15.2.2015

Juhlin ja rakastan itseäni

Onnellisuus lähtee aina omista ajatuksista. Se miten suhtaudumme itseemme heijastuu kaikkeen ympärillämme. Monesti sanotaan, että miten kukaan voi rakastaa sinua, ellet rakasta ensin itseäsi. Onnellisuuden ytimessä on ensisijaisesti itsensä rakastaminen ja kunnioittaminen.

Meillä suomalaisilla on usein tapana vähätellä itseämme. Kehuja on monesti vaikea ottaa vastaan ja niitä saattaa olla myös vaikea antaa muille. Paljon helpompaa tuntuu olevan muiden parjaus ja ilkkuminen. Vaatii paljon enemmän vahvuutta tuoda hyvät asiat esiin. Oman ihanuuden julistaminen on kuitenkin erittäin suotavaa ja voimaannuttavaa! Se, että rakastaa itseään ja omaa kehoa ei tarkoita itserakkautta sanan negatiivisessa merkityksessä. Itsensä rakastaminen on vahvuutta ja myös muiden kunnioitusta. Hyväksyessään täydellisesti itsensä sellaisena kuin on hyväksyy myös muut ympärillään.

louise-hay-quotes-forgive-myself-forgive-others

Meidän ympärillä on tällä hetkellä paineita enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Työelämä vaatii kovia ponnistuksia, media luo kuvaa materiaalisesta täydellisyydestä sekä asettaa ulkonäköpaineita. Erilaiset pelot ajavat ihmiset rankaisemaan itseään. Onkin äärimmäisen tärkeää muistaa antaa itselleen aina anteeksi. Kun antaa anteeksi itselleen on paljon helpompi antaa anteeksi myös muille. Tiedostaessa tosiasian, että onnellisuus on juuri tässä ja juuri nyt ymmärtää sen, ettei tyytyväisyyteen tarvita jotain edessä olevaa. Onnellisuutta ei tarvitse etsiä ulkopuolelta se löytyy jo jokaisen sisältä.

louise-hay-quotes-self-esteem-choose-feel-good-habit

Jokaisella meistä on huonoja päiviä. Tuntuu, että kaikki menee mönkään ja universumi on kaikessa vastaan. Näinä huonoina hetkinä meillä on aina vaihtoehto valita toisin. Jokaikinen aamu herätessä meillä on vaihtoehto valita toisin. Vaikka nousen väärällä jalalla ylös voin aina valita mahdollisuuden ajatella toisin. Vaikka asiat olisivat miten huonosti niin aina löytyy joku asia, josta olla kiitollinen. Vahvuutta on kääntää koettelemukset opetuksiksi. Kokemukset kasvattavat ja niistä voi oppia. Päivän aikana vastaan tulleet ongelmat voi muuttaa vahvuuksiksi. Mikäli olet tehnyt itse päivän aikana omasta mielestäsi vääriä valintoja jonkin asian suhteen mieti illalla miksi teit niin. Mikä pelko saa tekemään jotain mikä ei tee onnelliseksi. Ongelmien ja pelkojen käsittely tuo aina lähemmäs ratkaisua. Hyväksyessäsi pelkosi on paljon helpompi antaa anteeksi ja kulkea eteenpäin.

louise-hay-quotes-self-esteem-honor-myselflouise-hay-quotes-healing-love-every-celllouise-hay-quotes-happiness-day-begins-ends-joy

Kuvat, Louise Hay

myself

Eilen vietimme ystävänpäivää ja julistimme kaikkien rakkaiden merkitystä omassa elämässä. Upeiden ihmisten läsnäolo on jotain niin arvokasta, ettei siihen riitä yksi päivä vuodessa. Ihmiset ympärillä ovat voimavara ja rikkaus, jota tulee juhlia joka päivä.

Sitäkin tärkeämpää on juhlia itseään. Joka päivä, joka tunti ja joka minuutti. Rakkaus löytyy jokaisen sisältä itsestään. Anna itsellesi kaikki mahdollinen rakkaus  ja universumi vetää sinua puoleensa. Ole ystävällinen ja kiltti itsellesi ja kaikille ympärilläsi. Saat paljon enemmän takaisin. Julista ja juhli omaa kehoasi ja mieltäsi. Anna kehollesi kaikki rakkaus mitä se ansaitsee. Terveellistä ruokaa, rakkautta, liikuntaa ja rakkaita ihmisiä ympärillä.

Ihanaa, energistä ja rakkauden täyteistä sunnuntaita kaikille. Muista, että aina on mahdollisuus tuntea rakkautta. Se lähtee meistä itsestään. I always choose to see love. ♥

Although we sometimes feel that things are starting to go bad from the beginning of the day or that the whole world is against us we have always the right to choose to change the direction. You have the power to decide wether the rest of the day will be good or bad and wether you allow the negative things to rule or not. Remember to love yourself and forgive yourself. How can we be loved by others if we don´t love ourselves in the first hand?

Yesterday we celebrated valentines`s day and we celebrated all the loved ones around us. One day is not enough for that but it is nice to have that kinda official day for it of course. It is very important to remember to celebrate ourselves also, everyday! Take care of yourself and be kind to yourself. That way you receive a lot more from others also. Have a great Sunday you all!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  siiri
  15.2.2015 at 11:34

  olipa ihana postaus mona! jotenkin täydellinen lisä tähän sunnuntaiaamuun, joka on jo muutenkin alkanut niin hyvin :-) ihanaa sunnuntaita sinne päin maailmaa!<3

  • Reply
   monasdailystyle
   16.2.2015 at 12:40

   Oi mahtava kuulla <3 <3 :) Haleja tsiljoona sinne <3

 • Reply
  mama
  15.2.2015 at 14:38

  Samaa ajattelin kuin Siiri; ihan paras postaus tähän niin ihanan aurinkoiseen sunnuntaihin <3
  Meille suomalaisille tosiaan on vaikea niin antaa kuin vastaanottaakin postiviivista palautetta. Mutta uskon kyllä, että osaltaan tähän vaikuttaa tämä pahuksen maantieteellinen sijainti syksyn ja talven pimeine vuorokausineen. Nyt kun aurinko on tällä viikolla paistanut kirkkaalta taivaalta, tuntuu, että aivan kuin olisi uudesti syntynyt ja jo on kaivamassa terassikalusteita esille ja elämä hymyilee niin, että voisi halata jokaikistä vastaantulijaa :D
  Toki ruokavaliolla, liikunnalla ja itsensä hellimisellä saisi jo paljon aikaan. Eli pimeään aikaan hemmotella itseään entistä enemmän, vaikka erilaisilla hieronnoilla, kasvohoidoilla jne.,..
  Suuuuuuuri rutistus <3

  • Reply
   monasdailystyle
   16.2.2015 at 12:42

   Suomen pimeys ja kylmyys on kyllä melkosta. Nyt kun täällä saa ihan eritavalla valoa ja koko ajan on lämmin niin kyllä sen vaan huomaa omassa energiassa. Toisaalta on noi vuodenajatkin ihan kivoja (kai ?! ) :D
   Ja todellakin, pimeään vuoden aikaan hemmottelua just hieronnoilla ja kaikella ihanalla hyvinvointiin liittyvällä 8) <3

 • Reply
  Outi Karita
  16.2.2015 at 15:40

  Ihana sinä! Sul on niin ihana hybänmielen blogi ja positiivinen asenne ♥ Sul on kauniita kuvia ja lukiessa tulee hyvälle mielelle :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *