27.5.2015

Ajatuksia kulutuksesta + Sporty & Chic inspisasu

sportfav

Bag – here / Headphones – here / Shirt – here / Sneakers – here / Pants –here (adlinks)

Heh, sain osuvan kommentin lukijalta aikaisempaan asupostaukseen siitä, että miksi ihmeessä asukuvia ei tule upeista Malesian maisemista vaan julkaisen vanhoja kuvia. Noh, niin kuin olen monesti jo tänä keväänä maininnut, vaatekaappini täällä reissussa on ihan onneton. Ne vähäiset vaatteet mitä on mukana alkaa vedellä aivan viimeisiään ja tulevat näkemään reissun päätteeksi viimeiset päivänsä.

Myönnän, että olen vaatteiden vähyyttä harmitellut Eetulle ääneen useammin kuin muutaman kerran. Asioilla on kuitenkin aina puolensa ja olen huomannut, että puolen vuoden minigarderoobin kanssa elämisen jälkeen osaan arvostaa omaa vaatekaappia ja sen sisältöä noin miljoona kertaa enemmän mitä koskaan aikaisemmin. Olen aina ollut kiitollinen jokaisesta laukusta ja kenkäparista, mutta tämän reissun jälkeen aion kyllä kohdella kaikkia aarteitani vielä tuhat kertaa paremmin;)

Olen myös huomannut, että olen oppinut harkitsevammaksi uusien ostoksien suhteen. Budjetti on täällä mennyt enimmäkseen matkustamiseen ja muihin kuluihin, joten vaatteiden osto ei ole ollut prioriteettilistalla ensimmäisenä.

Muodin ja vaatteiden suhteen olen siis kokenut paljon ristiriitaisia tunteita. Samaan aikaan, kun toisilla on vain kaikkein välttämättömin, harmittelen minä turhamaisuuttani muodikkaiden vaatteiden puuttumista. Toisaalta kuljen myös pitkin katuja, jotka ovat täynnä meidän mittapuussa lähes roskaksi luokiteltavaa roinaa.. Melkoista tunteiden vuoristorataa…

Siihen lopputulokseen olen kuitenkin tullut, että harkinta uusissa hankinnoissa kannattaa aina ja myös panostaminen laatuun erityisesti tietyissä jutuissa (esim.laukut ja kengät!). Ja no päällimmäisenä olen myös oppinut, että todella vähälläkin pärjää.

Mutta kyllä alkaa ne kaksi treenipaitaa jo kyllästyttää. Ei ne kovin hyvässä kunnossakaan ole tsiljoonan pesun jälkeen. Mikäli saisin oman kaapin antimet tänne, pukisin yllä olevan kollaasin kokonaisuuden päälle. Sporttinen asu, mutta silti samalla naisellinen:) Mustat tennarit ovat puolestaan olleet pitkään must have listallani, joka tuntuu täällä ollessa kasvavan kasvamistaan.. Saapi nähdä miten sekaisin sitä menee shoppailusta, kun palataan Suomeen vai jääkö super harkitseva moodi päälle. Lompakko toivoo selvästi jälkimmäistä!:D

Mitä ajatuksia vaatteiden hankinta ja oman vaatekaapin sisältö teissä herättää? Oletteko tyytyväisiä siihen, mitä vaatekaapista löytyy vai huomaatteko jatkuvasti suunnittelevanne uusia hankintoja? Kuulen tosi mielelläni myös teidän ajatuksia aiheesta:)

Ps. Luitteko jo eilisen tissipostauksen “Ajatuksia rinnoista” ?:)

I got a “punch in the face” comment in the dotz- post. It stated that why don´t I have any outfit post from beautiful Malaysia just some from Paris or Turku? The explanation is that I really don´t have any outfits to be posted here with me and I have prioritized my money in traveling instead of buying new clothes. But I have to admit that I am getting tired wearing the same outfits week after week..

It has been a true roller coaster of the feelings here when it comes to fashion and clothes. At the same time I see people who have to survive with only the most necessary and on the other way I see streets full of pirate fashion and an overload of “rubbish”.. At the same time I shame my own vanity but also respect my ideology of quality and durability.. This is what I meant by the roller coaster.

I have always been grateful for every pair of shoes and every bag I have but after living without the whole “arsenal” I am even more grateful. What do you guys think about shopping and your own wardrope? Are you a shoppaholic or are you happy and satisfied for what you already have? It would be awesome to know your thought about this topic! :)


You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Pinja
  27.5.2015 at 22:17

  Pakko myöntää, että mulla tulee ostos-/haavelistalle uusia juttuja sitä mukaan kun vanhempia saa hankittua…

  • Reply
   monasdailystyle
   28.5.2015 at 09:30

   Hih, näin se kyllä helposti käy;D

 • Reply
  Kristiina
  28.5.2015 at 08:05

  Mä olen ollut nyt reilut kaksi vuotta todella järkevä kuluttaja, ostan vain tarpeeseen. Aluksi olin puolisen vuotta ostolakossa, koska vaatteita/kenkiä/alusvaatteita oli vaatehuone täynnä, ja suurimmassa osassa niistä oli vielä hintalaputkin… Ennen ostin samaa paitaa 3 eri värissä ja käytin sitä minkä ensimmäisenä hankin… Itselleni myös kivijalkakauppa on se mistä tuotteen hankin, kauhistuttaa kaupunkien tyhjenevät liiketilat. Toukokuun alussa kun olin Saksassa niin kävin vain muutamassa kaupassa, ostin vain ne mitä ostoslistalla oli. Ei mitään turhaa. Nyt ostin huomisiin juhlini mekon täältä kotikaupungista, mekko on simppeli mitä voin jatkokäyttää, eikä jää yhden juhlan mekoksi. Mutta kuten tiedät on mullakin paheeni.. Noi saamerin tennarit! Air Maxeja löytyy aivan liian monet! Ihanaa torstaita, mä menen kampaajalle nyt! Pus <3

  • Reply
   monasdailystyle
   28.5.2015 at 09:33

   Hih, mua nauratti toi loppu ;D Ne saamarin tennarit :D :D Todellakin!! :D
   Mut sulla kyllä mun mielestä hyvin suotavaa olla edes yksi heikkous;) Ihana päivää sinnekin <3 Täällä ollaan kahvilassa töiden parissa ja keskusteltiin just Eetun kanssa pahvimukeista sun aikasemman kommentin johdosta;) Hmmm aiheuttaa noikin ristiriitasia mielipiteitä:D

 • Reply
  Kristiina
  28.5.2015 at 18:18

  Haha :D Ihana!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *