkejani ovat Kaisa Jaakkolan kirjat Hormonitasapaino ja Hormonidieetti.

Viime aikoina olen taas selannut ja lukenut erityisesti Hormoonidieettiä ja pohtinut enemmän kehonkoostumuksesta johtuvia juttuja ja juuri noita omia “paksuja reisiäni”.  Olen aina ajatellut, että minulla nyt sattuu olemaan vähän rotevammat reidet ja takapuoli ja niin se on ollut aina. Olen myös laittanut leveät reidet geenien piikkiin ja ajatellut, että onhan äidinkin kropan malli ollut aina samalainen. Nykyään, kun katson äitiä en kyllä voi enää olla aivan samaa mieltä. Hän on nimittäin vakavan ja melko harvinaisen Sarkoidoosiin sairastumisensa jälkeen tehnyt terveytensä ja ruokavalionsa eteen useamman vuoden ajan ihan hirveän paljon töitä ja se kyllä näkyy niin kropassa, kuin kehonkoostumuksessakin.

Itse en ole tarkoituksella viimeiseen pariin vuoteen yrittänyt laihduttaa, joten on selvää, ettei kilot tipu ihan itsellään. Läskit eivät liikahda mihinkään ilman sitä, että syö vähemmän kuin kuluttaa. Olen kuitenkin pohtinut, että viestittääkö reisiin jämähtänyt rasva omalla kohdallani, jostain mikä edelleen ruokavaliossani olisi vinksallaan. Kaisan kirjaa taas lueskellessani olen pohtinut enemmän tiettyjen asioiden vaikutusta kehoon ja sen hyvinvointiin.

Alavartaloon juuri reisiin ja takapuolen alapuolelle kertyvä rasva viestittää rusnsaasta insuliininerityksestä sekä naishormoonien epätasapainosta. Tämä aihe on niin moninainen ja siihen liittyy niin monta erilaista asiaa, että välillä tuntuu olevansa melkoisessa tietoähkyssä. Uuden oppiminen ja asioista selvää ottaminen ovat kuitenkin intohimojani ja tarkoitukseni onkin perehtyä vielä tarkemmin tähän aiheeseen.

Minulle terveellinen elämä on jollain tapaa ikuinen matka, jota kuljen uutta oppien ja matkasta nauttien. Rakastan puhua ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Ne ovat osa minua, enkä koe tarkkaa ruokavalion seurantaa mitenkään raskaana taakkana tai pakonomaisena touhuna. Olen tehnyt viimeisen viiden vuoden aikana ihan hurjasti muutoksia elämäntavoissa ja saanut äärimmäisen paljon tärkeää tietoa omasta kehostani ja sen toiminnasta. Nuorena kuvittelin, että terveelliseen elämään riittää lautasmalli, tupakoimattomuus, alkoholin vähäinen käyttö ja liikunta. Voi pojat miten väärässä olinkaan omalla kohdallani. Minun kropalleni ei riitä ihan perus terveelliset jutut! :D Se vaatii erityistä huolenpitoa, perehtymistä monella eri osa-alueella ja ennen kaikkea se vaatii puhdasta ja ravintorikasta ruokaa säännöllisen elämänrytmin kera. Hyvin nukutut yöunet ja stressittömyys ovat myös oman kroppani vaatimuslistalla korkealla.

Mitä sitten tulee “paksuihin reisiini” ja mitä otan ensimmäisinä askeleina niiden suhteen näiden puheiden jälkeen kehonkoostumuksesta? Edelleenkään en aloita järjetöntä laihdutuskuuria saati manaa jalkojani alimpaan helvettiin. En myöskään suuntaa rasvaimuun tai ala käyttää jatkuvasti tiukkoja alushousuja, jotka pusertaa läskit kasaan. Kyllä nämä reidet menee edelleenkin normaalipainoisen naisen kastiin ja edelleen rakastan myös muotojani ja omaa minääni sellaisena kuin se on;) Valehtelisin kuitenkin jos sanoisin, että rakastan myös reisirasvojani ja etenkin jos niiden perimmäinen syy olla johtuukin hormoonien epätasapainosta:D Uskon vakaasti BioSignaturen ja Kaisan mainintaan siitä, että rasvalla on aina syy olla ja genetiikka on vain yksi pieni tekijä siinä minkä muotoinen kroppa meillä on.

Ensitöikseni lisäänkin nyt kuidun saantia! Ruokavalioremontin myötä aloin aikoinaan käyttämään kuitulisiä, mutta uskon niiden tarpeen olevan erityisen korkea omalla kohdallani. Päätinkin Kaisan kirjan innoittamana ottaa säännölliseen jatkuvaan rutiiniin mukaan kuitulisän käytön aina ensimmäisenä aamulla sekä viimeisenä illalla ennen nukkumaan menoa.

Kuitujen saannin lisäämisen ohella vähennän puolestaan entisestään sokerin saantia. Vaikken syökään aivan tolkuttomia määriä herkkuja tulee sokeria huomaamatta mukaan ruokavalioon. Myönnän esimerkiksi olevani melkoinen tummansuklaan addikti ja sitä kuluu lähes päivittäin kahvin kanssa. Vaikka se on tavallista suklaata paljon parempi vaihtoehto sisältää se siitä huolimatta sokeria.

Tässä siis muutamia pieniä juttuja, joihin kiinnittää huomiota. Niiden lisäksi on paljon asioita, joista voisi tuntikausia kirjoitella ja keskustella, mutta mielestäni on parempi ottaa ensin muutama pieni juttu mielessä käsittelyyn, kuin pamauttaa elämä kokonaan kerralla uusiksi.

Mitä ajatuksia kehonkoostumus ja sen viestit terveydessä teissä herättää? Onko muita Kaisan kirjan lukeneita? Itse voin erittäin lämpimästi suositella kumpaakin Kaisan kirjaa. Niissä on hurjasti mielenkiintoisia aiheita, joista on varmasti apua terveellisten elämäntapojen opettelussa.

 Follow on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // INSTAGRAM

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply
  Enni
  24.7.2014 at 09:51

  Aiheuttaa täälläkin ihan samanlaisia tunteita. Ehkä eniten mietityttää se, miten niistä voisi saada kiinteämmän näköiset. Vaikka itse tulikin hieman laihdutettua ja juoksuakin on harrastettu jo vuosi, tuntuu että tätä nykyä reidet ovat epätasaisemmat kuin ennen! Mikähän avuksi?

  Olen nyt yrittänyt lisätä veden juontia ja ehkä pohdin kuivaharjaustakin, että saisi kehon kuona-aineet irtoamaan ja vedellä sitten huuhdottua pois. Onk oihan huuhaata? Sen lisäksi mietin, auttaako salilla jalkatreenien lisääminen mitään… Mutta jos keksit keinoja, niin kirjoittele niistä ihmeessä tänne. Laihduttaminen joo pienensi niitä vähän, mutta ne myös ensimmäisenä vastaanottavat kaiken, mitä tahtoo välillä tulla takaisin :D

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 20:02

   Ihan varmasti salitreeni on loisto ja tehokas vaihtoehto!! :) Itse olen tosin huomannut, että salitreeni saa meikäläisen jaloissa aikaan ihan järjettömän turvotuksen. Treeneistä voin noin yleensä suositella juoksun oheen super lämpimästi myös noita Kaylan treenejä. Ne on mielettömän hauskoja ja myös kiinteyttää yhdessä ruokavalion kanssa:)
   Mä kirjottelen ehdottomasti tästä aiheesta vielä lisää. Tosi kiva ylläri miten positiivista palautetta aihe sai!! :) Mä varauduin tulvaan kommenteista, että toihan on ihan huuhaata ;D

   • Reply
    Enni
    24.7.2014 at 23:38

    AIjaa! No hyvä tietää tuokin, niin voi seurata! Mä itse asiassa katselinkin jotain sun linkkaamia videoita ja tein salilla sellaisen sarjan! :D

    Kiva, jään todellakin odottamaan postauksia.

    Ainiin, on pitänyt kysellä.. Mistä tuon Boyn voisi hankkia itselleen… joskus… :D

    • Reply
     Mona
     25.7.2014 at 07:44

     Jes mahtavaa:) Tuon Kaylan lisäksi tykkään mega paljon Tone it up sivustosta, jonka oot varmaan huomannut? Sieltä linkkasin yhden videon :)
     Tosi kiva kun aihe tosiaan sai näin positiivista palautetta:) Pitäs useammin kirjoitella vaan enemmän omaa ajatuksenvirtaa;)
     Oi Boy<3 Laitahan Della Margaan viestiä!! :) Ja sitten kun oot tai joku sun kaveri on reissussa niin tsekkaat paikan eri chanelin liikkeet. Pariisissa on aina tietty parhaimmat hinnat. Tsemppiä etsintään ;)

     • Enni
      25.7.2014 at 08:33

      Joo se oli juuri se tone it up, kattelin noita Kaylan sivuja, mutten käynyt vielä youtbessa, kun oletin jotenkin, että ovat ainoastaan maksullisia ohjeita! :D

      Niin ajattelinkin. :) Kiitos vinkistä, täytyykin tutkailla hintoja. En kyllä edes halua arvata miten paljon se on :D Pariisiin olisin kyllä ehkä menossa keväällä…

     • Mona
      25.7.2014 at 08:50

      Joo Kaylan 12 vk ohjelma on maksullinen, mutta siellä on sellanen viikon ilmainen myös ladattavissa :)
      Kantsii kokeilla :) :)

 • Reply
  Petra
  24.7.2014 at 11:01

  Olen 25-vuotias, 172 cm pitkä ja painan noin 57 kg. Sairauden aikana paino tippui liikaa, ja nyt tuntuukin että kroppa näyttää hassulta: koen että paksut reiteni ovat paksummat kun normaalipainossani joka on 63 kg. Vaikka painoa oli enemmän, niin kroppa oli tasapainoisempi, ja lihaksikkaampi kuin nyt. Pienempi vaa’an lukema ei kyllä tuonut onnea, olen väsyneempi ja laiskempi kuin ennen, ruokatottumukset ovat päälaellaan ja rempallaan. Tässä ei kyllä auta kun opetella uudelleen “oikeaan” rytmiin nyt kun olen sairaudestakin toipunut. En ole lukenut mitään terveysaiheisia kirjoja, lähinnä sen takia etten oikein tiedä mihin luottaa. Kaisan kirjoja kyllä moni on kehunut ja suomalaisuudesta isot plussat! Täytyy ehkä perehtyä kirjoihin :)

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 20:03

   Voi nyt siis ehdottomasti ruokaremppa projekti, jotta saat energiat ja voimat takaisin sairastelun jälkeen! Kaisan kirjan lisäksi voin lämpimästi suositella terveysaiheisista kirjoista myös Paula Heinosen kirjaa!:) Tsemppiä sinne ja paljon voimia.

 • Reply
  Krista
  24.7.2014 at 11:18

  Kävin viime syksynä tuossa BioSignature-valmennuksessa ja itselleni oli siitä valtavasti hyötyä. Mulla ylimääräinen kertyy lähinnä lonkan sivuun (jenkkakahvat) sekä napaan ja jonkin verran selkään. Lonkan sivuun ja napaan kertyvä ylimääräinen aiheutuu stressistä sekä liiasta insuliinista. Ensimmäisen BioSignature-mittauksen jälkeen vähensin vilja- ja maitotuotteiden käyttämisen ruokavaliosta, minimoin sokerit, hiilarit sekä lisäsin kuidun saantia. Huikeita muutoksia mittauspisteissä tuli jo kahden viikon jälkeen.

  Nykyisin käytän maitotuotteita ruokavaliossani kuten ennenkin (2-3 maitorahkaa päivässä sekä maitoa kahvin kanssa), viljatuotteita muutaman kerran viikossa, hiilarit syön pääasiassa liikunnan jälkeen sekä iltaisin esimerkiksi puuron muodossa (parantaa unta), sokeria sisältäviä herkkuja en syö juurikaan (paitsi nyt lomalla voi vähän enemmän nautiskella herkuilla :D) ja käytän kuitulisää (psyllium, pellavansiemenrouhe) aamulla ja illalla. Näillä keinoilla kehonkoostumus pysyy hyvänä, joskin edelleen ylimääräistä kertyy tuohon lonkan sivuun ja napaan, mutta stressin vähentäminen on helpommin sanottu kuin tehty..

  Itse olin todella tyytyväinen siihen, että kävin BioSignature-valmennuksessa, sain hyviä ohjeita ja jatkossa tiedän, kenen puoleen kääntyä kun jotain kysyttävää/ongelmia tulee. Suosittelen lämpimästi BioSignature-valmennusta kaikille, joita kiinnostaa oma hyvinvointi. Omaan hyvinvointiin sijoittaminen ei ole mistään pois :)

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 20:06

   Mahtava kuulla, että täällä BioSignature valmennuksessa käyneitä!! Kiitos paljon, kun jaoit omia kokemuksia:) Ja oon sun kanssa ihan 100% samaa mieltä, omaan hyvinvointiin sijoittaminen ei ole mistään pois – päin vastoin :)

 • Reply
  Mapsi
  24.7.2014 at 11:27

  Minulla on aina ollut vahvat reidet, jos asia muotoillaan näin ;) Nyt kun olen laihduttanut, niin edelleen reidet on vahvat, vaikka sieltäkin toki on senttejä kadonnut.
  Itse luulen/uskon, että aerobinen liikunta, käv, ely, juoksu jne kohdistuu juuri reisiä kaventavasti, mutta toki silloin en tule lisää lihasta juurikaan, joten voisiko sanoa, että reisistä tulee “luikut”? Ja taas kunnon kyykkäys, prässi salilla ja ehkä spinning kasvattavat suurta reisilihasta, edestä ja takaa jolloin reisien mitta ei sinänsä ehkä paljoa pienene, mutta rasva päältä sulaa ja muoto erottuu? No, toki ruualla on suuri merkitys!
  Itse olen oppinut tykkäämään jaloistani, reisistä näkee, että niillä on kyykätty tuhansia kyykkyjä, verta ja hikeärutistettu salilla ;D Ja kyllä, kapeissa jakkupuvun housuissa reisissä kiristää, kun vyötärössä on löysää… mut ei se haittaa. Ei näistä lyhyistä patukoista saa pitkiä gasellijalkoja!
  Pitäisi varmaan lainata nuo Jaakkolan kirjat ja lukea myös! Mielenkiintoisia “teorioita”.

  Ja mitä tulee sokeriin ja sen vähentämiseen, niin viisasta varmasti! Vaikka kyllä sun kroppa varmasti kestää ne muutamat suklaapalat!

  ps. Löysitkö muuten niitä valkoisia farkkuja, joiden perään kyselit joitain postauksia takaperin? Huomasin, että Wikkellä on edelleen niitä Filipan valkoisia farkkuja! Ja niiden mun farkkujen kuva onkin nyt FFS:n blogissa, kun oltiin blogitreffeillä ;) Näet sieltä, mitä tarkoitan!

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 20:13

   Vahvat reidet on paljon parempi ilmaus!!!! :D :D Kannatan sitä ;)
   Hih repesin totaalisesti tuossa “ei näistä lyhyistä patukoista saa pitkiä gasellijalkoja” :D Nimittäin koin tuon just eikä melkein itselleni sopivaksi :D Näistä meikän pökkelöistä ei ikuna mitään gaselleja tule ;D ;D Ja sen oon kyllä ihan hyväksynytkin;)
   Hei noi farkut – aivan ihanat!!!!!! :) :) Mun pitää nyt käydä niitä testaamassa pikimiten! :) Tänään kävin wikkellä, mutta niin kovalla kiiruksella, etten ehtinyt jäädä vaatepuolelle.
   Olispa ollut muuten super kiva nähdä teitä! Pitää ehdottomasti joku kerta treffailla myös :)

 • Reply
  hh
  24.7.2014 at 11:56

  voi että. täällä myös yksi tukkireisi ;) olen paino-pituussuhteeltani samoissa luvuissa kanssasi, mutta olen 7cm sinua lyhyempi. välillä pidän reisistäni, useimmiten koetan olla ajattelematta niitä… tuntuu, että kun olen tällainen tappi, reidet oikein korostuvat! jännä, että kun katson tuota kuvaasi, näen oikein nätin naisvartalon reisineen kaikkineen, mutta sitten omia kinttuja tulee kirottua harva se päivä. maxihame on ystävä, mutta haluaisin kirmata lyhyissä shortseissa näilä helteillä!

  voisitko kertoa tarkemmin, miten jätät sokeria pois? syötkö kuitenkin esim. hedelmiä ja marjoja jatkossakin, vaikka niissä on fruktoosia? minäkin olen pieni sokerihiiri, enkä ole ajatellut että rasvan jämähtäminen reisiin voisi johtua tästä! olen ollut isoreitinen niin kauan, teini-iästä asti, että olen sun laillasi ottanut asian annettuna. hmm! skarppauksen paikka!

  kiitos hei tästä kirjoituksesta! mun on ollut aiemminkin helppo samaistua suhun ulkonäöllisesti (kuulostaa oudolta), kun olet tuollainen sporttinen ja timmi mimmi jolla kuitenkin on pebaa ja reittä – enkä sano tätä huonolla, samanlainen kroppa löytyy täältä! :) tämä kirjoitus tsemppaa jotenkin, jee!

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 20:28

   Sokerin vähentäminen mun arjessa tulee olemaan lähinnä juuri tuon tummansuklaan ja muiden herkkujen puolelta. En missään nimessä siis jätä marjoja ja hedelmiä pois. Hedelmiä tietty koitan syödä kohtuudella, mutta marjoja ehdottomasti jokapäivä ilman mitään rajoitteita.
   Kesällä olen kuitenkin syönyt esim jäätelöä enemmän kuin kerran pari viikossa, joten myös sitä pyrin välttämään. Jätän myös mahdollisimman paljon pois kaikki ns sallitut herkut esim gluteenittomat tarjoiltavat juhlissa tms. Toisaalta tarkoitus ei ole totaalisesti olla herkkulakossa, mutta ainakin keskittyä siihen, ettei sokereita tule ruokavalioon liian usein.
   Ja kiitos tosi paljon palautteesta, super kiva kuulla, että postaus tsemppasi<3 Mahtavaa, että jaat täällä aikaa:) Ihan mahtavaa kesän jatkoa sulle <3 :)

 • Reply
  isoreisi4xever mutta onnellinen
  24.7.2014 at 12:19

  Itse olen 29 ja olen “aina” ollut 171cm ja 72kg. Olen siis 10 kiloa sinua isompi ja silti olen normaalipainoinen. Elin muutama vuosi sitten vuoden verran onnetonta sinkkuelämää ja painoni laski 67ään. Kun elämäni onnellisoitui takaisin myös painoni palautui tuohon tuttuun ja turvalliseen 72een. Uskon siis että onnellinen minäni painaa juuri tämän verran.

  Dieetinkin pitäisi varmasti olla hyvin äärilleen vedetty että se vaikuttaisi painooni – en syö makeita, hiilarit on minimissä ja urheilen 5 viikossa salilla ja kotona. Tottakai juon silloin tällöin onnellisuus cocktailin ja syön pari onnellisuus hiilarilähdettä, mutta kokonaisuudessaan elän terveellistä elämää. Rakastan yläkroppaani, mutta isot reiden kyllä häiritsee vaikka kuinka olisin sinut onnellisuuspainoni kanssa. Siksi ihailenkin kuviasi missä olet niin kaunis oma itsesi pillifarkuissa tai ilman.

  Ostin Kaisa Jaakkolan täsmädieettikirjan jokin aika sitten ja lahjoitin äidilleni koska en saanut oikein mitään uutta irti tekstistä. Tiedän jo periaatteet terveelliseen elämään. Ehkä voisin yrittää tuota mainitsemaasi kuitulisää, koska sitä en ole vielä kokeillut, mutta muuten sain sellaisen kuvan että alakroppani suuruus on ehkä juurikin naishormooneista johtuvaa ja niihin ei vain voi vaikuttaa enempää ravinnolla. Naishormonini ovat ihan varmasti äreissään: Söin pillereitä 15 vuotta = hormonit sekaisin. Lopetin pillerit 3 vuotta sitten = hormonit oli sekaisin. Siitä vuoden päästä iho alkoi kukkia oikein huolella = hormonit sekaisin. Tulin raskaaksi =hormonit sekaisin, sain keskenmenon= hormonit sekaisin, kroppani haluaisi edelleen vauvan, muttei sitä vieläkään ole saanut = hormonit sekaisin. Naisen hormonitoiminta on niin ailahtelevaa, vähän kuin naiset itsekin (tai hormoneistahan se ailahtelu juurikin johtuu, (kumpi tuli ensin kana vai muna)), että jos alakroppani on siitä kiinni, uskon että minut on tuomittu lopuksi elämäkseni isoreisiseksi.

  Olen todella kiinnostunut kuulemaan miten kuitu ja sokeri vaikuttavat reisiisi. Kerrothan siis edistymisestäsi! :)

  Ihanaa loppuviikkoa!

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 20:33

   Hih, ihana sun nimimerkki <3 :D
   Alkuun kiitos paljon kommentistasi ja omista kokemuksistasi!! Tosi kiva, kun annoit aikaa ja kirjoittelit omia ajatuksia – kiitos niistä:)
   Pillereistä mulla riittää kyllä niin paljon sanottavaa ja mielipiteitä – voi että miten nousee jo verenpaine ajatuksestakin:/ Toivon todella, että saat oman hormoonitasapainon kuntoon pillerien lopettamisen jälkeen. Mulla pahimpaan myrskyyn pillerien lopettamisen jälkeen auttoi viljaton ja maidoton ruokavalio..
   Ja ehdottomasti kirjoittelen aiheesta lisää!! :)
   Kiva, kun aihe sai palautetta ja tuntuu kiinnostavan:)
   Mahtia loppuviikkoa myös sulle <3

 • Reply
  Jonttu
  24.7.2014 at 13:59

  Nuo sinun sääresi eivät ole edes pahat, usko pois! Itseäni paksureisisyysongelma on vaivannut niin kauan kuin muistan: jo lapsena kesällä reidet tuntuivat suhteettoman paksuilta, kun olin ulkona leikkimässä kesäisissä vaatteissa, ja sitten kouluaikana vertasin jalkojani muiden tyttöjen jalkoihin ja koin olevani ruma. Nyt aikuisena on ollut selvää, että tällaiset tukkijalat sain geenien vaikutuksesta eikä sille voi mitään tehdä juurikaan.

  Olen hävennyt ongelmaani paljon ja pitkään. Esim. en näyttäydy koskaan bikineissä ja farkkujen ostaminen on todella vaikeaa. Pitkään käytin pelkkiä mummofarkkuja, kun jalat mahtuivat niihin hyvin. Kesällä pidän aina pitkiä housuja, sillä mitkään muut eivät istu reisimuhkuroiden takia.

  Olen kyllä tietoinen, että tähän ongelmaani vaikuttaa myös se, että olen todella heikkona kaikkeen makeaan.

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 20:46

   Oi miten kiva kuulla susta Jonttu pitkästä aikaa!!:)
   Ja alkuun kiitos ihana, sitä on varmaankin itse aina itsensä pahin kriitikko.
   Toi makeanhimo on kyllä paha juttu:/ Se on hirveää kun iskee ihan järkky pakonomainen tarve saada jotain hyvää. Oon huomannu, että mä oon esim tottunut kahvin kanssa ottamaan sen palan suklaata ja ilman sitä olo on kamala :D Nyt voi siis mennä tovi, että tottuu juomaankin kahvin ilman sitä… Koitan säästää sen vaikka johonkin erityistilanteisiin, jolloin sille on joku erityinen syy. Muutoin sokerin jättäminen ihan minimiin ei voi olla kuin hyvä juttu jo ihan pirteän olonkin kannalta.
   Toi on kyllä kurjaa, jos kehonkuva vaikuttaa itsetuntoon ja siihen, että häpeää kroppaansa:( Mä todella toivon, että voit hyväksyä oman kehon sellaisena kuin se on ja nauttia siitä<3 Haleja <3

   • Reply
    Jonttu
    24.7.2014 at 22:31

    Tuo on jo aivan huippusuoritus, jos ottaa kahvin kanssa vain yhden palan suklaata. Ehkä tämä on luonnekysymys, mutta itselläni suklaalevy ei säily koskaan kotona kokonaisena vaan se tulee syödyksi.

    Tiedän tosiaan, että herkuttelu lisää reisien massaa, mutta herkutteluun ajaa stressi. Sitä on sellaisessa noidankehässä tavallaan tuon sokeriasian kanssa.

    • Reply
     Mona
     25.7.2014 at 07:41

     Stressi on kyllä yksi kaiken pahan alku:/ Sen kun pystyisi välttämään moni asia olisi helpompaa. Itse oon huomannut, että oon oppinut vuosi vuodelta paremmin olemaan stressaamatta. Se vaatii toki ponnisteluja jo itsessään, mutta helpottaa ihan hurjasti omaa oloa, kun jättää turhat stressit pois. Haleja sinne ja mahdollisimman stressistöntä kesän jatkoa!! <3 <3 :)

 • Reply
  Tipulandia
  24.7.2014 at 14:06

  Ihan MIELETTÖMÄN mielenkiintoinen postaus!! Itse olen myös “terveysintoilija”. Vitamiinit ja hivenaineet ovat kuuluneet elämääni vauvasta saakka, ja uskon niillä olleen iso merkitys monessa asiassa! Olen myös kova valmistamaan raakasuklaata kotona! :D Oi että olisi kiva päästä sun kanssa höpisemään terveysasioista! :D Toi hormonidieettijuttu oli mulle ihan uusi asia! Täytyykin perehtyä. Kiitos valaisevasta postauksesta!

  • Reply
   Tipulandia
   24.7.2014 at 15:12

   Ps. Kävin välittömästi hakemassa Lifesta kuituvalmisteen. ;) (Lepicol) <3

   • Reply
    Mona
    24.7.2014 at 21:13

    Ihan mahtava kuulla, että postauksen aihe kiinnosti!! :) Vaikka sulla onkin hitokseen hotit jalat itelläs!!!!!;) Voisit lahjottaa ne tänne – kiitos :D Ihan vaan sun ulkonäön puolesta ei kyllä jää epäselväksi että oot terveysintoilia, sä ihan hehkut <3 Olis todellakin super kiva joskus treffata ja höpötellä vaikka raakasuklaan parissa kaikista terveysjutuista! :)

    • Reply
     Tipulandia
     25.7.2014 at 09:30

     Hihihi ihana oot!!! :D <3 Kiiitos tuhannesti kauniista sanoista!!! <3 Oon ihan otettu!!! Terveystreffit siis ehdottomasti järjestettävä!! Oi sitä paapatuksen määrää kun päästäis avautumaan tärkeistä terveysjutuista! :D

     • Mona
      25.7.2014 at 09:31

      Hih todellakin :D Pitää sopia joku rauhallinen paikka ettei kanssa kahvittelijat hermostu ;D

 • Reply
  Nora
  24.7.2014 at 15:36

  Hei Mona,
  Olen myös käynyt BioSignaturemittauksessa ja niin minullakin oli reisissä eniten ylimääräistä. Silloin mittaaja puhui xenoestrogeeneistä, joista myös Kaisa on paljon kirjoittanut: http://kaisajaakkola.com/tag/xenoestrogeenit/

  En enää laita muoviastioihin kuumaa ruokaa, enkä käytä juomapulloja, joista voi irrota muoveja. Suosittelen testaamaan, minulla ainakin toimii.

  Tsemppiä! :)

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 21:29

   Moikka Nora! :) Tosi kiva kuulla kokemuksia teiltä, jotka ootte käyneet BioSignaturen valmennuksessa:)
   Joo noiden muoviastioden käyttöä olenkin jo pidempään koittanut välttää ja ostanut lasisia astioita kaappiin. Vielä kun sais kaiken kosmetiikan vaihdettua luomuun…. Mutta pikku hiljaa hyvää tulee:)
   Kiitos vielä Nora kommentistasi :)

 • Reply
  Nhelia
  24.7.2014 at 16:11

  Nyt on ihan pakko kommentoida, vaikka epäilen, ettei kommenttia julkaista.

  On hienoa, että pyrit etsimään tietoa ja laajentamaan tietämystäsi asioista. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että lähdekritiikki unohtuu valitettavan usein. Kaikkea lukemaansa ei kannata ottaa vakavasti, kaikkein vähiten erilaisia markkinointihenkisiä self help -kirjoja.

  Ruokavaliolla ei voi muuttaa kaikkea; on paljon ulkonäköön ja terveyteen liittyviä seikkoja, jotka eivät muutu perusterveellistä ruokavaliota kikkailemalla miksikään. On suorastaan surullinen ajatus, että ihminen kuvittelee olevansa niin kaikkivoipa, että perimäänsäkin voi muuttaa. Tämä myös aiheuttaa stigman niitä ihmisiä kohtaan, joilla on jokin vaiva tai sairaus, johon ruokavaliolla ei voi vaikuttaa.

  —Nuorena kuvittelin, että terveelliseen elämään riittää lautasmalli, tupakoimattomuus, alkoholin vähäinen käyttö ja liikunta.—

  Minkään asiallisen, luotettavan, vertaisarvioidun jne. lääketieteellisen tutkimuksen valossa ei ole mitään syytä olettaa, etteikö asia olisi juuri noin kuin nuorena ajattelit.

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 21:39

   Totta kai julkaistaan! Kommenttisi on tosi asiallinen ja tietysti asiasta voi olla myös erimieltäkin. En olettanutkaan, että kaikki pitää tätä ainoana oikeana vaihtoehtona.
   Itse oon aika pitkälle sen kannalla, että ruokavaliolla pystyy tekemään ihan hurjasti muutosta terveyden osalta ja omalla kohdallani olen sen konkreettisesti todennut, jolloin tietysti haluan tuoda asiaa myös siltä osin mahdollisimman paljon esille täällä blogissa ja samalla kannustaa terveelliseen elämään ja löytämään itselleen sen sopivimman ruokavalion. Hyvin moneen sairauteen pystyy vaikuttamaan oikeanlaisella ruokavaliolla positiivisesti, joten minusta sitä pitää ehdottomasti silloin myös korostaa. Olen lähinnä todella pöyristynyt, että edelleenkin löytyy lääkäreitä, jotka toteavat jopa Chronin tautia sairastavalle, että ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä sairauden hoidossa :OO

 • Reply
  xeniaandersson
  24.7.2014 at 16:15

  Sulla on upeat sääret; niistä näkee että treenaat!<3 Toi on muuten niin totta, että ihmiset on eri mallisia. Me ollaan painon ja pituuden suhteen aika samoissa lukemissa ja mulla se läski menee tonne yläreisiin mutta sit pohkeet on sellaset säälittävät niihin verrattuna. Mä voisin tehdä postauksen et "paksut käsivarret"; ne on mulla se paikka mihin sitä läskiä menee; pitää lainaa tuo kirja sulta joskus ja lukea siitä mitä se tarkoittaa. Halaukset Porvoosta ja terkut Maxilta ja tytöltä!<3

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 21:40

   Muru sä oot ihana <3 Kiitos :) Sitä on vaan itse itsensä pahin kriitikko aina.. Sulla ei todellakaan ole mitkään paksut käsivarret. Ehdottomasti lainaat tuon kirjan muuten, se on tosi mielenkiintoinen! :) Haleja ja toivottavasti nähdään pian <3 Suukkoja söpöläisille <3 <3

 • Reply
  Eveliina
  24.7.2014 at 17:50

  Moikka Mona!

  Kylläpä oli ajankohtainen postaus itseänikin ajatellen. Olen myös 27-vuotias, 168 cm ja suunnilleen 63 kg. Minulla on myös paksut reidet ja rasva kertyy ensimmäisenä niihin ja takapuolen seudulle. Tämä postaus osui siis aivan nappiin kohdallani! Tuo kuitujen lisääminen ja sokerin vähentäminen kuulostaa hyvältä ja aion ehdottomasti kokeilla sitä. Kaverini myös suositteli Kaisa Jaakkolan kirjoja, joten täytyy varmaan marssia kirjakauppaan ostoksille :)

  Täytyy kyllä sanoa, että mielestäni sinulla on tosi hyvä kroppa, ja saan paljon treenimotivaatiota blogia lukiessani! Toivon, että vastaavia postauksia tulee jatkossakin, ja kerrot huomaatko itse muutosta kropassasi.

  Ihanaa loppukesää! :)

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 21:44

   Voi kiitos todella paljon Eveliina<3 Ihan mahtava kuulla, että olet saanut täältä treeni-inspistä:) Tällaiset palautteet ovat aina niin ilahduttavia.
   Ja suosittelen kyllä Kaisan kirjaa – siitä saa kivasti puhtia terveellisiin elämäntapoihin.
   Ihanaa kesän jatkoa myös sinne <3 <3 :)

 • Reply
  Kati
  24.7.2014 at 19:43

  Heippa Mona!

  Oivoi, mikä aihe! Ensinnäkin pitää sanoa, että sulla on todella kauniit reidet, joista yllä sanotun mukaisesti näkyy (ja vain eduksesi), että treenaat. Toiseksi, aihe on tosiaan itselleni hyvin tuttu: olen koko elämäni ajan kärsinyt reisikompleksista ja huomaan yhä tuijottavani omista valokuvistani ja peilikuvasta ensimmäisenä reisiä. Ihan älytöntä – tiedän!

  On varmaan selvää, että niin geenit kuin liikunta ja ravintokin vaikuttavat reisien muotoon ja siihen, mistä se ylimääräinen rasva löytää kotinsa, mutta uskon itsekin myös siihen, että ympäristötekijöillä on oma merkityksensä. Se, etteivät “viralliset ohjeet” tunnusta näitä asioita, liittynee mm. lääketieteen ja lääkeyhtiöiden avioliittoon ja muihin kaupallisiin syihin – näitä tässä nyt tarkemmin erittelemättä (tämä aihe kun tuntuu aina herättävän sen verran mielipiteitä suuntaan ja toiseen ;-D)

  Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti-kirja on tuttu ja varsin mielenkiintoinen, joskin jossain määrin ehkä vähän liian teoreettinen ja vailla konkreettisia esimerkkejä. Aihe on kuitenkin todella kiinnostava, joten kuulen mielelläni, miten kuitukuurisi etenee ja mitä muita mahdollisia muutoksia aiot toteuttaa.

  Kiitos Mona sulle kivasta ja inspiroivasta blogista! Olen todella upea nainen ja hieno esimerkki nuorille (ja vähän vanhemmillekin) naisille, joten jatka samaan malliin. Näitä ravinto- ja minäkuva-aiheisia juttuja saisi olla enemmänkin! :)

  • Reply
   Mona
   24.7.2014 at 21:50

   Kiitos tosi paljon Kati kommentista <3 Hitsit miten hyvän mielen sait täällä päässä aikaiseksi todella ystävällisillä sanoillasi.
   Tuo on muuten ihan totta, että Kaisan kirja on paikoittain jopa hiukan liian teoreettinen mutta toisaalta itse olen skippaillut kohtia surutta, jos on tuntunut, ettei liippaa itseä kiinnostavassa aiheessa. Mutta pääosin super hyvä kirja:)
   Ihan mielettömän ihanaa kesää sulle Kati ja kiitos vielä sun kommentista<3
   Ps. Saatais varmaan hyvä verenpainetta nostattava keskustelu tuosta viralliset ohjeet aiheesta ;D

 • Reply
  Veera
  25.7.2014 at 08:08

  Moi Mona :)
  Pitkästä aikaa ajattelin kommentoida, sen verran hyvää tekstiä kirjoittelit! En voi sun reisiä mieltää paksuiksi millään mittakaavalla kun joka päivä tuijottelen omia tunkkeja peilistä. 164cm ja 66kg. Yli 10kg ottanut lisää painoa muutaman vuoden takaiseen kun ollaan paremmin nähty. JA KAIKKI TARKOITUKSELLA! :D Edelleen toivon että saisin reisiin lisää lihaa, mikä tarkottaa enemmän painoa ja vielä vähemmän housuja mitkä sopii päälle ! :D
  Hyvä kun kirjoitat tästä hormonaalisesta näkökulmasta. Monet ei varmasti edes ajattele sen vaikuttavan kehon muotoon ja koostumukseen. Jos on saanut hankittua itselleen hyvät muodot, kannattaa pitää niistä kiinni!
  Lämmintä loppu kesää :)

  • Reply
   Mona
   25.7.2014 at 08:17

   Moiiii Veera!!! :)
   Sä oot kyllä melkoinen punttimimmi nykyään mitä kuvista oon huomannut – ihan huikeeta!! :)
   Ja samaa mieltä oon, kyllä muodoista kannattaa pitää kiinni :)
   Ihan mahtavaa kesää myös sinne!!! :)

 • Reply
  mami
  25.7.2014 at 08:23

  Moikka muru <3 Luin juuri mielenkiintoisen haastattelun Eija-Riitta Korholasta Anna lehdessä. Siinä oli kohta, jossa kerrottiin että häneltä pyydettiin kesken haastattelun puhelimitse iltapäivälehden haastatteluun, jossa pitäisi kertoa, mihin on tyytymätön ulkonäössään… Eija-Riitta kieltäytyi ja selvitti sitä perusteluna: Eräs mies oli taannoin antanut hänelle hyvän neuvon; hän ei halua kuulla yhtään naisen huonoa puolta, sillä naisen eroottisuus ei synny täydellisyydestä vaan tyytyväisyydestä siihen, mitä on.

  Luettuani tämän mun tuli heti mieleen postauksesi ja oli pakko tämä tännekin pistää :) Ja tuo on niin totta, olkaamme naiset tyytyväisiä itseemme ja korostakaamme erityisesti niitä hyviä puolia, silloin ne vähemmän hyvätkin näyttävät omastakin mielestä mukiinmeneviltä..

  Kohtapuoliin ollaan lähdössä Kristiinan kautta Poriin. Raksu kulta <3

  • Reply
   Mona
   25.7.2014 at 08:26

   Voi vitsit miten osuvasti sanottu <3 <3 <3 :)
   Mun pitää kans lukea tuo juttu :)
   Ajakaa varovasti!!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *